SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başka Kurtarıcı Aramayın..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:03:22
'Başka Kurtarıcı Aramayın..'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhuriyetin zorunlu ihtiyaç molası verdiğini savunarak, "Hiç merak etmeyin benzin bitmedi, cumhuriyet yoluna devam edecek" dedi. 

CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından organize edilen "İsmet İnönü ve Demokrasi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, şöyle konuştu: "Bazı yurttaşlarımızın içinde 'cumhuriyet bitti' diye bir korku var. 'Cumhuriyetin benzini bitti, arıza yaptı, bozuldu, bu iş bitti' düşüncesi var. Sakın ha, öyle bir şey yok. Cumhuriyet bir mola verdi. Hiç merak etmeyin, benzin bitmedi. Cumhuriyet yoluna devam edecek."

Türkiye Cumhuriyetinin, kuruluşundan 90 yıl sonra bir fetret devri yaşadığını anlatan İnce, şunları söyledi: "Ama merak etmeyin, 1919 şartlarından nasıl çıktıysak, bundan da öyle çıkacağız. İşte onu siz kurtaracaksınız, biz kurtaracağız. Başka kurtarıcı falan aramayın. 'Askerler gelsin darbe yapsın, bizi de düzlüğe çıkarsın' yok öyle bir şey. Askerler kendilerini kurtaramıyor, seni nerede kurtaracak? Sen kurtaracaksın sen..." 

Partililerin yoğun sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde konuşmasını sürdüren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin direksiyonu yabancıların elindedir. Bizleri ne yazık ki ayrıştırdılar. Bu topraklarda gönüllerimizi ayrıştırdılar. İdeallerimizi ayrıştırdılar. Bu topraklarda millet olmuşuz, ulus olmuşuz. Her dilden ve her dinden ama biz bir milletin parçasıyız. Bu milletin gönüllerini ayrıştırmak istiyorlar."

İnce,  İsmet İnönü'ye yönelik yapılan eleştirilere de değinerek, ''Bunlarda birazcık vefa olsaydı. Günde beş vakit İnönü'ye, Atatürk'e, CHP'ye dua ederlerdi'' diye konuştu. 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 2. Dünya Savaşı'nda ülkeyi savaşa sokmayarak, birçok dış dayatmanın olduğu bir dönemde; 'yeni bir dünya kurulur, Türkiye’de bu dünya içinde yerini alır' deme cesaretini göstermiştir" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, iktidar partisini sert bir dille eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: "Bunlara karşı demokrasi mücadelesini, insan hakları mücadelesini; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde hep beraber vereceğiz"

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa; Milletvekili Ağbaba, CHP İl Başkanı Kiraz, CHP eski Milletvekili Muharrem Kılıç, CHP il genel meclisi üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız