SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkan Akrabalarına Çalışmış!"

0
Güncellendi - 2018-03-05 17:52:16
A- A+ PAYLAŞ

CHP Büyükşehir ve Akçadağ Belediye Meclis Üyesi Erdal Üstün, Akçadağ Belediye’sinde kadroya alınan 26 taşeron işçiden 4’ünün soy isminin Kazgan olduğunu iddia etti ve  “Belediye başkanı Akçadağ’a değil, akrabalarına çalışmış” dedi.

CHP’nin hem Malatya Büyükşehir hem de Akçadağ Belediye Meclis Üyesi Erdal Üstün, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ın kendi akrabalarını belediyeye doldurduğunu, bunun kadroya geçiş listelerinden ispatlandığını öne sürerek, başkan Kazgan’ı sert sözlerle eleştirdi.

BAŞKAN AÇIKÇA AYRIM YAPIYOR

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan CHP'li Üstün, hükümetin taşeron kararının ardından Akçadağ Belediyesi'nde 26 şirket çalışanın kadroya alındığını kadroya alınan 26 kişiden 4’ünün Kazgan’la aynı soy ismi taşıdığını bir o kadar da yakın akrabasının kadroya alındığını belirterek “Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan  adaletli bir yönetim sergilemiyor. Açık bir şekilde ayrımcılık yapıyor. Bu ayrımcılık sadece hizmetlerde değil, işe alımlarda da görülüyor. Başkanın  ayrımcılık yaptığını belirten açıklamalarımız daha öncede olmuştu. Bu konuda sayın başkanı bir çok defa uyarmamıza rağmen başkan bu çağ dışı tutumundan bir türlü vazgeçmeyerek son yaptığı uygulamalarla bu ayrımcılığı biraz daha derinleştirdiğini gördük” dedi.

BİNLERCE İŞSİZ GENÇ VARKEN BU YAPILAN ETİK DEĞİLDİR

Akçadağ Belediyesi'nde 26 şirket çalışanın kadroya alındığını, kadroya alınan 26 kişinin 4'ünün soyadının Kazgan ve yine başkanın birinci derece yakını olduğunu öğrendiklerini belirten Üstün, “Şimdi bu noktada sayın başkana soruyorum, sizin adalet anlayışınız bu mu?  Akçadağ Belediyesi’nde çalışmak için soy ismin Kazgan mı olması gerekiyor? Akçadağ’da sizlere oy veren binlerce AKP’li işsiz gencimiz varken, bal tutan parmağını yalar misali kendi akrabalarınıza belediyede kadro vermek ne kadar etiktir? Bu kayırmacılığı, haksızlığı, hukuksuzluğu Ali Kazgan’a oy veren AKP seçmeninin takdirine sunuyorum. Ya kendi çocukları iş aramaya devam etsin veya kendileri de soy isimlerini ‘Kazgan’ diye değiştirip belediyede işe yerleştirsinler” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız