SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başka Malatya Yok'

A- A+ PAYLAŞ

"Malatya için en iyi ve en güzel neler yapabiliriz? sorusunun yanıtını bulmak için çalıştıklarını belirten Malatya Kent Konseyi genel sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Malatya'ya sahip çıkma bilincini artırmaya yönelik faaliyetler içerisinde olduklarını bildirdi.

Yıldırım, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"“Şimdi Malatya Zamanı” diyerek yeni vizyonu ve ufkuyla Malatya da yankı uyandıran Malatya Kent Konseyi büyük bir özveri ve fedakârlıkla yapmış olduğu ve bundan sonra yapacağı çalışmaları ile ilimiz için büyük önem arz etmektedir.

Malatya Kent Konseyi olarak başta Malatya sevdalısı hemşerilerimiz Malatya’daki kamu kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler, STK’lar üniversite ve muhtarlar ile birlikte Malatya’yı ilgilendiren her konuda ortak akıl çerçevesinde Malatya için “en iyi ve en güzel neler yapabiliriz?” sorusunun yanıtını bulmak için hep birlikte çalışmaktayız.

Yine hepimiz Malatya ortak paydasında buluşmaktayız. Başka bir Malatya’nın olmadığını ve olmayacağını bilerek bireysel ve sosyal sorumluluk kapsamı içinde Malatya’yı ilgilendiren sorunları yine en iyi ve en doğru bizim bileceğimiz şüphesizdir.

Şunu çok iyi bilmekteyiz ki Kentimizin çağdaş bir kent olabilmesi için yapacağımız öncelikli iş sahiplenmektir. “Malatya’nın Sakini değil sahibi olalım” demekle de bunu kastetmekteyiz. Yaşadığımız mahalle, alışveriş yaptığımız bakkal, yürüdüğümüz kaldırım, içtiğimiz su, okuduğumuz okul ve daha birçok şey. Her şey bizim ve gelecek nesil olan çocuklarımızın.

Yaşadığımız kenti tanıdığımız ve sahip olduğu kültürel değerleri bildiğimiz sürece bulunduğumuz kenti daha çok sever ve yapılan işlere daha çok özverili yaklaşırız. Çünkü insan sevdiği yerde mutlu olur. Malatya hepimizin ortak sevdası olduğu sürece bizler hemşerilik bilincini daha iyi kavramış olacağız ve ilimize olan bağlılığımız da bir o kadar artmış olacak.

Bu nedenle ana teması “Sevgi” olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nü vesile kılarak Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğimiz bünyesinde Malatya’yı ortak sevdamız olarak gösteren ve okulundan- üniversitesine, Niyazi Mısriden- Malatya gençliğine kadar bir çok konuda şehrin dinamiklerine sahip çıkmamızı belirten bez afişler hazırladık. Şehrimizin muhtelif yerlerinde asmış olduğumuz söz konusu afişler ile Malatya’yı ilgilendiren her konuda farkındalık uyandırmak istiyor ve hemşerilerimizin bu konularda duyarlı olmaları ve Malatya’yı sahiplenmeleri için uğraşıyoruz.

Kamuoyu “Sevgililer Gününü” vesile kılarak kendilerine ulaşma çabamızı belki tebessümle karşılayacak fakat söz konusu afişler ile hemşerilerimizi yaşadıkları şehir Malatya için düşünmeye sevk edeceğimize inanıyoruz. Bizler Malatya kültürünün tanınması ve yaşatılması ve Malatya sevdalısı hemşerilerimiz arasında Kentlilik bilincinin oluşması adına Malatya da yaşayan herkesi Malatya’nın kültürel, sosyal ve tarihi değerlerine sahip çıkması ve yaşatması, hepimizi ilgilendiren çevre, sağlık, sanat eğitim, kadın, çocuk, engelli v.b konularda sevgilerini fiilen göstermelerini istiyoruz. Evet; Malatya için söylenen değil söyleyen toplum olmak için hep birlikteyiz. Çünkü biliyoruz ki Malatya bizim ve başka Malatya yok."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız