SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan Şaşkın!.. ''Bu Nasıl İş?''

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde 5 milyara ihale edildikten sonra temeli 1992 yılında atılan Kültür Merkezi inşaatını bitirmek için "2 trilyon" gerekiyor.. Projedeki gariplikler, "denetim" adına "yapılamayanlar", ilçe belediye başkanının da tepkisine yolaçtı..

TV Malatya Haber Müdürü Rıfat Gökçe'nin, yapımı ve "akıbeti" yılan hikayesine dönen Kültür Merkezi ile ilgili olarak ilçe belediye başkanı İbrahim Koşar'la yaptığı görüşme, yaşanan gariplikleri ortaya koydu.

İç duvarları ve sıvası yapıldıktan sonra, kalorifer petekleri takılan inşaat garip bir görüntü verirken, içerideki ince işler için herhangi bir çalışma yapılmayıp, dış cephe "cam giydirme" işlemi için iskele kurulmuşken görüntülenen merkezin inşaatı önünde bilgi veren belediye başkanı Koşar, "Bu nasıl iştir? Zamanında bu projeye vize veren, yapımının sorumlusu olan resmi daire hiç mi merak etmiyor, orada ne oluyor diye?.. Geçenlerde bir personelim, bir müfettişin inşaatta inceleme yaptığı haberini verdi. Hemen buraya geldim. Bir müfettiş inceleme yapıyor. Kendisine bina yapılmadan kalorifer peteği niçin takıldı, içerisi bitmeden dış cephe için niye iskele kuruldu, gibi merak ettiğim konuları sordum. Yanıtı ilginç oldu. Proje 3 etapta incelemeye alınmış. Birinci yani kaba inşaat aşaması tamamlanmış. Bu nedenle birinci aşama inceleme dışında bırakılmış. dedim ki, bu kalorifer ve cam giydirme işi de mi birinci etapta, yani inceleme dışında kaldı? Bana 'evet' cevabını verdi. Bunu anlamak mümkün değil. Sıvası dökülmüş, bazı yerleri çatlamış binada, Akçadağ'ı ısıtmak için mi kalorifer petekleri döşeniyor? Bunun sebebini öğrenmek, hesabını sormak istiyorsunuz, 'inceleme dışında' diyorlar. Bundan sonra neyi inceleyip de, ne karar verecekler? Şaşırdık kaldık.." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız