SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkan Özür Dilemeli'

A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi, belediyenin 2010- 2014 Stratejik Planı'nda basınla ilgili değerlendirmede yerel medyaya hakaret edildiği yorumunu yaptı ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın özür dilemesini istedi.

Dernekten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi’nin 2010-2014 Stratejik Planı’nda yer alan “Yerel basının, Malatya Belediyesi ve diğer hizmet kurumlarına yönelik yapıcı olmaktan çok uzak olan eleştiri anlayışını ısrarla yıllardır devam ettirmesi ve bazı güç odaklarınca baskı aracı olarak kullanılmasının gelenek haline gelmesi” şeklindeki değerlendirme ile açıkça yerel medyaya hakaret edilmekte ve yerel medya zan altında bırakılmaktadır.

Temel görevi sorunları gündeme getirerek çözüme katkı sunmak olan ve zor koşullarda kamu hizmeti veren yerel medyaya ve meslektaşlarımıza yönelik bu hakaretten dolayı Malatya Belediyesi’ni kınıyor, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı yerel medyadan özür dilemeye davet ediyoruz.

Cemal Akın döneminde gazeteciler için oluşturulan Basın Odası’nı, göreve gelir gelmez lağveden anlayışın, 2010-2014 stratejik planında yerel medya ile ilgili yer alan ifadeleri ise dehşet verici ve bir o kadar da düşündürücüdür.

Söz konusu plana imza koyan Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan planı hazırlayanlar hakkında gerekli işlemi yapmasını, Belediye’nin yapmış olduğu sıradan hizmet ve çalışmaları dahi haber olarak veren yerel medya mensuplarından da özür dilemesini beklemekteyiz.

Böylesi skandal bir konuyu gündeme taşıyan gazeteci arkadaşımız Niyazi Doğan’a da duyarlılığından ve mesleki dayanışmasından dolayı teşekkür ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız