SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başka Amaçla Kullanılamaz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Haziran ayı oturumuna başladı.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında düzenlenen toplantıda, bazı köylerin yerleşik alan tespiti konusu ele alındı.

Toplantı sonunda ise bir meclis üyesinin, "Hububat Alım Merkezi"nin kurulup, kurulmayacağı” yönündeki sorusuna İGM başkanı Naci Şavata; "Bu konu bizlere Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından iletildi. Malatya'da iki yer tespit edilmişti. Birinci yer Şeker Fabrikası'nda, Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen 130 dönümlük alan içerisinde 30 dönümün bir yıllığına kiraya verilmesi. İkinci yer ise Beylerderesi'ndeki şantiye alanımızdan bir kısmın kiraya verilmesiydi. Malatya'da bir takım incelemeler yapıldı. Şeker Fabrikası alanında hastanenin nereye yapılacağı belli olmadığı için Sağlık Bakanlığı tarafından bu yerin ihtisas edilmesi mümkün görülmemiştir. Ayrıca bizde şantiyemizde araçlarımızın da bulunması nedeniyle bu alanda hububat alınamayacağını söyledik. Ofisin hemen yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait 64 dönüm bir alan bulunuyor. Bu konuyla ilgili sayın Valimiz ve Gençlik Spor İl Müdürümüz ile görüştük. Bununla ilgili yetkili arkadaşlarımızın bir müracaatta bulunması gerekiyor. İnşallah bu müracaattan sonra çiftçinin hububatının alınacağı ve depolanacağı bir yer tahsis edilecek. Bu konuda başkanlığımız gerekli çalışma ve gayreti gösteriyor" şeklinde yanıtladı.

"BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ.."
Diğer bir Meclis üyesinin de “Altın Kayısı Otelini satışa çıkarmayalım, İl Özel İdaresi binası olarak değerlendirelim” önerisini sununca, İGM başkanı Şavata; “Altın Kayısı Otelinin satışı kararı alınmıştır. Orası otel olarak ihale edilmiştir. İmar planı doğrultusunda başka bir amaçla kullanılamayacaktır. Ucuza satılacağı yönünde kamuoyunda spekülasyonlar yapılıyor. 9 milyon 805 TL (9 trilyon 805 milyar) den aşağıya satamayız. Biz Malatyalıyız. Düşüğüne verirsek Malatyalı bizim için ne der? İnşallah yarınki ihalede değerini bulur da satılır. Özel idaremizin çeşitli yatırımları var, bu yatırımların da gerçekleşmesi içinde paraya ihtiyaç var. TEDAŞ karşısında 70 dönümlük hazine arazisi İl Özel İdaresine tahsisi yapıldı. Özel İdare binasını oraya taşıyacağız. Burayı da en iyi şekilde değerlendireceğiz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız