SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Alındı, Kilit Değişti

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:34
Başkan Alındı, Kilit Değişti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından görevinden alındı. Polatbaş, Malatya İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevinden de el çektirildi. 

TZOB Yönetim Kurulu kararı ile Malatya Ziraat Odası yönetim binasının kapı kilitleri değiştirildi, hesaplarına da el kondu. 

TZOB, odanın yönetimini geçici olarak Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz’a teslim etti. 

Görevden el çektirilen  eski ziraat odası başkanı Bayram Polatbaş, görevden alınmasını Malatya’nın büyükşehir statüsüne geçmesinden kaynaklanan bir mevzuatın gereği olduğunu savunurken, Malatya ile birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan diğer 13 ilden hiç birinde bu şekilde görevden alma işleminin olmaması  Polatbaş’ın bu savunmasını temelsiz kılıyor. 

Görevden Alma İşlemi Müfettiş Raporundan Sonra Gerçekleşti 

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, bu yılın ilk günlerinde Malatya’ya gelerek Malatya Ziraat Odası’nın hesaplarını inceleyen TZOB Genel Merkez müfettişinin inceleme sonucunda TZOB yönetimine sunduğu raporun genel merkez yönetimince görüşülmesinden sonra görevden alındı. 

Bu durum, yaklaşık 1 aylık inceleme yapan TZOB Genel Merkez Müfettişi’nin Malatya Ziraat Odası’nın hesaplarında usulsüz harcamalar ve yolsuzluklar yapıldığını tespit ettiği ve başkan Polatbaş’ın bu nedenlerle görevden alındığı iddialarına yol açıyor. 

Kapı Kilidi Değiştirildi, Hesaplara El Kondu 

TZOB Genel Merkez Yönetimi’nin Malatya Ziraat Odası’ndaki görev alma kararından sonra Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz’ı görevlendirerek, odanın tüm kayıtlarına el koyduğu ve yönetim binasının kapı kilitlerinin değiştirilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Bu talimattan sonra Malatya Ziraat Odası yönetim binasının kapı kilitlerinin değiştirildiği iddia edildi. 

TZOB’dan ‘Büyükşehir Örtüsü’ mü? 

Bu arada, kamuoyunda tartışmalara ve ziraat odaları hakkında olumsuz imaj oluşmaması için görevden alma ve hesaplara el koyma operasyonunun, TZOB Genel Merkezi tarafından ‘Malatya’nın büyükşehir olmasından kaynaklanan mevzuat değişikliğinin sonucu’ şeklinde yansıtılması için karar alındığı ileri sürülüyor. 

Görevden alınan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da görevden alma işlemini Malatya’nın büyükşehir olmasına bağlıyor. 

Ancak Malatya ile birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan diğer 12 ilden hiç birinde bu şekilde bir görevden alma işleminin olmaması, büyükşehir statüsünün fiilen uygulanması için 1 yıldan fazla süre bulunması, kamuoyuna açıklanmaya çalışılan görevden alma gerekçesinin gerçekçi olmadığını gösteriyor. 

‘Müfettişle Namaz Kıldım’

Bu arada TZOB Genel Merkezi’nin görevden aldığı Bayram Polatbaş’a ‘Konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapma ve konuşma’ şeklinde talimat verdiği de ileri sürülüyor. Ancak Bayram Polatbaş bugün  kendine ait işyerinde bir basın toplantısı düzenleyerek ‘Alnım açık. Müfettiş hesaplarımız inceledi. Herhangi bir sorun yok. Biz müfettişle namaz kıldık’ diye konuştu.

Polatbaş, “2007 yılından bu yana Malatya Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürütüyorduk. Büyükşehir Yasası'yla ilgili genel merkezimizin de tasarrufu doğrultusunda; Malatya’da Merkez ilçenin olmaması, iki tane yeni ilçenin kurulmasıyla birlikte Malatya Ziraat Odası tüzel kişiliği kapatılmıştır. Malatya Ziraat Odası 20 Şubat tarihi itibarıyla kapatılmıştır. Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası Başkanımız bundan sonra bu görevi yürütecektir. Biz Ziraat Odası Genel Merkezimizin bize gönderdikleri yazı ve direktif doğrultusunda görevimizi Yeşilyurt’a devrettik. Malatya Ziraat Odası kapandı. Malatya büyükşehir olacaksa biz buna seviniriz. Ziraat odası, Malatya merkezde kapanmıştır ama 12 ilçemizde görevine devam edecektir” dedi.

Polatbaş ayrıca şunları söyledi:“Ben dedikodularla değil, belgelerle konuşurum. Ben asla lekeyi kabul etmem. Allah’a şükür genel merkezimin teftiş kurulu raporu da elimde. Yolsuzluk konusu iddiası olanların ellerinde belgeleri varsa çıkarsınlar. Dostumuz olduğu kadar istemeyenlerimiz de var. Hem siyasette hem odamızda hem de Muhtarlar Derneği’nde rakiplerimiz var. Kimin elinde neyi varsa çıkar gösterir. Bizim belgelerimiz var.”

 Doğan Solmaz: Günahını Almayın 

Öte yandan Bayram Polatbaş’ın görevden alınmasından sonra görevlendirilen Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Polatbaş’ın görevden alınmasının oda hesaplarında tespit edildiği ileri sürülen usulsüzlüklerle ilgili olup olmadığı konusundaki bir soruya ‘Günahını almayın. Böyle bir şey yok’ şeklinde cevap verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız