SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkan da Etkilendi.. "Gerçekten Örnek Davranış"

0
Güncellendi - 2016-04-03 17:43:01
Başkan da Etkilendi..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sokakta gördükleri yaralı bir köpeği, veterinerde tedavi ettirerek örnek bir davranış sergileyen iki üniversite öğrencisini ödüllendirdi.

İnönü Üniversitesi FTR bölümü öğrencisi Esra Kılıç, otobüsle sınava giderken, yolda yaralı yatan bir köpek gördü. Sınava geç kalacağı için otobüste inemeyince, Matematik bölümünde okuyan arkadaşı Akife Akkuş’a durumu telefonla haber verdi.

Kısa süre içerisinde tarif edilen yere gelen Akife Akkuş, yaralı köpeği montuna sararak, veterinere götürdü. Yaralı köpeği veterinerde ameliyat ettiren iki üniversiteli arkadaş, veterinerden çıkan faturayı ödeyebilmek için arayışlara girdi.

Bir vesile ile konuyu duyan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, örnek bir insani davranış sergileyen bu iki öğrenciyi makamında ağırladı.

a2Öğrencilerin hasret kaldığımız örnek bir davranış sergilediğini belirten Başkan Çakır, her iki öğrenciyi de tebrik etti. Çakır, “Otobüsten giderken, yaralı köpeği görüp, onu kucağınızda veterinere götürerek tedavi ettirmeniz, gerçekten örnek bir davranış. Maalesef toplumumuzda son günlerde bu davranışların tam tersi şeyleri görüyoruz, yaşıyoruz. Bu örnek davranışınızdan dolayı sizlerle tanışmak istedim. Küçük de olsa ödüllendirmek istedik. Bu güzel davranışınızdan dolayı her ikinizi de tebrik ediyorum. Çok insani bir davranış. Herkes sözde konuşur ama uygulamada çok az görüyoruz. Arkadaşlarım böyle bir davranış sergilediğinizi ifade edince, gerçekten mutlu oldum. Yaralı köpeği elbisenize, montunuza sararak götürmeniz daha da bir anlam ifade ediyor” dedi.

Başkan Çakır örnek bir davranış sergileyen her iki öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

a3Üniversite öğrencilere Esra Kılıç ile Akife Akkuş ise herkesin yapması gereken bir hareketi yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bu nazik davranışından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

 

 

a1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Bedrettin Hikmet (7 yıl önce)
    Evet gençleri bende tebrik ederim. Böyle davranışlar elbette ödüllendirilmeli. Ancak bizim Büyükşehir belediyesinden beklentimiz özellikle yaralı kedi ve köpekler için bir rehabilitasyon merkezi. Türkiye'de her yıl binin üzerinde veteriner mezun oluyor. Eminim Malatya belediyesinde de bir sürü veteriner görev yapıyordur. Bir vatandaş olarak yaralı bir köpek gördüğümüzde bu durumu bildirebileceğimiz belediyeye ait bir telefon numarası yok. Hayvana merhameti olmayan insanın insana merhameti hiç olmaz. Allah rızası için yaralı kedi ve köpeklerle ilgili iki veterineri görevlendirip bir telefon numarası tahsis edip, bu numarayı basın ve broşür yoluyla vatandaşlara duyuralım. Lütfen, lütfen, lütfen o zaman Büyükşehir ünvanını hakederiz. Böylece Malatya Belediyesi hayvan sevgisiyle de tüm Türkiye'ye örnek olur. Bundan daha güzel bir reklam da olmaz. Herşeyden de önemlisi vicdanımız rahat uyuruz, makam-mevki her şey geçici, aslolan insanlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet BOZDAĞ (7 yıl önce)
    insanlık ölmemiş,helal süt emmişler teşekkür ederim öğrencilerimize
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    ne hediye etmiş çok merak ettim.
    0
    0
    Yanıtla