SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkan Özür Diledi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor teknik direktörü Metin Yıldız, Kulüp Başkanı Şevket Küçükaslan'ın özür dileyerek, Çarşamba akşamına kadar ödemelerin yapılacağını belirttiğini ifade edip, "Başkanın söylemleri bizi memnun etti"dedi.

Malatyaspor Nurettin Soykan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Metin Yıldız, bir gün önceki açıklamalar nedeniyle "istifa" beklentisini de ima ederek, “Sizlerin hangi niyetle buraya geldiğinizi tahmin edebiliyorum. Dün bir lig müsabakası oynadık. Maçtan sonra teknik değerlendirmeyi ben yaptım. Dolayısıyla Malatyaspor camiasında bizim görev alanımız bellidir. Ve biz bugüne kadar burada herkesin görevini doğru yapması adına kendi alanımız içerisinde herkese eşit davranmaya çalıştık. Herkesi doğru bilgilendirmeye gayret ettik. Bugün de aynı şeyi yapıyoruz.

Bildiğiniz gibi 5 aylık bir süredir buradayız. Özellikle Malatyaspor futbol takımının yaşamış olduğu bu süreç içerisinde sürekli kongreler oldu. Bizlerin de istediği beklentisi sağlıklı bir yönetimin oluşması ve bu ortada görünen sorunların sizlerin de çok net bildiği veya bilmediği ama ben bildiğinizi biliyorum, çözümlenmesi ve daha sağlıklı bir ortamda hepimizin çalışma ortamını bulması.

Dün de maçtan sonra bu toplantının bugün olmasını istememin nedeni yine Giresun maçından evvel yapılan kongre ve çıkan yönetim. Bugün yapacağım konuşmanın ne şekilde olacağını onlara sormadan, bugüne kadar yaşamış olduğumuz sıkıntılarla alakalı olarak bir değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını düşünerek bugüne bıraktım. Çünkü kendilerinden de fikir almadan fikir beyan etmenin doğru olmayacağını düşündüm.

Ama maalesef maçtan sonra başkanımızın açıklamalarını da takip ettim. Hiçbir değerlendirme de yapmadım. Kendileri dün maçtan sonra buraya geldiler yönetim kurulu olarak. İlk önce oyuncularla toplantı yaptılar. Kendileri o beyanların hoş olmadığını, yanlış olduğunu ve tüm takımdan ve teknik ekipten özür dilediklerini ifade ettiler. Bu da özür dilemek ayıp bir şey değil. Biz de dileriz yanlış hatalı bir durum varsa. Bu tabi bizi memnun etti.

Hakkaten birlikte hareket ediyorsak, biryerlere varmak istiyorsak geldiğimiz gün bunu söyledik. Ama bu birlikteliği kim ne kadar ister, ne kadar destek verir. Bu herkesin kendinle alakalı bir konudur. Ama biz çok samimiyiz, çok da açığız. Herşeyin hesabını verebilecek durumdayız. Sonuç olarak alınan bir mağlubiyet var. Futbolda bunlar var. Bunları değerlendirmeden evvel değerlendirmek de istemiyorum zaten. Çünkü bu yaşanan sıkıntıların takım üzerinde ne kadar etki yapacağını ben çok iyi biliyorum, sizlerin de bildiğinizi tahmin ediyorum. Dolayısıyla dün yönetim kurulumuzun buraya gelip sizlerin de bildiğiniz sorunları çözmelerini bekliyoruz.

Bize ifade edilen, biz yeni yönetim olarak Çarşamba gününe kadar ödemelerin yapılacağı ifade edildi. Dolayısıyla bu süreyi bizden istediler. Biz bugüne kadar kimseye de bir süre de vermedik. Sadece olayların çözümü için beklenti içerisindeyiz. Çarşamba gününe kadar bekliyoruz. Çözüm olması gerekiyor. Kendilerinin ifade ettiği bu. Biz de kendilerine teşekkür ettik, çalışmalarımıza devam ediyoruz."dedi.

Yıldız, daha sonra sorular üzerine de şu değerlendirmeleri yaptı:

"..Malatyaspor’u bu duruma getiren bizler miyiz? (Soruyu soran 'hepimiz' diye yanıt veriyor) Tamam.. O zaman hepimiz şapkamızı önümüze koymamız gerekiyor. Burada her şey hallolmuş olsa, teknik anlamda benim hatalarımı istediğiniz kadar konuşun ve ben de gideyim sizin isteğiniz doğrultusunda gideyim, olaylar çözülsün. Tamam mı kardeşim? Ama siz bugün konuşulması gerekenleri konuşmayıp da Metin Yıldız’ı eleştirmek adına bir değerlendirme yapıyorsanız o zaman adil olmuyorsunuz diyorum. Bu benim fikrim, doğrudur yanlıştır.

Ben maçtan sonra yaptığım konuşmada kimseye hakaret etmedim, suçlamadım, saygısızlık etmedim. Eğer etti diyorsanız ben dün konuştuğumu bugün burada tekrarlayabilirim. Maçla alakalı değerlendirmeleri de yapmak istemiyorum. Dün maçtan sonra gerekli teknik açıdan oyuncularla alakalı yorumumu yaptım. Bugünkü toplantının amacı maçın değerlendirilmesi değil sıkıntıların konuşulması ki bence var.

Yönetimimiz dün akşam geldi Çarşamba gününe kadar çözüleceğini ifade etti. Ben de onların bu söylemini size aktarmak durumundayım. Olmadığı zaman da ne yapmam gerektiğine karar vereceğim. Bu çok anormal durum değil. Eğer bu olaylar yaşanmıyorsa veya biz farklı yaşıyorsak o zaman söylenecek bir şey yok. Siz her türlü anlamakta tabi ki özgürsünüz. İstediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Ben sorunları ifade ederken çok doğru ifade ediyorum. Siz sadece bu sorunları bilmiyormuşsunuz gibi konuştuğunuz zaman olaylar farklı yerlere gider.

Malatyaspor’un sorunu vardır kardeşim. Malatyaspor’un sorunu dünkü maçını kaybetmesi değildir. Maçlar kaybedilir, maçlar kazanılır. Maçları kazanmak için daha sağlıklı bir ortam yaratmak için bu sıkıntıları konuşmamamız lazım. O zaman siz bana dersiniz ki, hocam şu oyuncuyu şöyle oynattınız, bunu böyle oynattınız gibi teknik yorumları eleştirileri yöneltebilirsiniz. Yine yöneltebilirsiniz. Ama bugünkü sorun Malatyaspor’un çözmesi gereken sorun. Daha sağlıklı mesafe alacaksak, sağlıklı yerlere gideceksek bunun böyle olması gerektiğine inanıyorum ben.

Sadece parayla alakalı.. Bu çözülmesi gereken olay. Bugün değil yani. 5 aydır çözülmesi gereken olay. Ha diyeceksiniz ki bugüne kadar niye beklediniz. E kardeşim hergün bir kongre oluyor. Bu kongre olacak sorun çözülüyor. O kongre erteleniyor.. Siz kendinizi oyuncunun yerine koyun. Profesyonel olun bir beklenti içerisinde olun. Sürekli bu söylemler, kongreler bu takımın performansını, kafasını.. Biz 6 tane maç oynadık. 6 tane maçı hiç düşünmeden oynadık. Biz hep başka şeyler düşündük. Bu ortam içerisinde bu maçları oynadık. Allah da yardımcımız oldu şu günkü pozisyondayız.

Ama bu gidiş böyle devam ederse hem bizim işimizi yapmamız, hem sizin, hem yönetimin, hem taraftar karşı karşıya geleceğiz. Birbirimizi kıracağız, üzeceğiz. Benim burada hiç kimseyle şahsi problemim yok. Var mı? Benim kendi adıma yok. Ama bu konuşmaları yaptığımız zaman yarın farklı şeyler olacak. Ben öyle şeyler istemiyorum. Bulunmuş olduğum yerde bireysel olarak çatışmama gerek yok. Çünkü ben doğruları ifade ettiğimi düşünüyorum, kendime göre.

Şöyle de bir şey yaratılıyor kamuoyunda, bir kasıt mı var? Bu kadar sevgiye layık gördüğünüz bu futbol takımı ne değişti de hemen kasıt aramaya başladınız. Ben size soruyorum. (Paraların ödenmemesi diye biri araya giriyor) Peki bundan dolayı olmuş olsaydı bu paralar bugün gecikmedi. Ben bu mağlubiyetin neticesini bu paraların ödenmemesine bağlamıyorum. Ama bu bir nedendir diyorum. Bu sorunu Malatyaspor çözmelidir ki ben daha rahat çalışayım. Oyuncu da görevini daha rahat yapsın. Ben oyuncuya sorarken, bana diyorsunuz ki Ahmet niye koşmadı, Mehmet niye vurmadı, diyorsunuz bana. Ben oyuncuya diyemiyorum kardeşim. Ama ben oyuncu karşısında kulübün vecibelerini yerine getirmiş vaziyette bir teknik adam olarak bulunsam, o Ahmet’i, Mehmet’i tavana asarım görevini yapmadığı zaman. Tamam mı kardeşim? Benim bu etkinliğim her geçen gün kaymaya başlıyor. Ki bu oyuncu topluluğu bana, Malatyaspor’a inanmış güvenmiş, burada. Bugüne kadar da yapmış oldukları mücadeleden dolayı ben, mağlubiyete siz çok kızdınız da ben çok mu sevindim? Sizden daha fazla üzüldüm. Oyuncular hepimizden daha çok üzüldü.”

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız