SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Rehberliğinde Gezi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:21
Başkan Rehberliğinde Gezi
A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Arapgir Belediyesi, Arapgir'de bulunan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine gezi düzenledi.

Bu yıl Bağbozumu Şenlikleri'nin iptal edilmesinin ardından alınan kararla konser dışındaki tüm etkinlikler farklı süreçlere yayılarak devam ettirilirken, bu faaliyetlerden biri de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Arapgir'e bu yıl yeni gelen 1. sınıf üniversite öğrencileri için, okul arkadaşlarıyla, ilçe halkıyla ve ilçenin Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile de tanışma fırsatı yakalanmış oldu. Geçen yıl bu geziye katılan öğrenciler bu gezinin çok faydasını gördüklerini belirtirken, bu yıl katılan öğrenciler de Arapgir'in tarihi, doğal, kültürel güzelliklerini görme, şahitlik etme fırsatı buldular.

Çarşıaltında bulunan konakları, sokak ve caddeleri, han, haman ve camileri, Osmanpaşa Vadisi'nin doğal güzelliği ile tüm tarihi mekanlarını, Kozluk Vadisi ile Meydan köprüsünü, ardından Ocak Köyü ve Çobanlı Konağı'nı gezen öğrenciler hayranlıklarını gizleyemediler. Arapgir Belediyesi tarafından organize edilen faalityette öğrencilere öğle yemeği ve  Dutluca'da dondurma ikramında bulunuldu.

Öğrenciler yaptıkları açıklamalarda çeşitli ifadelerde bulundu. Bir öğrenci, kendi memleketlerinin belediye başkanlarını tanımazken, Arapgir Belediye Başkanı Cömertoğlu ile birebir görüşüp konuşmanın, ona okulla ya da ilçeyle ilgili sorunlarını anlatabilmenin, kendileri için eşsiz bir fırsat olduğunu, böyle bir şansın da gezi etkinliğini ne kadar anlamlı kıldığını gösterdiğini aktardı. Bir başka öğrenci ise, Arapgir'de bu yıl ikinci senesi olduğunu belirtirken, buna rağmen Arapgir'in ne olduğunu gezi faaliyeti ile beraber anladığını, yeni yeni tanımaya başladığını anlattı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise öğrencilere bizzat rehberlik ederek katıldığı gezi hakkında, öğrencilerin memnun olması, Arapgir'i doğru bir şekilde tanıması, gelecek kuşaklara da bu manada bugün öğrendikleri bilgiler doğrultusunda, Arapgir'i koruma, tanıtma, doğru algılama, değerinin farkında olma, sahip çıkma konularında aktarımda bulunmaları açısından önemli bir faaliyet olduğunu belirtirken, katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti de katılan öğrencilere teşekkür ederek dile getirdi. Öğrenciler de aralarından seçtikleri temsilciler aracılığıyla, başta Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu olmak üzere, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız