SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkaları mı Yönlendiriyor?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor futbolcusu Bülent Akın’ın, Fanatik Gazetesi’ne yaptığı açıklamaya karşı, Malatyaspor yönetim kurulundan bir açıklama geldi. Akın’ın gazetede yer alan iddialarının gerçeklerle bağdaşmadığı belirtilerek; “kulübü küçük düşürdüğü” gerekçesiyle hakkında işlem başlatılacağı bildirildi.

Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Gazete haberinde, oyuncumuz Bülent Akın’ın, 6 Ocak 2006’dan beri sakatlığı sebebiyle oynayamadığı halde kendisine kulübünün ‘Ankaraspor ve Denizlispor maçındaki kötü performansından dolayı 40 bin dolar ceza verdiği’ ifadesi doğru değildir. Kulübümüz yönetim kurulu kararıyla, futbolcularımıza genel bir ihtarname çekilmiştir. Tebligatı dikkatli incelediği takdirde, kendisinin sakat olması nedeniyle cezadan muaf olduğunu görecektir.

Bülent Akın, seyahat masraflarının Malatyaspor kulübünce karşılanmadığını belirtmektedir. Oyuncu Bülent Akın ile Malatyaspor Kulübü arasında yapılan 19.07.2004 tarihli sözleşmenin ‘özel hükümler ve şartlar’ bölümünün c bendinde, futbolcunun takımla yapacağı seyahatler dışındaki her türlü ulaşım giderinin kendisine ait olduğu belirtilmektedir. Malatyaspor, sözleşme hükümlerinin gereğini yerine getirmiştir.

Akın, Özcan Kayhan ile Vural Sarıcı’dan başka kimsenin kendisini aramadığını belirtmektedir. Sayın Kayhan Malatyaspor’un Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu, Sayın Sarıcı Genel Sekreteri ve yönetim kurulu üyesidir. Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter’in Akın’ı aramış olmasının, tüm Malatyaspor’u temsil ettiğini düşünüyoruz.

Akın, Malatyaspor’un antrenman sahasının eksik olduğunu, ışıklandırmanın yetersiz olduğunu belirtmektedir. Bunların gerçekle ilgisi yoktur. Bugüne kadar ne bir futbolcudan ne bir teknik adamdan Malatyaspor’un antrenmanlarını yaptığı çim sahanın ışıklandırması ile ilgili bir şikayet almadık. Ayrıca göreve geldiğimiz günden beri Malatyaspor ve Malatya’nın çağdaş tesislere kavuşması için yoğun çaba harcadık. Son olarak Suni Çim Saha’nın tamamlanıp futbolumuzun hizmetine sunulmasına öncülük ettik. Suni Çim Saha’nın, İl Özel İdaresi bütçesinden 64 milyar lira katkı sağlanıp, bu sahanın da ışıklandırılmasını sağlama çalışmalarımız sürmektedir. Yapılan çalışmalar ve antrenman sahasının aydınlatılıp Malatyaspor’un antrenman yapmasının sağlanmasına karşın, Akın’ın bunları görmemesini fazla yadırgamıyoruz.

Bülent Akın, Malatyaspor’un sözleşmeli futbolcusu olduğunu, sözleşmesinin 19.07.2007 tarihine kadar devam ettiğini akıldan çıkarmamalıdır. Bu açıklamalarının kongre arifesi basında yer almasının, Akın’ın başkaları tarafından yönlendirildiği intibaını uyandırmıştır. Malatyaspor, kendisine karşı taahhütlerini yerine getirmiştir. Kamuoyu önünde Malatyaspor’u küçük düşürücü beyanlarda bulunması sebebiyle, yönetim kurulunca hakkında hukuki işlemler başlatılacaktır. Hiç kimse Malatyaspor Kulübü’nden üstün olamaz. Akın, Malatyaspor’dan aldıklarına karşın bu beyanlarda bulunabiliyorsa, kendisini vicdanı ile baş başa bırakıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız