SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Basından Öğrendiğimiz Kadar.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:49
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, Emniyet Müdürlüğü'nün projeleri ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda, Valilik binası arkasındaki parkla ilgili soruyu da yanıtladı ve düzenleme çalışmalarına başlanan parkla ilgili olarak İdare Mahkemesi'nce verilen "yürütmeyi durdurma" kararından haberdar olmadıklarını söyledi.

“Bize Tebligat Yapılmadı”

Valilik binasının arkasında bulunan Vilayet Parkı’ndaki çalışmalar ile ilgili ‘durdurma kararının’ sorulması üzerine Vali Vasip Şahin; “Basında öyle bir şeyden bahsediliyor, ancak bize öyle bir tebligat yapılmadı. Bize öyle bir karar tebligat yapılsa devam etmezdik. Basından öğrendiğimiz kadarı ile orayla ilgili dava edilmiş bir husus var. Hangi anlamda niye dava edilmiş; dava edenlerin taraf ehliyeti var mı bilmiyorum. Oradaki hukuki prosedürler zaten tamamlanmıştı. Bizim adımıza protokol ile Malatya Belediyesi orayı tanzim ediyor. Biz oranın etrafını duvar çevirip ‘Hükümet Konağı’nın bahçesi gibi bir anlayışla hareket etmiyoruz. Biz oranın kent parkı gibi olmasını istiyoruz. Bu nedenle de belediye ile çalışma yürütülüyor.” ifadelerini kullandı.

Valinin, malatyahaber.com ve Görüş Gazetesi'nin kamuoyuna duyurduğu mahkeme kararından haberdar olmadıklarına ve kendilerine tebligat yapılmadığına ilişkin açıklamasına karşın, davada Valiliğin taraf olmadığı, davalının Malatya Belediyesi olduğu bildirildi.

Vilayet arkasındaki parkla ilgili olarak, burayı yaklaşık 30 yıl işleten ve önceki Vali Ulvi Saral tarafından, sözleşmesi bittiği gerekçesiyle polis tarafından tahliye ettirilen Şükrü Algül, park için yapılan düzenleme işlemleriyle ilgili İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

“Özel İzin Alındı”

Malatya Valiliği’nin yaklaşık 75 yıllık binasındaki yenileme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Vali Vasip Şahin, bu ay içinde binaya taşınmayı düşündüklerini, ancak zeminin mermer ile kaplanmasının kararlaştırılması üzerine bu işlemin tamamlanmasının beklenileceğini söyledi.

Şahin bu konuda da; “Geçici kabulünü yapıyoruz. Orada eski mozaikler var; o mozaikleri daha önceki projede koruyalım kararını vermişler. Koruyacağımız şey daha 20 yıl öncesine kadar kullandığımız bir malzeme. ‘Madem burası tamir ediliyor; bunlar niye duruyor burada’ diye çok denildi. Bizde o kanaatteyiz. Binanın zemini ile ilgili ‘Koruma Kurulu’ndan özel izin aldık. Girişteki bölümün ve yine duvarla ilgili bir bölümün muhafaza edilmesi kaydıyla, geri kalan kısımların doğal bir malzeme olan mermerle kaplanması konusunda bir karar aldık. Bundan 30-40 yıl sonra gerekirse ‘o mozaikler gerçekten bir değer ifade eder’ denildiğinde; mermerler kaldırılıp yer silindiğinde tekrar mozaikler ortaya çıkmış olacak. Eski hale getirilebilir bir imalat yapıyoruz. Aslında bu ay taşınabilir durumdaydık; mermer döşeme işlerinin bitmesini bekliyoruz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız