SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkan Karıştırmayın dedi!'

A- A+ PAYLAŞ
MHP'nin adayları seçim çalışmalarını sürdürdüler. Eski meclis üyesi olan Dr. Übeyt Akçin, Altın Kayısı Oteli'nin imarının değişmesi ile ilgili de iddialarda bulundu.
MHP'nin bu konudaki bülteni şöyle:
MHP 1 sıra milletvekili adayı Hasan Tunç ve 3. sıra milletvekili adayı Übeyt Akçin seçim çalışmaları kapsamında Tecde Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 
Toplantıda Übeyt Akçin 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere değinerek şunları söyledi:  
“Bu seçim   Türkiye’nin var olma veya yok olma seçimlerinden biridir. Eğer biz bu seçimde tüm dünyaya gerekli cevabı veremezsek önümüzdeki süreç parçalanmanın temelleridir. Anayasayı değiştirip halkın anayasası yapacağız. 9 yıllık hükümetlik döneminde değiştireceği anayasayı harfi harfine yazıp da seçim beyannamesine ekleseydi de vatandaş okuyup ona göre oy verseydi. Ama orası kapalı kutu. Neyin değişeceğini kimse bilmiyor” 
Altın Kayısı Oteli’nin satışıyla ilgili de Akçin, şu ifadeleri kullandı: 
“Altın kayısı oteli 11 trilyona özel bir firmaya satıldı. Satıldıktan çok kısa bir süre sonra yoğunluğu bir buçuktan ikiye çıkartıldı. Ben Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a; “Başkan biz madem yoğunluğunu bu kadar arttıracaktık, neden daha önceden yoğunluğu arttırıp devletin kasasına fazla para girmesini sağlamadık” dedim. Başkan da bana “o başka hesap karıştırmayın” dedi. Peki bu para ne olacak dediler televizyonlarda… Siyaseti Allah için yapan Ömer Faruk Öz bey “Biz bu parayla Malatya’ya kayısı entegre tesisi ve soğuk hava deposu yapacağız” dedi. Lütfen buraya geldiklerinde sorar mısınız bu tesis nerde görmek istiyoruz”
Milletvekili adayı Hasan Tunç da toplantıda şöyle konuştu: “Rahmetli Turgut Özal Malatya’ya büyük hizmetleri olan bir devlet adamıdır. Herhangi bir bakanlığa gittiğimizde Malatyalıyım dediğiniz an imtiyazlı insan olurdunuz. Ama şimdi değil bakan bir tane Malatyalı genel müdür dahi yok. 73 dönüm arazi üzerine 52 bin metrekare kapalı alanı olan 1977’de temeli atılan bir vagon onarım fabrikası yapıldı buraya. 1 yılın ardından çürümeye terk edildi. 2008 yılın da  bir alman firması Erzincan’da bir şube açtı ve raylı sistem ekipmanları tramvay ve tramvay vagonları üretimiyle alakalı bir fabrika kuruldu. Niye Erzincan’da kurduruldu o fabrika? Alman firması gelip buradaki hazır alanda niye kurmadı? Niye Malatya’nın insanı gidip de orada çalışmadı? Çünkü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincanlıydı”  
Ardından Karakavak Mahallesi sakinleriyle bir evde toplantı düzenleyen Hasan Tunç, “Kayısının milli ürün olması özel desteklemeden yararlanacak. Kayısıya fiyat garantisi gelecek. Yine kayısı ve bu tür ürünlerle ilgili bize göre kamunun bir takım afetlerde kullanılmak üzere sigorta sistemleri olmalı. Bu bağlamda pirimini ödeyemeyen çiftçinin parasını devlet ödemeli. Biz milliyetçi hareket partisi olarak yokluğa yoksulluğa çaresizliğe yönelik projelerimizi ortaya koymuş, ve sizlere bunları yapacağımızın sözünü vermişiz. Başa geldiğimiz takdir de söylediklerimiz kesinlikle yerine getirilecek” dedi.  
Hasan Tunç’un ardından söz alan Karakavak Mahallesi Muhtarı Alaeddin Boyraz da “Referandumda mahalle olarak %89 evet oyu kullandık. Bunun karşılığında biz mahalle olarak ne aldık? Bir teşekkür dahi almadık. Defalarca belediyeye müracaat etmeme rağmen 480 tane evin bulunduğu bölgeye belediye otobüsü girmiyor” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız