SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Başkan, Sen Kendi İşine Bak..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Şeker Fabrikası'nı "gerekirse" kendilerinin işletecekleri yolundaki sözlerine CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tepki gösterdi. Aslanoğlu, bir şeker fabrikasının faaliyeti için en az 400 dönümlük bir alanın gerekli olduğunu, ilgililerle yaptığı görüşmede öğrendiğini belirtti ve "Sayın Belediye Başkanının söyledikleri doğru değil. Belediye başkanı, Malatya'ya en iyi şekilde belediye hizmeti vermeye baksın. Kendi işine baksın. Şeker fabrikası işletmek belediyenin işi mi?"dedi.

97 DEĞİL, 400 DÖNÜM ALAN LAZIM..
Aslanoğlu, belediye başkanının açıklamasını okuduğunu, daha sonra Türkiye Şeker Fabrikaları ilgilileriyle görüştüğünü, Malatya'daki fabrika ölçeğindeki bir işletmenin yer ihtiyacının en az 400 dönüm olduğunun kendisine ifade edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yani görüldüğü gibi 97 dönüm değil, 400 dönüm yer gerekiyor. Bu fabrikanın mutlaka Malatya'da çalışması lazım, iş için, ekmek için, köylü için.. Başkan 800 dönümlük bir alanın belediyeye devredileceğini söylüyor. Oysa 600 dönümlük alanda, o da imara açmadan, tamamen vatandaşın yararlanacağı bir şekilde, yeşil alanlar, sportif ve kültürel alanlarla ilgili bir düzenleme yapabilir. 800 dönüm alırsa, fabrika tehlikeye girer.

Bu tehlikeye karşı da, gerekirse fabrikayı kendilerinin işletebileceklerini söylüyor. Belediyenin işi şeker tesisi işletmek değil. Şeker ayrı ve dünyaya entegre bir sanayi. Yani belediyenin işi değil, bu iş..

Belediye başkanımız, kendi işine baksın. Malatya'ya en iyi şekilde hizmet vermek için, imara, sağlıklı yaşam koşulları sağlamaya baksın."

AKIN NE DEMİŞTİ?
Belediye Başkanı Akın, Şeker Fabrikası ve arazisi ile ilgili şunları söylemişti:

“Başbakanımız daha önce Malatyamızı şereflendirdiğinde Şeker Fabrikası alanının, -fabrikanın faaliyet gösterebilmesi için gerekli arsa hariç- Malatya Belediyesi’ne ve Malatya halkına devredilmesi hususunda talimat buyurdu. Biz gerekli çalışmaları yaptık. Belki özel teşebbüs mantığıyla düşünüldüğünde 97 dönümlük bir arsa, fabrikanın faaliyet göstermesi için yeterliydi. Ancak yapmış olduğumuz görüşmelerden sonra 180 dönüm civarında bir arsayı fabrikanın çalışma alanı olarak bırakıp, arta kalanı da Malatya’ya kazandırılması hususunda Özelleştirme İdaresi’nden Malatya’ya devredilmesi hususunda Başbakanımızın talimatı var.

Malatya’da şeker fabrikası kapanmayacak, faaliyet gösterecek. 1000 dönümden arta kalan 800 dönüm de Malatya halkına ve Malatya Belediyesine devredilecek. Hatta geçenlerde biz gerek Sanayi Bakanlığı’na, gerek Özelleştirme İdaresi’ne sözkonusu fabrikanın Belediye tarafından işletilmek kaydıyla, tümüyle Belediye’ye devri hususunda bir talebimiz oldu. Ancak bu teklifimizin sebebi, fabrikanın bahsedilen dedikoduları önlemek açısından işletilmesi düşüncesiyleydi. Yani fabrikanın şu anda kapatılması sözkonusu değil. Eğer böyle bir şey gündemde olursa Malatya Belediyesi fabrikayı çalıştıracak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız