SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Akın'a 10 Soru!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında söz alan MHP'li üye Cumali Demirel, partili arkadaşları Mehmet Torun ve Murat Parlak'ın imzalarını da taşıyan 10 soruyu, belediye başkanı Cemal Akın'a yöneltti ve arzu etmesi durumunda yazılı olarak yanıtlamasını istedi.

Belediye Başkanı Akın'ın, yazılı olarak yanıtlayacağını bildirdiği MHP soruları şöyle:

"1.Göreve başladığınız tarihte n kısa bir süre sonra, belediyemizde sivil zabıta olarak görev yapan personeli, yasalara uymadığı gerekçesiyle bu görevlerinden uzaklaştırdınız.

Şu anda 13’ü kent trafik, 13’ü de zabıta müdürlüğü emrinde olmak üzere 26 kişiyi Zabıta olarak istihdam ettiğiniz duyumları almış bulunuyoruz. Bu doğru mudur ?. Doğru ise yasal dayanağı nedir ?. Yasal dayanağı var ise daha önce bu görevi yaparken mağdur edilen personelin mağduriyeti gidilecek midir ?.

2. İçme suyu konusunda Valiliğin Belediyemizi uyardığını basından öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konuda Malatya halkına herhangi bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz ?.

3.Belediye arkası Kavukçuoğlu sokakta yapılan Otopark’ın son durumu nedir ?. Ne zaman hizmete açılacaktır ?.

4. Kiraya verdiğiniz Kömür Tevzi alanında kalitesiz ve torbasız kömür satılmasına aracılık edildiği doğru mudur ?

5. Alanı kiraya verdiğiniz firma sözleşme şartlarına riayet ediyor mu ?. Alan dışında açtığı ofisle kömür pazarlayarak haksız rekabet sağlıyor mu ?

6. Belediyede yakın çalışma arkadaşınız bir bürokratın oğlu ve yeğenlerinin bu firmayla ilişkileri nelerdir ?

7. Firmanın herhangi bir sorunu olduğunda bu bürokratınızın devreye girerek yardımcı olduğu doğru mudur ?

8. Yine aynı bürokratınızın bilgisayar şirketinin belediyenizle ilişkileri ne boyuttadır ?. Geçmiş yıllarda Esenlik Şirketinin programlarını yapmış mıdır ?. Yapmışsa kaç lira almıştır?

9. Bu bürokratınız daha önce soruşturma geçirmiş midir ?. Geçirmişse hangi nedenledir?

10. Geçtiğimiz aylarda ceza alan Esenlik Şirketi Genel müdür Yardımcısı ile çalışmaya devam etmeyi düşünüyor musunuz ?"

MHP'li üyelerinin sorularının 4'ten 9'a kadar olanlarına muhatap belediye bürokratının, bir belediye başkan yardımcısı olduğu öne sürüldü.

FOTOĞRAF: MHP'li üye Demirel, sorularını yöneltirken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız