SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Başka, Yönetim Başka!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu'nun yönetim kurulu üyeleri yaptığı ortak açıklama ile Anayasa değişliliği çalışmalarını desteklediklerini bildirdiler. Açıklama yapan grupta, geçtiğimiz günlerde yargının baskı altında olduğunu ve yeni Anayasa değişikliği taslağının da bunu yansıttığını söyleyen Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu'nun olmaması dikkat çekti.

Malatya Barosu Başkan Yardımcısı Dursun Karaköse, Baro Genel Sekreteri Soner Gökçe, Baro Muhasibi Taner Özhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Aladağ, Mehmet Turcan, Ali Yıldırım ve Bayram Taşkın, Baro'da ortak bir açıklama yaptılar.

Malatya Barosu Başkan Yardımcısı Dursun Karaköse, "Demokrasiyi özümsemiş toplumlarda bir tarafın adamı olmak değil, hukukun ve demokrasinin tarafı olmanın adalet için vazgeçilmez olduğunu düşünmekteyiz. Evrensel değerlere yaklaştırıcı birinci sınıf ülke olmamız yönünde atılacak her türlü olumlu değişimi destekliyoruz. Bu anlamda anayasa değişikliği çalışmalarını olumlu buluyoruz" dedi.

Karaköse, Ülkemizde ilerleme adına atılacak adımların desteklenmesi gerektiği, hukukun, evrensel demokrasinin tarafı olmanın bir zaruret olduğu, dünya demokrasilerinin değiştiği, geliştiği bir dönemde, eski demir perde ülkelerinin bile ideal demokrasi çabaları varken, bütün gelişmelere yok demenin ülkenin menfaatlerine olmadığını düşünmekteyiz" ifadelerini kaydetti.

Karaköse, Türkiye'deki tartışma ve belirsizliklerinin mevcut anayasadan kaynaklandığını ifade etti.

Yöneticilerin toplu açıklamasına katılmayan Baro Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu ise, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yargının baskı altında olduğunu belirttikten sonra, "..Kaygıların kaynağı TBMM'ye sunulan Anayasa Değişikliği Teklifi. Teklifle, Anayasamızın güvenceye aldığı Hukuk Devleti ilkesinin çiğneneceğini hemen söyleyebilirim. Çünkü, yargının bağımsız olma koşulu ortadan kalkabilecek. Bağımsız yargı olmadan hukuk devleti olamayacağına göre, Devletimiz, hukuk devleti olmaktan çıkabilecek." demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız