SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'SOSYAL VİLLA'cı Belediye İşi Büyüttü!

A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Belediyesi şirketinin 110 villa projesine ilişkin ilki iptal edilen ihale arttırılmış maliyetiyle yeniden yapıldı..

Yeşilyurt Belediyesi’nin sahibi olduğu Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Çırmıhtı’nın Gedik Mahallesi bölgesinde yaptırılması planlanan 110 adet villa, sosyal tesis ve 1 ticaret merkezinden oluşan projenin 2. ihalesi gerçekleştirildi.

İptal edilen ilk ihaleye göre tahmini maliyeti 5 milyon TL daha artırılarak  54 milyon 506 bin 644 TL'ye çıkarılan projenin yenilenen ihalesine 3 firma teklif verdi.

İkinci ihaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle:

Ömür Grup- Eylül İnş. İş ortaklığı (Diyarbakır) 38 milyon 880 bin TL,

Zoser İnşaat- Akselcan 42 milyon 210 bin TL,

Serhat Özbek 40 milyon 637 bin TL.

İhale Komisyonu'nun teklifleri değerlendirdikten sonra ihalenin sonuçlandırılacağı bildirildi.

İlk ihale iptal edilmişti

Yeşilyurt Belediyesi’nin sahibi olduğu şirketin yaptırmayı planladığı 110 villa ile ilgili ilk ihale 12 Eylül’de yapılmış ve İhaleyi değerlendirmek üzere 22 Eylülde toplanan Yeşilyurt Belediyesi İhale Komisyonu, projede değişiklik yapılacağı gerekçesiyle iptal etmişti.

Tahmini maliyeti 49 milyon 646 bin TL olarak öngörülen villaların 12 Eylülde yapılan ihalesine katılan şirketler ve teklifleri şöyleydi:

Ömür Grup- Eylül İnş. İş ortaklığı (Diyarbakır) 36. 890.000.00 TL,

Serhat Özbek İnş. (Malatya) 37.937.000.00 TL,

Süleyman Ekinci- Aksel Can (Diyarbakır) 39.240.000.00 TL,

Tetiş Yapı-Mustafa Fevzi Koç İş ortaklığı (Elazığ) 40.900.000.00 TL,

Merkez Yapı-Biser İnş. (Malatya) 56.300.292.00 TL,

Güngör Tarım İnş. (Malatya) 59.850.000.00 TL.

56 villanın iç dizaynında değişiklik

İhale komisyonunun ‘Projede değişiklik yapılacağı’ gerekçesiyle iptal ettiği Villa Projesindeki tek değişikliğin 56 villanın içinin kaba inşaat olarak bırakılmayıp boya, seramik ve diğer zemin kaplamaların da yapılması olduğu öğrenildi.  Eylül ayında yapılan ihalede,  110 adet villanın tamamının dış cephe boyasının tamamlanıp bina içinin kaba inşaat halinde teslim edilmesi planlanırken, projede yapılan değişiklikle 56 villanın bina içi inşaat işlemlerinin tamamlanarak teslim edilecek. İki ihale arasında yaklaşık maliyette oluşan 5 milyon TL tutarındaki farkın, söz konusu bu değişiklikten kaynaklandığı kaydedildi.

Öte yandan; resmi rakamlara göre 33 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 50 binden fazla işsizin bulunduğu Malatya’da belediyelerin genellikle, konut sorununun çözümüne yönelik, düşük ve orta gelir grubundan vatandaşın gücüne göre konut üretmesi gereğine karşın, Yeşilyurt Belediyesi şirketinin öncelikli amacı rant olan “müteahhit gibi” davranarak, “bol gelirli” grubuna yönelik bir konut projesi uygulama girişimi eleştirilere yol açmıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi 

GÖRSEL: Villa projesine ilişkin maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Engin (6 yıl önce)
    Arkadas tutturmussunuz sosyal belediyecilik ne yapalim kardesim parasi olani sehirden kovup mu sosyalleselim birakin adamlar yapsin bu villayi yapsin satsin kar etsin ama fahri kayhandaki carpik isleride duzeltsin daha cok park ve duzenli imar alanlari acsin villaya en cok karsi cikanlar rantlari olmayanlar o camurlu yolu yapmak icinde para lazim adam 3. Organizeden bahsediyor sanki 2 sinde agir sanayi onlarca fabrikasi var daha kendinin bi uretimi katkisi yok 3 . Organize ne birakin arkadaslar bu kadar dar dusunmeyin ki gelisebilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • cahit (6 yıl önce)
    Eğer hakkımız kalırsa haram olsun çünkü kaldırımı 5 yıldır bekliyoruz gündüzbey yollarında arabalar çamura saplanıyor hizmet yok yani,
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Onu bunu bilmem de MALATYA insanı kendi eliyle bunu yapıyor hiç kusura bakmayın yerel YÖNETİMDE TEPKİNİZİ ORTAYA KOYMAZSANIZ CUMHURBAŞKANIMIZ DA DEMEK Kİ HALK MEMNUN DER..... YEREL YÖNETİM OLARAK HİÇBİR YATIRIM YOK.... KALDIRIM YOL VS VSSS GÖZ BOYAMA. FAHRİ KAYAHAN ORTASINDAN GEÇEN KOCA SU ÇUKURU RESMEN KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEMEZ OLDUK.. BERBAT YAZ BOYU SU BİLE YOKTU İÇİNDE... YATIRIM BUNLAR DEĞİL. 1) YEŞİLYURT LOJISTİK MERKEZİ SÖZÜ NOLDU 2) 3.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SÖZÜ NE OLDU ...... UYUMAYA DEVAM EDİN SİZ....
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (6 yıl önce)
    boşa konuşmayalım beyler oyumuzu tıpış tıpış veriyoruz.adamlar tecdede 50 mt lik yol yaptı. insanlar ellerinde cep telefonu ışığı ile gidiyor.ordan akşamları bir yetkili geçipde görmezmi. Sayın valimizi bir gün tecde yüzakı bulvarına davet edeceğim. görsün rezilliği.arabada içenlerin yanından geçerken ürküyoruz. karanlıkta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (6 yıl önce)
    Sosyal belediyeciligi bu arkadaslar yanlis anlamis. Zengin belediyeciligi. Yesilyurtun yollari gunduzbeyin yolllari yakincanin yollari. H.ugur baskan bu insanlar ile ne alip veremedigin var? Yesilyurta gittim belki kulaklariniz cinlamistir. Burdaki insanlar size cok tepkili.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet aydın (6 yıl önce)
    Arkadaşlar yeşilyurt belediyesinin bu yaptığı projeyi çok farklı ve art niyetli eleştiriyosunuz.neden derseniz ? bu projeyi belediyenin yapaması halkın cebinden yapmıyo ve doğru olanı yapıyo bence.. türkiyedeki 50 belediyenin çoğu bu tür projelerde aktif olarak varlar çünki belediyelerin bir kalem geliride konut ve konutlarda alınan vergilerdir üst segment olarak daha yüksek vergi alıyor örnek ist kiptaş var izmirde var ankarada var e.şehirde var örnekleri çoğaltabiliriz bu tür projeler malatayı daha çok cazibe merkezi yapar bu projenin aynısı 25 yıl önce bursa belediyesi de yapmıştı çok da başarılı oldular hatta daha çok talep ettiler zengin ve varlıklı insanların ilimizde yaşamaları ekonomik katkısı çok fazla olur. yeşilyurt belediyesini kutlarımçok yerinde bir proje malayada çeşitliği ve cazibeliğini artıracak umudundayım benim alım gücüm olamaz ama iyi şeyeride desklemek lazım,bugün orda ikamet etmesek hayat bu ne olacağını bilemeyiz belki çoçuklarınız torunlarınız orda oturmak nasip olur kısa ve öz olarak bu projeler belediye sosyallikten çıkarmaz bilakis daha çok zenginlik yaratır. sevgilerimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Projedeki bir evin maliyeti ortalama 600 bin civarinda. Bunun uzerine kar koyup satacak muhtemelen 800 bini gececek bir evin fiyayi. Sosyal belediyecilik demistin? Neden dar gelirliye degilde zengin kesime yapiliyor bu konutlar? Herzaman dedigim gibi muteahit baskanlar olaya kar ne kadar hesabi ile bakiyor. Bu projenin savunulacak hic bir tarafi yok. Ha ev alacaksan onu bilmem. Belki ondan savunuyorsundur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet aydin (6 yıl önce)Serhat isimli kullanıcı yorumuna
    Serhat kardesim ben ev alma gibi bir niyetim yok gycumde yok ben sunu demek istedim bir cok kere yurtdisna gittigim oldu inan ordaki belediyrler tam sirket gibi calisiyo cunki gelir kalemleri fazla olmali ki sosyal belediyeciligi kurumsallastirsin buna ilave belediye o gelecek olan velirlerle ancak durumu iyi olmayan insanlara yardimda daha cok faydasi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (6 yıl önce)
    KDV Yİ DE EKLEYİP 110 A BÖLÜNCE TANESİ 584.707.-TL YE GELİYOR VİLLALARIN. MALATYADA KİME VE KAÇA SATILACAK BU VİLLALAR. BEKLEYİP GÖRECEĞİZ. ????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (6 yıl önce)
    Hangi partiden olursa olsun bir çok belediye bu şekilde kendilerine çalışıyor rabbim bu milletin hakkını bilerek yiyeni kahhar ismiyle kahr eylesin inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Receps (6 yıl önce)
    Uyumaya devam malatyam yesilyurtum. Sosyal belediyecilik anlayisi yesilyurtta zenginleri koruma belediyeciligi oluyor. Baskanlar muteahhittlerden secilmemeli. Secersek iste boyle konutlar yapar yollarimizda cukurdan camurdan gecilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Villa yapacagina yesilyurtu çamurlu yollarini yapsan sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardesim yesilyurta gittim millet ates puskuruyor. Yesilyurt mahvolmus ortaya bir tane saat kulesi yapmislar baska birsey yok. O bolgede akpartinin oylari tepkiye bakılırsa baya dusecek gibi. Syn bakanimiz bunun onlemini alin. Bu gidişle ne yesilyurttan ne gunduzbeyden ne de diger beldelerden oy cikar.
    0
    0
    Yanıtla