SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan İçin Tören

A- A+ PAYLAŞ

Silahlı saldırıda öldürülen Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Polat kasabasının AKP'li Belediye Başkanı İsmet Güzel, göz yaşları arasında toprağa verildi. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da cenaze törenine katılıp, öldürülen başkanın oğlunu tesilli etti.

Polat Akpınar Çarşı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya milletvekilleri İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, bazı belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve mesleki teşekkül temsilcileri, AKP yöneticileri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün cenaze namazını kıldırdığı cenaze namazından sonra Polat Belediye Başkanı İsmet Güzel'in cenazesi, Polat Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze araçla mezarlığa götürüldüğü sırada, başkanın evinin önünden geçerken, yakınlarının feryat ettiği görüldü.

Bu arada, cenaze namazından önce Polat Belediye Başkanı İsmet Güzel'in üç cocuğundan biri olan büyük oğlu Batuhan Güzel'i teselli eden Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, herhangi bir ihtiyaçları olunca kendisini aramasını söyledi.

Diğer yandan, beldede 2.döneminde başkanlık yapan İsmet Güzel'in (49) silahlı saldıya uğradığı Polat beldesi Akçadağ Caddesi'ndeki kırathanede olayı görenler ise, pompalı tüfekle ateş edildiğini ifade edip, mermilerin isabet ettiği yeri gösterdiler.

Görgü tanığı Hüseyin Şen, "Tüfeği kullanan önce küfür etti, sonra bir patlama oldu. Karşıda idim. Başkanın yanındaki başkana sarıldı. Yoksa daha da ateş edecekti"ifadelerini kullandı. Hüseyin Şen, başkan ile zanlı arasında daha önceden de husumet bulunduğunu söyledi.

Başka bir vatandaş ise katil zanlısı Murat Varol Ö'nün ailesine başkanın önceden hep yardım yaptığını belirterek, "Olay yerine geldiğimde başkan kan içindeydi. Domuz kurşunu ile vurulmuş dediler"ifadelerini kullandı.

Bu arada, zanlı olarak jandarma tarafından yakalanan Murat Varol Ö.'nün (25) adliyeye çıkarılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız