SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başka Ülkede Olsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:24
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Birleşik Taşımacılk Çalışanları Sendikası(BTS) Malatya Şubesini ziyaret ederek, TBMM Gündeminde olan Demiryolu Kanunu’na karşı 1 günlük iş bırakan çalışanlara destek verdi. Ağbaba“TEKEL’i 250 Milyon dolara satın alan  firmalar aynı TEKEL’i en son 3 Milyar dolara yani aldıkları bedelin 10 katına sattılar. Bir başka ülkede olsa bu özelleştirmeyi yapanlar sokağa çıkamazlar. Ama hırsızlık,yolsuzluk düzenin devam etmesini istiyorlar. Şimdi de demiryolları özelleştirilmek isteniyor. CHP olarak bu özelleştirmeye karşı duracağız.” Şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETE MAHKUM BİR TOPLUM

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, BTS Malatya Şubesini ziyaret etti. BTS Malatya Şube Başkanı Kasım Otur ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye’de bugüne kadar 140 kurum özelleştirilmiştir. Demiryollarında serbestleşme adı altında özelleştirmenin kapısının açılmak isteniyor. Demiryollarının özelleştirmesi kesinlikle bir yıkım olacaktır.Özelleştirme sonrası en çok zararı çalışanlar görmekte,çalışanlar  asgari ücrete mahkum bir toplum yaratılıyor.Demiryolları istasyonları şehrin en kıymetli yerlerinde kurulmuş.Haydarpaşa, Kayseri, Malatya, Ankara çok değerli araziler üzerine kurulmuş durumda.  Özelleştirmeyle birlikte bu arazilerin de özel sektöre devredilmesinin planları yapılıyor.Hızlı tren projelerinin asıl amacı da özel sektöre devir amaçlı. Aynada görünen ile gerçekte yaşanan arasında büyük farklılıklar var.BTS olarak özelleştirme karşısında durmaya devam  edeceğiz.”şeklinde onuştu.

YOLSUZLUK DÜZENİNE DEVAM

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ise ,Demiryollarının özelleştirilmesini amaçlayan kanununun meclis gündemine geldiğini  belirterek “CHP bu tür özelleştirmelere  sonuna kadar karşı çıkıyor. Türkiye’deki özelleştirmelerin hem işçiye, hem topluma hem kamuya zararı olduğu görüyoruz. Çağdaş ülkelerde özelleştirmemin amacı , üretimdeki verimliliği artırmak,fiyatları düşürmek,istihdamı artırmak. Ama bizim ülkemizde maalesef bunları görmek mümkün değil. Özelleştirme peşkeş amacıyla yapılıyor. Ülkemizdeki özelleştirmelerin amacı Rus tipi oligartlar yaratmaktadır.  Bir haftadır Malatya’yı dolaşıyorum. TEDAŞ özelleştirmesinin sonuçlarını görüyoruz. Gittiğimiz her yerde TEDAŞ’ı alan firmaya kızıyorlar. Oysa bu özelleştirmeyi yapanlara kızmak lazım. Malatya’daki özelleştirmelerde çok net gördük. TEKEL’in özelleştirmesinde işçiler  sanki hiç iş yapmadan para alıyorlarmış gibi bir hava yaratıldı.TEKEL’i 250 Milyon dolara satın alan  firmalar aynı TEKEL’i en son 3 Milyar dolara yani 10 katına sattılar. Bir başka ülkede olsa bu özelleştirmeyi yapanlar sokağa çıkamazlar. Ama hırsızlık düzeninin, yolsuzluk düzenin devam etmesini sağlıyorlar. Et Balık Kurumu, TEKEL, SÜMER, TEDAŞ satışlarının hiçbiri halkın yararına olmamıştır.  Yeni yandaş zenginler yaratılmıştır. Ülkemizde gerçekleştirilen özelleştirmelere Demiryolları da eklenmek istiyor. CHP olarak bu özelleştirmenin karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız