SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Basını Önemli Görüyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:26:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde oda başkanları ile birlikte 25. Yılını geride bırakan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Çeyrek asır, 25 yılık bir geçmişi olan, Malatya ile özdeşleşmiş olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. Yılını tebrik ediyorum. Nice 25 yılar ve nice gençler yetiştirmenizi diliyorum. Malatya’nın sorunlarını çözmek için, Malatya’nın dertlerini dile getirmek için basının önemi çok büyük. Bunu her zaman böyle düşünüyorum. Basın, özellikle sivil toplum kuruluşlarına, yerel yöneticilere, siyasetçilere yön veren, yolunu açan, bilmediklerini aklına getiren, ama eleştiriyi dozunda yapan, haksız yere eleştirmeyen, çamur atmadan doğruları söyleyen ve gelecek neslin ufkunu açacak büyük bir kuruluşsunuz. Haydar Karaduman’ın yazılarını ve haberlerini yıllarca okuduk. Ağır ve güzel bir kalem. Yönetimine bakınca da hepsinin deneyimli gazeteci olduğunu görüyorum. Aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşusunuz. Biz esnaf camiası olarak her zaman doğruların yanındayız. Yanlış yaptığımız bizi eleştirerek uyarırsanız, biz bu eleştirileri seve seve, gönlümüzce açık olarak geliriz, hem ‘Doğru söylüyorsunuz, biz yanlış yaptık’ deriz, hem de yanlışlıktan döneriz. Çünkü yanlıştan dönmek erdemliliktir. Bildiğimiz kadarıyla doğru söylemeye çalışıyoruz. Çünkü doğru birdir. Malatya için olsun, esnafımız için olsun, Türkiye’miz için olsun her zaman doğruları söyleme taraftarıyız. Ama insanız, yanlış yaptığımız yerlerde vardır. Basını hem Malatya ve hemde ülke için çok önemli görüyorum. Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. Yılını tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, “Karlıkdaki bütün balları, Arapgir’deki siyah üzümleri, Arguvan’ın güzel Türkülerini, Hekimhan’ın cevizini bana bağışlasaydınız, han saray verseydiniz, bu konuşmanız kadar mutlu ve gururlu olamazdım. Size çok teşekkür ediyorum. 25 yılı birlikte tamamladık. Siz de, biz de toplumun, Rahmetli Özal derdi ki, ‘orta direk’ orta direk kuruluşlarıyız. Ne siyasette üst düzeydeyiz, ne ticarette, ne orada, ne burada. Halkımızın, insanımızın yüzde 90’ını oluşturan orta direği oluşturuyoruz ve onların oluşturduğu sivil toplum örgütleriyiz. Yapımızla, çalışmalarımızla sorunlarımız çoktu. Anlatılmayacak çeşitlilikte, anlatılmayacak büyüklükte sorunlarımız vardı. Ancak, bayrağımıza karşı, vatanımıza, devletimize karşı sorumluluklarımız vardı. Biz sorunlarımızı hep arka plana attık, siz de öyle yaptınız. Bu süreç içerisinde sorumluluklarımızı ön plana çıkarttık. Bu temayı işledik, böyle geldik, böyle gidiyoruz. Artık takdir Malatya kamuoyunundur. Malatya’mıza hep güzellikler temenni ediyorum” İfadelerini kaydetti.

Keskin ve oda başkanları bir süre Malatya gündemine ilişkin olarak sohbet ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız