SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başınızın Çaresine Bakın' mı?

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Abuzer Sarıtaş, yaklaşık 200 öğrencisi olan Beydağı Beldesi’ndeki öğrencilerin taşımalı eğitimle mağdur edildiğini söyleyerek, beldeye bir an önce ilköğretim okulu yapılmasını istedi. Vali Ulvi Saran ise ‘Devletin kaynakları yetmiyor. Hayırseverleri kolundan tutun getirin, okul yaptırın’ diye yanıtladı.

‘ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR’
40 tane beldesi olan Malatya’da ilköğretim okulu olmayan tek beldenin merkeze bağlı Beydağı Beldesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sarıtaş, ‘Milli Eğitim Müdürlüğü’ne defalarca bildirdik. Bir sonuç alamadık. Yıllardır gelen müfettişler bile, beldenin okula ihtiyacı olduğuna dair rapor tuttular ama bizim beldemize üvey evlat muamelesi yapılıyor’ dedi.

2010 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Milli Eğitim Şube Müdürü kurumun yatırımları hakkında bilgi verdikten sonra söz alan Beydağı Belediye Başkanı Sarıtaş, ‘Yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısını aşındırdık. Beldeye okul yapın diye. 200 öğrencimiz, 5 tane ilkokulumuz var. Ama ilköğretim okulumuz yok. 40 tane beldesi olan Malatya’da bizden başka ilköğretim okulu olmayan belde var mı bunu soruyorum size’ dedi.

Abuzer Sarıtaş, taşımalı eğitimle öğrencilerin mağdur olduğunu da söyleyerek, ‘Zorunlu eğitim çağında olan çocukların çoğu, zaten ilkokuldan sonra okula da gitmiyor’ diyerek bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

‘TUTUN GETİRİN OKUL YAPTIRIN’
Abuzer Sarıtaş’a yanıt veren Vali Ulvi Saran ise ‘Devletin kaynakları yetmiyor. Sıraya konulmuştur. Her şeyi devletten beklemeyin. Hayırseverlerin kolundan tutun, getirin okul yaptırın’ ifadeleriyle yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız