SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başka Ne Yapalım?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:30:43
A- A+ PAYLAŞ
AKP  Malatya Milletvekileri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 
 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, ziyaretlerinden dolayı milletvekillerine teşekkür etti. AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, 'vekiller az çalışıyor' şeklinde zaman zaman yorumlar yapıldığını ve kendisinin de bir 'Vekil ne yapmalı?' diye düşündüğünü anlatarak, “Havaalanı yolu bitti mi, bitti; havaalanı terminali bitti mi, bitti. Karayolları projeleri bitti mi, bitti; projeler devam ediyor mu, ediyor; yol ihaleleri yapıldı mı, yapıldı. Türkiye’nin en modern hastanesi Malatya’da yapılıyor. Yanında 300 kişilik Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 150 kişilik Fizik Tedavi Merkezi ve yine orada Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılıyor. İşler yürüyor, yapılıyor. Nasıl yapılıyor, vekillerin takibi ile yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesine mevcut organize sanayi bölgesinden daha büyük bir alan bedava olarak alındımı, alındı. Ne yapılması gerekiyorsa, yaptık. Şimdi başka ne yapalım. Üniversitenin kadro sorunu bir gece yarısı çözüldü” dedi.
 
Kayısı üreticisine ürünlerini pazara erken getirmemesi için ihtiyaç duyduğu kaynağın sağlanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Ziraat Bankası Malatya Şubelerine talimat geldi. Bu talimatlar doğrultusunda kayısı üreticilerimize Hasat Pazarlama Kredisi adı altında kredi ödenecek. 25 bin TL’ye kadar yüzde 50 süspansiyonlu olacak, daha önce kredi kullanmamış olanlar için. Kredi kullananlar için ise yüzde 25 süspansiyon verilecek. Kayısı üretilen bahçelerin ipotek olarak gösterilmesi ile bu kredinin alınması mümkün olabilecek. Kredinin geri ödenme ayı ise Kasım olacak. Hayırlı olsun. Konuyla ilgili olarak daha detaylı açıklama kamuoyuna duyurulacak” şeklinde konuştu.
 
AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, Malatya’nın her geçen gün büyümeye devam ettiğini belirterek, “Ciddi tartışmalarla beraber, herkes fikrini ve düşüncesini söylüyor. Bu bir güzellik getiriyor. Malatya açık ve şeffaf bir toplumu doğru hızla ilerliyor” dedi.
 
Fındıklı, mevcut Devlet hastanesi’nin faaliyetine devam etmesi ili ilgili konu hakkında ise, mevcut hastane yerlerinin ihtiyaç duyulan bir alanda kullanılabileceğini, eğer hastane ihtiyacı varsa teknik olarak yeni hastanelerinde yapılabileceğini, ancak bunun için teknik bilgilere göre konuşulması gerektiğini ifade ederek, bugün için hayır ya da evet demenin bir fayda getirmeyeceğini kaydetti. Fındıklı, mevcut Devlet Hastanesi ile ilgili binalarında çok eski olduğunu kaydetti. Fındıklı, inşaatı süren hastane ile birlikte bölgeye yapılacak ihtisas hastaneleri ile birlikte yatak sayısının bin 350’lere kadar çıkacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız