SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başka Bahara' Diyor..

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Ağustos ayında Şanlıurfa’da yaptığı bir açıklama ile yılbaşına kadar Büyükşehir statüsü kazanma hayalleri kuran Malatya, AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in ‘Büyükşehir olma konusu seçime girdiğimiz bu süreçte zor görünüyor. Seçim öncesinde ve bu yasama döneminde Malatya’nın Büyükşehir olması oldukça zor’ şeklindeki konuşması ile hayal kırıklığına dönüştü.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 12 Eylül’de yapılan referandum çalışmaları kapsamında gittiği Şanlıurfa’da başta Şanlıurfa olmak üzere Malatya ve Denizli gibi bazı kriterleri karşılayabilen şehirleri Büyükşehir Statüsü’ne kavuşturacaklarını vurgulamış ve ‘Bu konuda elimizde bir çalışma var. Bu çalışmayı Bakanlık olarak biz yürütüyoruz. İçişleri Bakanlığı olarak biz bunu meclis kapanmadan yetiştirelim dedik ama yetiştiremedik. Tabi bu kararı meclis verecek. Yasa çıkacak. Ama bu çalışma taslak olarak bakanlığımızda var. Yani hangi illerimiz nufüs kriterini karşılar, o çalışmanın içinde Şimdiki taslağımızın içinde Şanlıurfa birinci sırada yer alıyor. İnşallah bu çalışmayı yeni yasama döneminde bitiririz diye umut ediyorum. Bizim de isteğimiz odur. Şanlıurfa, Malatya Denizli gibi bazı illerimizi nüfusu o kriteri karşılayan illerimizi Büyükşehir yapma yönünde bir çalışmamız var" açıklamasını yapmıştı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın bu açıklaması ile Malatya’nın da Büyükşehir statüsüne kavuşacak iller arasında yer alacağından haberdar olan AKP Malatya Milletvekilleri ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır aceleci açıklamalar yaparak, Büyükşehir olma primini kendi hanelerine yazdırma yarışına girmişlerdi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ekim ayında Ankara’da yapılan Malatya Günleri’nde yaptığı açıklamada Malatya’nın Büyükşehir olmasının an meselesi olduğunu, konuyla ilgili yasa teklifinin 2010 yılı içinde TBMM Genel Kurulu’na geleceğini vurgulayan bir açıklama yapmıştı.

Bir başka AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Ramazan ayı içinde Malatya’daki temasları sırasında yaptığı konuşmalarda ‘Ben Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde Malatya'mıza müjdeli bir haber vermek istiyorum. Malatya'mızın da içinde bulunduğu bir kaç şehrimizin büyükşehir olmasıyla ilgili bir çalışma var. Bu konuda İç İşleri Bakanımızın bir açıklaması oldu. Bu açıklamada Şanlıurfa, Denizli ve Malatya gibi illerimizin büyükşehir olması çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi. Meclis'in açılmasıyla birlikte konu gündeme gelecek’ şeklinde konuşmuş ve yasa teklifinin meclise gelme tarihini meclisin açıldığı Ekim ayı olarak belirtmişti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, milletvekillerinden çok daha hızlı davranmış ve Ekim ayında yaptığı açıklamalarda Malatya’ya Büyükşehir statüsünü kazandıracak yasa teklifinin 1-2 ay içinde meclise geleceğini ve kabul edileceği kehanetinde bulunmuştu.

ŞAHİN'E GÖRE İSE..
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Ağustos ayındaki açıklaması ile başlayan, AKP Malatya Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuya ilişkin demeçleri ile devam eden Büyükşehir hayalinin AKP’nin bir başka Milletvekili Mehmet Şahin’in önceki gün bir yerel televizyon kanalında yaptığı konuşma ile bir başka bahara ertelendiği ortaya çıktı.

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin Kanal Malatya’da katıldığı bir programda Büyükşehir statüsüne ilişkin sorulara verdiği cevapta, konuyla ilgili yasa teklifinin seçim öncesinde ve bu yasama yılında meclise gelmesinin zor olduğunu vurgulayarak, “Başbakanımızın talimatıyla bu konuda İçişleri Bakanımız çalışıyor. Bu konuda bir hazırlık var. Ancak diğer bazı şehirlerde Büyükşehir olmak için girişimde bulunuluyor. Seçime girdiğimiz bu süreçte zor görünüyor. Ama seçim sonrasında Malatya’nın Büyükşehir olması Başbakanımızın da desteğiyle gerçekleşeceğine inancım tamdır. Seçim sonrasında bu karar gerçekleşecek” dedi. Seçim öncesinde ve bu yasama döneminde Malatya’nın Büyükşehir olmasının oldukça zor olduğunu söyleyen Şahin, Malatya’nın bu karara ihtiyacı olduğunu da ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız