SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başka Kimse Hazır Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:11
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olacağını söyledi. 

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından Tecde Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısına katılan Bakan Eker, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eker, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın eliyle seçeceğini kaydederek, "AK Parti, Genel Başkanı'nı, Başbakanı'nı, bu ülkede gerçekten efsanevi bir Başbakanlık dönemini ve siyasi liderliği muhteşem hizmetlerle dolu bir süreyi arkada bırakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin halk tarafından seçilecek ilk Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdi" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili vizyonunu açıkladığını anımsatan Eker, "Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız vizyon belgesini açıkladı. Ne demek? 'Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem, Türkiye'yi nerelere taşıyacağım?' Bunları söyledi. Daha demokrat bir Türkiye, daha sivil bir Türkiye, daha müreffeh, daha zengin, ekonomisi daha güçlü bir Türkiye ve kuşkusuz bölgenin sorunlarına da, dünyanın sorunlarına da ilgisiz olmayan, ilgisiz kalmayan, bütün bir mazlum coğrafyanın haklarını savunacak, uluslararası platformda söz söyleyebilecek bir siyasi liderlik ile Türkiye'nin dünyada öncü rol oynayacağı bir vizyon ortaya koydu. Biz statükodan yana değil, halktan yana, milletten yana olduk. Sayın Başbakanımız da, liderimiz de hep bunun mücadelesini verdi. Statükoya karşı millet, devletin değil, milletin adamı olmak" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehdi Eker, Türkiye'de barışın tesis edilmesinin, Ortadoğu'da da barışın tesis edilmesi anlamına geldiğini kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye'de, Kürt meselesinin barış içerisinde, kalıcı bir barış ile çözülmesi demek, sadece Türkiye'nin değil bütün Ortadoğu'yu ve küresel barışı etkileyecek en önemli husustur. Güçlü bir Türkiye, bölgedeki bütün mazlum halkların, mazlum coğrafyadaki bütün ülkelerin halklarının umududur. Herkes Recep Tayyip Erdoğan'a umut gözüyle bakıyor."

10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin, yeni bir aşamasıyla başlayacağını ifade eden Eker, "Biz millet olarak, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında ne kadar güçlü bir destekle durursak, Türkiye'nin önü 2023 ve 2050 hedeflerine o kadar rahat ulaşılır. Cumhurbaşkanlığına Sayın Başbakan'dan başka kimse daha hazır değildir. Kimsenin arkasında da onunki kadar büyük bir hizmet birikimi yok. Bu birikimle, bu hizmetle milletin karşısına çıkıyor" dedi.

Bakan Mehdi Eker, sözlerini Kürtçe konuşarak bitirdi.

Bakan Eker, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürlüğü tarafından, Birlik Vakfı Malatya Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen Aspuzu'da Ramazan Gecelerine katıldı.

Vatandaşların büyük ilgisi altında alana gelen Bakan Eker, Sezai Karakoç'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine' adlı şiirini okudu.

KARDEŞLİK İFTARINA KATILDI

Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Maalesef insanlar Müslüman olmalarına rağmen, birbirlerine merhametle, hoşgörüyle yaklaşacakları yerde, bu kutlu günlerde birbirlerine saldırmakta, birbirlerine zarar vermekteler” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Yetimler Kervanı Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenen iftar yemeğine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, partililer ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin davet edildiği iftar yemeğinde protokol üyeleri masalara dağılarak iftarlarını vatandaşlarla birlikte açtılar.

İftar programının sonunda konuşan Bakan Mehdi Eker, “Sadece Malatya’da değil, bütün Türkiye’de 81 ilde Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bizler bu güzel bereketli kutlu iftar sofrasını kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Türkiye’nin her yerinde bu kutsal iftar sofrasını kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Çünkü biz insanları mevkii ile parası ile makamı ile cinsiyeti ile mensup olduğu etnik kimlikle değil, Cenabı Allah’ın yarattığı yaratılan, yaratılmış bir kul, bir insan olmaları hasebiyle onları muhterem, onları değerli addediyoruz. Soframızı onlarla paylaşmak, onların sofralarına konuk olmak, onları kendi sofralarımızda ağırlamak, bizim için onurların en güzeli, en büyüğüdür. Bu akşam Malatyalı siz kıymetli kardeşlerimizle, siz güzel insanlarla birlikte olmak benim için de şahsen çok onur verici, çok memnuniyet verici. Bir hemşehriniz olarak, bölgenizin evladı olarak bu kardeşinizi kabul ederseniz, ben de sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı gerçekten büyük bir onur duyduğumu tekrar ifade etmek istiyorum” dedi.

Bakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bu kutlu günlerde önce aile efradımız, yakınımız, yöremizdeki insanlar olmak, hemşehrilerimiz olmak kaydıyla, bölgemizdeki, ülkemizdeki ve bütün İslam alemindeki kardeşlerimizi hatırlamak durumundayız. Bu kardeşlerimizin bir kısmı maalesef bombalar altında, saldırı altında inim inim inlemekte. Gazze’de, Filistin’de kardeşlerimiz var, müminler var, onlar açık saldırıya uğruyor. Diğer bölgelerde de maalesef insanlar Müslüman olmalarına rağmen birbirlerine merhametle, hoşgörüyle yaklaşacakları yerde, bu kutlu günlerde birbirlerine saldırmakta, birbirlerine zarar vermekteler. Halbuki bu rahmet, bereket ve mağfiret ayında, hem yakınlarımıza, hem bütün insanlara daha bir rahmetle, daha bir hoşgörü ile daha bir şefkatle yaklaşmalıyız. Bugünlerin verdiği şuurla, bilinçle bundan sonraki hayatımızı tanzim etmeyi Cenabı Allah bize, hepimize nasip etsin.”

Bakan Eker, organizasyonu gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ile Yetimler Kervanı Derneği’ne teşekkür etti.

Bu arada, Bakan Eker konuşmasının ardından masasına geçtiğinde, yanına yaklaşan yaşlı bir kadın kendisine dua etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız