SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basında Bir Cemiyet Daha

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:45:36
Basında Bir Cemiyet Daha
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Yönetim Kurulu ve üyeleri tanıtım toplantısı yaptı 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti adına basın açıklamasını yönetim kurulu adına okuyan Ahmet Keskin, “Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti işte bu zorlaşan işleri bir nebze dahi olsa kolaylaştırmak, basın mensuplarının kaynaşmalarını ve bir araya gelmelerini sağlamak, sıkıntılarının giderilmesinde daha organize adımlar atmak, mesleki eğitim ve benzeri ihtiyaçlarını daha verimli bir şekilde karşılamak maksadıyla kurulmuştur. Allah’ın izni ve inayeti ile cemiyetimizin kurulması Malatya basını açısından bir dönüm noktası olacaktır. Cemiyetimiz yazılı ve görsel medyada emek veren tüm basın emekçileri için bir çatı niteliğinde faaliyet gösterecektir. Ayrıştıran değil kaynaştıran olmak, tüm basın emekçisi kardeşlerimizin sorunlarını çözmek noktasında faaliyet göstermek temel amacımız olacaktır. Halkımıza doğru haberi, bilgi kirliliğinden arınmış haberi vermek için türlü cefaya katlanan saygıdeğer basın mensuplarımızın problemlerine daha etkin bir şekilde eğilmek ve hepsi için bir çatı olmak sloganıyla yola çıktık” ifadelerini kullandı.

“Basın çalışanlarının örgütleri de, çalışanlarının daha rahat ortamlarda haber yapabilmesi, daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi için aynı dik duruşla aynı kararlılıkla ve çalışanlar arasında ayrım yapmadan toparlayıcı, birleştirici bir misyona sahip olabilmelidir” diyen Keskin, konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Bizler, ilimizde yayın yapan, Vuslat Tv, Türkiyem Tv, Güneş Tv, Tv Malatya, Malatya Söz Gazetesi, Bu Sabah Gazetesi, Net Haber Gazetesi sahipleri, yöneticileri ve çalışanları olarak, ilimizde bulunan basın örgütlerinin yukarıda belirttiğimiz, birleştirici, toparlayıcı ve ayrıştırmayan bir yapıdan uzaklaştıkları ve görevlerini artık yapamadıkları tespitimizle, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni kurmayı bir zorunluluk ve bir görev olarak görerek bu Cemiyeti kurduk. Cemiyetimiz, tüm basın kurum ve kuruluşlarının, sahiplerinden yöneticilerine ve tüm çalışanlarına kapılarını her zaman sonuna kadar açık tutacaktır. Bu alanda ekmeğini kazanan tüm arkadaşlarımız istedikleri an derneğimize üye olabilirler, organlarında görev alabilirler. Bizim cemiyetimiz, az olsun bizim kontrolümüzde olsun anlayışında uzak, birleştirici, toparlayıcı bir anlayışla kurulmuş olup tüm basın camiasını kucaklayacaktır.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetimizin kamuoyuna tanıtım toplantımıza geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, hep iyi haberler yaptığınız bir ülke temennisiyle görevinizden başarılar dilerim. Dernekler demokrasilerin olmazsa olmazlarıdır. Anayasamız da 33. Maddesinde derneklerin kurulması ve sürdürülmesinin şartlarını düzenlemiştir. Basın mensuplarımız için iki değil on iki dernek de olsa az. Keşke bu tür sosyal girişimlerin sayıları daha da artsa, bugün her şart altında haber peşinde koşan, bağımsız bir şekilde haber vermek için türlü sıkıntılar çeken değerli meslektaşlarımızın hayat standartları bu vesile ile yükselse. Siz basın mensupları, bana bağlı bulunduğunuz kurum ve organizasyonları sayar mısınız? Hangisi sizi rahat hissettiriyor? Hangisinden dolayı kendinizi daha güvende hissediyorsunuz? Bizim niyetimiz size bunları sağlamak için çaba göstermek. İyi niyetle atacağımız adımlar inşallah olumlu bir şekilde neticelenir.”

Yeni kurulan cemiyetin kurucu başkanlığını Ahmet Keskin üstlenirken, Başkan yardımcılığına Murat Akkaya, Genel Sekreterliğe M.Duran Özkan, Muhasipliğe Mikail Pelit, kurucu yönetim kurulu üyeliklerine ise Mehmet Aydın, Leyla Yüksel, Mehmet Türel, Servet Bozan, Ömer Çelik, İbrahim Göçmen  ve Ökkeş Cerit  getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız