SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başka Partiden Aday Galiba!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:10:19
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağını açıklayan Avukat Ali Bakan’ın Malatya Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirmesine sert yanıt verdi. Çakır, “O başka partiden aday adayı olacak galiba. Sanırım nereden aday olacağını bilmiyor” dedi. 

AKP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını açıkladığı toplantıda aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde nasıl bir belediyecilik anlayışına sahip olacağını anlatan Ali Bakan, AKP’li Malatya Belediyesi’nin çalışmalarına gönderme yaparak “Biz büyükşehrin bu şehri imar ederek değil, asfaltla kaldırımla olmayacağına inanıyoruz. Biz büyük şehir olacaksak ancak burada yetişen büyük insanlarla büyük şehir olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Çakır’dan Ali Bakan’a

Ali Bakan’ın bu eleştirilerine, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi eski çöp sahası alanında yaptığı inceleme sırasında cevap verdi. 

Çakır, “Sizinle aynı partide aday adayı olacağını açıklayan Ali Bakan Malatya’nın imarla, asfaltla ve kaldırım yapmakla büyük şehir olmayacağını belirterek bir bakıma sizin belediyeciliğinizi eleştirdi. AKP’den aday adayı olacağını açıklayan bir siyasinin, AK Partili Malatya Belediyesi’ni eleştirmesini nasıl karşılıyorsunuz, eleştiriler hakkında ne söyleyeceksiniz?” şeklindeki soru üzerine sert tonda bir cevap verdi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ali Bakan’ı kasdederek “Bizi eleştirdiğine göre herhalde O başka partiden aday olacak. Sanırım nerden aday olacağını bilmiyor. Bu siyaset tabii. Herkes kendine bir kulvar açmaya çalışıyor. Bizim partimizden aday adayı olacağını açıkladığı için ona daha fazla cevap vermiyorum ben.  Ali Bakan’a cevap vermek doğru değil. Siyasete girmiş, aday olmuş” diye konuştu. 

“İmar Belediyelere bırakılmamalı, diyorsanız neden talip oluyorsunuz?”

Yeni Malatya Muhabiri, Ali Bakan’ın siyasete girmeye karar verdikten sonra kurulduğu belirtilen HUKUKDER Malatya Şubesi’nin 15 Mayıs tarihindeki açılış toplantısında “Bu şehrin imarı, sadece belediyedeki birkaç mimara bırakılmayacak kadar önemlidir. Bence belediyeler imarda sadece denetimde yer almalıdır. İlgili bakanlıklar tarafından da belediyelerin imar işleri sıklıkla denetlenmelidir” şeklindeki sözlerini de hatırlatarak Ahmet Çakır’a bu konuda ne düşündüğünü sordu. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu soruya ise “İmar belediyelere bırakılmamalı diyorsanız neden aday oluyorsunuz?” şeklindeki soru ile karşılık verdi. Başkan Çakır daha sonra şöyle devam etti: “Tam tersine yerelin güçlendirilmesi lazım. Bu değerlendirme yanlış. İmar için ‘Yerele bırakılmayacak kadar önemli’ diye bir şey olur mu? O zaman niye talip oluyorsunuz?  Geldiğimiz günden beri her türlü önerimizi sunuyoruz. Aksine yetkilerinin arttırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Yerinden yönetimin daha sağlıklı bir yönetim olduğunu ifade etmek istiyorum”. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR (Yeni Malatya Gazetesi)- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız