SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkan Milletvekili Olunca..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2007 yılının, Türkiye’de olduğu gibi Malatya'da da ekonomik anlamda kayıp geçtiğini belirterek, 2008 yılının böyle geçmemesi için ciddi ekonomik tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

Erkoç, yaptığı açıklamada, 2008 yılından ümitli olduklarını, işsizlik sorununun çözülmesi veya azalması için de üretim ve teknolojik yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. "İstihdamın attırılabilmesi için teknolojik yatırımlara öncelik verilmelidir" diyen Erkoç, büyüme hızının yüzde 7,5'in altına inmemesi gerektiğini kaydetti.

Ortak akıl ile ülkenin önündeki engellerin kaldırılmasından yana olduklarını ifade eden Erkoç, şunları söyledi:

“1. Organize Sanayi Bölgesi zaten dolu. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde de yoğun arsa talebi olması nedeniyle 3. Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar başlatılıp, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin havaalanı yolu devamında yer belirlendi. Bu bölge, 1.ve 2. organize sanayi bölgesi kadar büyüklükte. 3. Organize Sanayi Bölgesi için yer belirlenip, diğer konularda çalışmalarımız sürüyor."

Amaçlarının ekonomik yatırım ile istihdam meydana getirmek, istihdamla da vatandaşlara iş sağlamak olduğunu söyleyen Erkoç, kendisinin sanayicilerin sorunlarının tesbiti noktasında sürekli sanayicilere ve fabrikalara ziyaretler yaptığını ve aldığı notlarda Malatya'da çözülmesi gerekenleri Malatya'da, kendilerini aşan sorunları ise Ankara'da ilgili ve yetkili yerlere ilettiklerini kaydetti.

Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Mücahit Fındıklı'nın şuanda AKP Malatya milletvekili olması nedeniyle sorunları iletme noktasında daha rahat olduklarına işaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız