SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Böyle, Müdür Öyle..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:10:17
Başkan Böyle, Müdür Öyle..
A- A+ PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir (fotoğraftaki şapkalı) ile, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi (alttaki fotoğrafta) arasında yol tartışması yaşandı. 

Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin, kurumun Malatya’daki yatırımlarına ilişkin bilgi vermesinin ardından, üzerinde 'Jack Wolfskin' yazısı bulunan spor şapkasıyla gelerek dikkatleri üzerinde topladığı kurulda söz alan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir,  Karayolları ile sürekli yazışmalarına ve istişare etmelerine rağmen Kale’nin giriş ve çıkışlarına trafik işaret ve levhaları konulmadığını, kavşakların yapılmadığını iddia ederek  “Her hafta ölümlü kaza meydana geliyor. Ne yazık ki ölenlerin çoğu fakir ve bir de ölenlerin ailelerine yardım toplamak zorunda kalıyoruz. Sayın Bölge Müdürüm bizim Kale için ne yapmayı düşünüyor?” diye sorunca, Koordinasyon Kurulu’nda tartışma yaşandı. 

Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise, Karayolları olarak Kale ilçesinde projelendirdikleri bütün işleri yaptıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Akdemir’in ekstra kavşaklar istediğini söyleyen Bölge Müdürü Özendi “Başkanım bizden mevcut kavşaklara ilaveten yeni kavşaklar istiyor. Kavşak yapmamızın yolu yordamı şudur: Sayın Başkan, Belediye Meclisini toplayacak, imar plan değişikliğini yapacak, talep ettikleri noktalara kavşak yapılacak.  Daha sonra da kavşak yapılmasını talep ettiklerini yerlerde 18 uygulamasını yaparak, kavşak yapılacak koridoru bana bedelsiz olarak devredecek.  Ben kavşakları zaten 1 ay içinde yaparım. Şu anda kavşak yapabileceğim bir metre yerim yok” sözleriyle yanıtladı. 

Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Vali Süleyman Kamçı’nın da zaman zaman uyarılarına sahne olan söz konusu tartışma özetle şöyle:

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir: Sayın Bölge Müdürüm bizim Kale için ne yapmayı düşünüyor? 7 aydır kendileriyle istişare ve toplantı halindeyiz. Kale ilçe midir değil midir diye bir görüntüsü yok. Giriş ve çıkışlarda trafik levhası ve işaretler hiç yok. Sinyalizasyon hiç yok. Her hafta ölümlü kaza meydana geliyor. Ne yazık ki ölenlerin çoğu fakir ve bir de ölenlerin ailelerine yardım toplamak zorunda kalıyoruz. Çok büyük sıkıntı içindeyiz. Sayın Müdürüm ile defalarca kez görüştük. Sayın Müdürümü Kaymakam ile birlikte makamında ziyaret ettik.  Beraber uğrasanız da şöyle birlikte bir çay içsek, Kale için neler yapılabileceğini konuşsak. İlçeyi ikiye bölen bir kara yolu var ve giriş çıkışlarda levha ve işaret yok.  Resmi yazışmalarımız var.

Vali Süleyman Kamçı: Sayın Başkan, yapılacak olan hizmetler zaten yapılır. İşaretlemeler en azından kısa zamanda yapılır.

Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi: Sayın Başkanımıza defalarca kez izah etmemize rağmen aynı konuyu söylüyor. 

Vali Süleyman Kamçı: Başkan haklı olarak yapılması gereken hizmetlerin yapılmasını istiyor.

Hüsamettin Özendi: Sayın Valim, bizim Karayolları olarak yapmamız gereken her işi Kale’de yaptık. İşaretlemelerde eksiğimiz yok. Başkanım bizden kavşak istiyor. Mevcut kavşaklara ilaveten yeni kavşaklar istiyor. Kavşak yapmamızın yolu yordamı şudur: Sayın Başkan Belediye Meclisini toplayacak, imar plan değişikliğini yapacak, talep ettikleri noktalara kavşak yapılacak.  Daha sonra da kavşak yapılmasını talep ettiklerini yerlerde 18 uygulamasını yaparak, kavşak yapılacak koridoru bana bedelsiz olarak devredecek.  Ben kavşakları zaten 1 ay içinde yaparım. Şu anda kavşak yapabileceğim bir metre yerim yok. Biz zaten onaylı projelere göre kavşakları zaten yapmışım.  Ama mevcutta diyelim 7 tane kavşak var ama başkanın talep ettiği 10 tane daha ilave kavşak var. Ben de diyorum ki, 20 tane de yaparım ama yeter ki Sayın Başkan imar planına işlesin. İmar planına işlendikten sonra, istimlakını ve 18 uygulamasını yap, bana bedelsiz olarak devret.

Vali Süleyman Kamçı: Başkanım diyor ki benim istimlak param yok. Yapacaksanız bunu siz yapmalısınız. 

Hüsamettin Özendi: Bizim böyle bir istimlak yapmamız mümkün değil.

Belediye Başkanı Cemal Akdemir:   Benim öyle istimlak param ve imkanım yok. Öyle bir imkanım olsa zaten kavşakları kendim yaparım.

Hüsamettin Özendi: Valla başkanım bizimde öyle bir imkanımız yok.

Cemal Akdemir: Geçişlerde özellikle en azından saklama cebinin olması lazım. Vatandaş gelip 5-6 km gidip dönüyor. Sonra köyüne veya mahallesine gidiyor.

Hüsamettin Özendi: Alışacaklar başkanım. Bölünmüş yol kavramı Türkiye’de yeni bir kavram.  Herkesin evinin karşısında geçiş vermek mümkün değil.

Cemal Akdemir: Siz kapatıyorsunuz ama vatandaş geri açıyor.

Hüsamettin Özendi: Biz de oraya otokorkuluk çakıyoruz ve gene böleceğiz. Savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız. 

Cemal Akdemir: Sayın Valim eğer isterlerse beraber gidip bakalım ilçe görüntüsü müdür değil midir birlikte görelim.

Vali Süleyman Kamçı: Şimdi başkan bu tür işler karşılıklı anlayış içinde yapılmalıdır. Sen dinlemiyorsun ki, sen kendi yapman gereken görevleri Karayollarından istiyorsun.

Cemal Akdemir: Bunlar bizim yapmamız gereken işler değil Sayın Valim.

Vali Süleyman Kamçı: Kavşak yapmak, istimlak etmek karayollarının mı görevi?

Hüsamettin Özendi: Sayın Valim, başkanımız yeni. Mart’ta seçildi. Keşke bir önceki Belediye Başkanımız burada olsaydı. Kale’de yayalar için alt geçit projelendirdik, Belediye Meclisi 24 saat içinde toplandı, oradaki vatandaş Belediye Meclis üyesiydi, belediye meclis üyelerinin imzasıyla alt geçit yapılmasını engellediniz başkanım. Etmeyin eylemeyin.

Süleyman Kamçı: Şimdi sizin buraya bakan şeflikten bir yetkili gönderin, belediye ile buluşsunlar, yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapalım.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız