SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Kefaleten Serbest

A- A+ PAYLAŞ

İşten çıkarıldığı için bıçaklı saldırıda bulunmak isteyen ve bu sırada şoförünü yaralayan şahsı tabancayla vuran Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, mahkemece 5 bin lira kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Battalgazi ilçe belediyesi önünde saat 09.45 sıralarında meydana gelen olayda; bir süre önce belediyenin temizlik işlerindeki işinden çıkarılan Mustafa Demirel'in, yaya olarak gelmekte olan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a saldırmak istediği, kendisine engel olmak isteyen makam şoförü Selçuk Kara'yı yaraladığı ve başkan Gürkan'ın da tabancasıyla 3 el ateş etmesi sonucu, bacağından 2 kurşunla yaralandığı belirtilmişti.

Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, belediye başkanı Gürkan, makamına gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Belediye binasından çıkarılırken, "İstenmeyen bir olay" diye konuşan Gürkan, Emniyet Amirliğinden sonra Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Adliye binasına ana kapıdan değil, cezaevinden getirilen tutukluların alındığı özel bölümden sokulan Gürkan, savcılığa çıkarıldı. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedilen Gürkan'ın tutuksuz yargılanmak üzere 5 bin lira kefaletle serbest bırakıldığı öğrenildi. Gürkan, adliyeden de getirildiği kapıdan makam otosuyla çıkarak ayrıldı.

3 GÜN ÖNCEKİ OLAY..
Bu arada, bu olaydan 3 gün önce Belediye Başkanı 52 yaşındaki Selahattin Gürkan ile 43 yaşındaki Selçuk Kara’nın şikayetçisi olduğu, Mustafa Demirel ile arkadaşı 28 yaşındaki E.Y.’nin de şüpheli olarak yeraldıkları “Tehdit ve Hakaret” olayının polise ve adliyeye intikal ettiği, iki kişinin de salıverildikleri anlaşıldı.

Bu olay, 5 Ocak tarihli Polis Vukuat Raporu’nda şu bilgilerle yeraldı:

”03.01.2010 günü saat: 17.30 sıralarında müracaatta bulunan müştekiler, alınan ifadelerinde; kendilerini telefonla arayarak tehdit ve hakaretlerde bulunan şüphelilerden şikayetçi olduklarını beyan etmişler, C.Savcısının talimatları doğrultusunda şüphelilerden M.D. ifadesi alındıktan sonra salıverilmiş, gözaltına alınan diğer şüpheli ise 04.01.2010 günü sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız