SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Kafa Karıştırdı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin daha önce iptal edilen ve 15 Ocak'ta yapılacağı belirtilen temizlik ihalesine rağmen, halen temizlik işini yapan Esenlik Şirketi'ne yeni araçların alımı ilgili törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, ihalenin 1 Kasım'da yapıldığına ilişkin sözleri kafaları karıştırdı. Daha sonra yapılan araştırmada, Belediye'nin Ekim'de yapılması gereken temizlik ihalesinin iptal edilmesi üzerine, 1 Kasım'da 3 aylık süre için geçici ihale yapıldığı, 23 ay süreyi kapsayacak "büyük" ihalenin 15 Ocak'ta gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı.

Malatya Belediyesi'nin 15 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen temizlik ihalesi öncesinde, halen bu işi yapan Esenlik Şirketi tarafından makine parkına 23 yeni araç daha katıldı. Ekim ayında "şartları" değiştirilmiş olarak ihaleye çıkarılan temizlik işinin, başka şirketlere verilebileceği iddiaları gündeme getirilmiş ve daha sonra ihale şartnamedeki bazı maddeler gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

23 YENİ ARAÇ..
Temizlik işlerinde kullanılmak üzere alınan 23 adet aracın hizmete sokulması nedeniyle Belediye önünde bir tören düzenlendi ve daha sonra Belediye Basın Bürosu aracılığıyla şu açıklama yapıldı:

"Yeni alınan temizlik araçlarının tanıtımı ile ilgili olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır 21 Aralık 2009 Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Hizmet Binası önünde; yeni alınan araçlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Çakır’ın yaptığı açıklama şöyle:

Bugün şehrimize 23 tane 0 km temizlik aracı kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Hepinizin ve saygıdeğer kamuoyumuzun da yakinen bildiği gibi, bugüne kadar 1983–87 model çöp toplama araçları marifetiyle şehrimizin çöpleri toplanıyordu. Ama artık biz de gördük ki, kasaları çürümüş, çöp sularını cadde ve sokaklara sızdıran, sık sık arıza veren bu araçlarla bizim temizlik hizmeti vermemiz imkânsız hale gelmiştir.

Biz Malatya’nın ve Malatyalıların hizmetin en güzeline layık olduğuna inanıyoruz. İşte bu inanç ve kararlılığımızın bir nişanesi olarak 01/11/2009 tarihinde yapılan Temizlik ihalesini alan Belediyemiz Şirketi ve Temizlik Hizmetimizin Yüklenici Firması olan Esenlik LTD. ŞTİ; 9’u 13 x 1,5 m3 lük, 5 i 6x1 m3 lük sıkıştırmalı çöp kamyonu, 3 adet 10 tonluk arozöz, 1 adet süpürge aracı, 1 adet konteynır yıkama aracı ve 4 adet mini damperli çöp toplama kamyoneti olmak üzere toplam 23 araç filosuna kazandırmıştır. Bu araçların Esenlik LTD.ŞTİ’ye maliyeti de 2 milyon 88 bin 379 TL’dir.

Konteynır yıkama araçlarımız ile sürekli belli periyotlarla çöp konteynırlarını yıkayacak, dezenfekte edilecek ve böylelikle kötü kokuların ve özellikle yazın baş gösteren olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız. Arazözlerimizle caddelerimiz belli periyotlarla, pazarlarımız günlük olarak yıkanacak, ayrıca şehrimizin bütün mahallelerinde günlük çöp toplanacaktır.

Tabi burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bizler istediğimiz kadar araç-gereç ve personel alalım ve istediğimiz kadar çalıştıralım; eğer bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyet gösteremez isek hiçbir mesafe kat edemeyiz. Herkes kapısına, sokağına, mahallesine ve şehrine sahip çıkacak. Daha temiz bir Malatya istiyorsak daha dikkatli daha özenli davranmak zorundayız. Halkımızın bu çağrımıza kulak vereceğine yürekten inanıyor, filomuza katılan araçların hayırlı olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız