SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Basınç Haritası Çıkarılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:11:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı MASKİ Su Teknik Şefliği’nde incelemelerde bulundu. MASKİ İçmesuyu Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Durmuşçelebi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, MASKİ Müdür Yardımcıları ve MASKİ Daire Başkanları’na 2014 yılı içerisinde Malatya genelinde içmesuyu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. MASKİ İçmesuyu Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Durmuşçelebi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, içmesuyu konusunda özellikle şebeke hatlarının yerlerinin tespitleri, hangi tür boruların kullanılması gerektiği, arıza bildirimi yapıldığında nokta tespitlerinin yapılması ve en kısa sürede çözüm üretilmesi, abone ve şebeke hatlarının sayısallaştırılması konusunda yapılan çalışmaları anlattı. 

Şebeke hatlarının merkezde sayısallaştırılmasının yüzde 70 oranında tamamlandığını belirten MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise; “Malatya merkezde 35 adet içmesu dağıtım deposu var. Malatya’yı 5 ayrı ana basınç katmanına ayırmayı planlıyoruz. Çalışmanın alt yapısını oluşturarak bir yıl içinde projelendirip kademeli olarak  bitirmeyi hedefliyoruz. Fiziki kayıp ve kaçak çalışmalarında şehrin muhtelif noktalarında taramalar yapılmakta olup bunun yanında şehrin içmesu basınç haritası çıkarılmaktadır. 2014 yılı içerisinde fiziki kayıp servisi tarafından  on sekiz mahallede 466 sokak ve  28 caddede tarama çalışması yapılmıştır. Ayrıca şehrin 348 noktasında basınç ölçümü alınmıştır.” dedi.  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın su ve kanalizasyon alt yapısının teknoloji uygun bir şekilde revize edildiğini belirterek, “Yapılacak olan her türlü alt yapı çalışmalarında şehrin 50 yıl sonrasını  göz önüne alınarak planlanması gerekmektedir. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğümüz  teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Malatya'nın  geleceği  için çalışmalar yürütmektedir.” diye konuştu.      

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız