SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkan Görülmemiş Bir İmar Verdi, 10 Kat Verdi"

0
Güncellendi - 2018-02-05 01:45:04
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Göztepe Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Burada sorunları yerinde dinleyen Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliğinde örnek hizmetlere imza attığını söyledi.

Göztepe Mahallesi’nde yapılan toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Nevzat Aslan, Göztepe Mahalle Muhtarı Bilal Yerli, bazı birim müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Göztepe Mahalle Muhtarı Bilal Yerli, Battalgazi Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden memnun olduğunu belirterek, Başkan Gürkan’a teşekkür etti. Muhtar Bilal Yerli, “Başkanımızın ziyaretleri bizleri fevkalade memnun etmektedir. Her daim kendisiyle görüştüğümüz ve her zaman telefonu 24 saat açıktır. Sorun ve sıkıntılarımızı anında dinliyor. Belediye Başkanımızın mahallemize yaptığı yatırımları sırasıyla anlatayım. Biliyorsunuz bir mahallenin gelişmesi için hakikaten imarın şartı olması gerekir. Başkanımızda Malatya’da görülmemiş bir imar verdi. 10 kat verdi. Burası kırsal kesim olduğu için gariban mahalle, burada parselin yüzde yüzünü kullanacaklar. Bu çalışmalardan dolayı başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerim ve muhtarlığımızın memnuniyetini dile getirmek istiyorum. Bu bölge Battalgazi’nin bir Fahri Kayahan’ı olma yolundadır” diyerek, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Göztepe Mahallesi sakinleri ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade ederek, “Mahalleler her ne kadar apartman ve site imarı ile değerlendirilmiş olsa bile, mahallelilik ruhunu kaynaşma ve dayanışmayı, komşuluk ilişkilerimiz muhafaza ettiğimiz zaman, değerlerimizi hep koruduğumuz zaman inanıyorum ki o mahallede yaşamak zevk ve huzur içerisinde gerçekleşir. Aksi takdirde mahallede komşunun birbirini görmediği, derdini paylaşmadığı, birbirini tanımadığı bir komşuluk ilişkileri, hem inancımız açısından hem değerlerimiz açısından, hem de insanların genel kuralları açısından normal bir hadise değildir. Bunun için bize sorduklarında en büyük projeniz nedir diye, en büyük projemiz mahallelilik olgusudur diyoruz. Ve bugünde çok şükür mahallelilik projesi Türkiye teşmil edilmiş, rol model olmuş bir projedir. TOKİ Başkanının da belirttiği gibi, bundan sonra bizim TOKİ yapılarının mahalle konsepti şeklinde olacağını belirtmesi, diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sempozyumlarının ve panellerinin gerçekleşmesi de bunun en temel göstergelerinden bir tanesidir. 102 mahallemiz var. Ve mahallelerimizde komşuluk ilişkilerini, mahallelilik ilişkilerini temayüz ettirmek için gayret sarf ediyoruz” dedi.

İmar alanında yapılan çalışmalara değinen Başkan Gürkan, “Gerçektende arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu çalışmanın hemen akabinde müteahhit firmaların gelmesi, hem mahallelinin imar planından memnun olması, hem de yapılan imar planının mahalle konseptine ve site konseptine, yardımlaşma, havadar olmasına, geniş cadde ve sokaklarının olmasına, sosyal donatıların olmasına gerekli özen gösterilmiştir. Bu imar çalışmalarının da halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliğinde örnek hizmetlere imza attığını kaydederek, rekor düzeyde hizmetlerin yapıldığını söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • hakiki malatyalı (6 yıl önce)
    hakkaten adam gibi adam ve arı gibi. ekibini de aynen köle gibi çalıştırıyor hizmet için. özlediğimiz işler bunlar. tek başına tüm belediyeleri selahattin başkana bağlasak nası olur
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    kırsal köyler dışında ,komşuluk ilişkileri bir daha eskisi gibi olamaz,daha doğrusu tamamen kalkacak.bir en fazla iki nesil sonra hiç olmayacak.zaten insanlar maddi güçlerine göre sınıflanmış olacak her kesim ayrı sitelerde yaşayacak.bu kaçınılmaz ,her birey buna göre önlemini alıyor zaten .yatay -dikey bunlar boş söylemler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sporlu (6 yıl önce)
    Melek baba nın da gelişmesi için imarda kat artırılması gerekir böyle bir kararda bura için alınsa ne güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir bulut (6 yıl önce)
    Geç kalınmış bir imar BEKLENMEKSİZİN devamının gelmesi lazı sayın başkanım bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmenin tek yolu BU GİBİ İMARLARDIR ,
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (6 yıl önce)
    SELAHATTİN BAŞKANDAN BAŞKASI YALAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (6 yıl önce)
    Niye 5 kat olunca komşuluk mu oluyor .Ne alaka arkadaş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Geç kaldınız zaten. 10 kat iznini ver sonra ne komşuluk kalıyor ne insanlık kalıyor. Verme 5 kattan fazla
    0
    0
    Yanıtla