SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlkokuldaki Öğretmenine 'Elif Vav' Tablosu

0
Güncellendi - 2016-11-28 17:14:47
İlkokuldaki Öğretmenine 'Elif Vav' Tablosu
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, ilkokuldaki öğretmeni ve okul arkadaşlarıyla biraraya geldi..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, düzenlenen özel programda  ilkokul eğitimi gördüğü Şeker İlkokulundan emekli olan öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla hasret giderdi. Polat, Şeker İlkokulu'nda kendisine Latin alfabesiyle okuma- yazmayı öğreten öğretmeni Hülya Selçuk'a da Arap alfabesinin, birlikte tasavvufi bir sembol olarak da yorumlanan Elif Vav* harflerini içeren tabloyu hediye etti. Geceye katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Vefalı bir davranış sergileyen Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ı tebrik ediyorum” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın da katılım gösterdikleri özel programda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın mezun olduğu Şeker İlkokulundan emekli olan öğretmenlerin yanı sıra, şu anda aktif olarak görev yapan öğretmenler ve Yeşilkonak Hizmet Binalarında görevli öğretmenler ile eşleri katıldı.

Belediye Başkanı Polat, uzun süredir hayata geçirmek istediği bu buluşma sayesinde ilkokul yıllarında öğretmenliğini yapan ve hayatında çok özel bir yere sahip emekli öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla biraraya gelerek hasret giderdi. İlkokul Öğretmeni Hülya Selçuk ve diğer öğretmenlerle tek tek sohbet eden Başkan Polat’ın büyük bir heyecan yaşadığı gözlendi.

BAŞKAN POLAT’A İLKOKUL KARNESİ HEDİYE EDİLDİ

Konuşma yapmak üzere sahneye geldiği anda İlkokul Öğretmeni Hülya Selçuk’u sahneye davet eden Belediye Başkanı Polat, Selçuk’un elinden öperek saygı ve hürmetlerini sundu.Bu arada Başkan Polat’a büyük bir sürpriz yapan Şeker İlkokulu Müdürü Nihat Telli, Başkan Polat’ın ilkokul karnesinin içinde bulunduğu tabloyu sahneye getirdi.Emekli Öğretmen Hülya Selçuk tarafından takdim edilen bu hediye karşısında duygulanan Başkan Polat, Okul Müdürü Telli ve diğer öğretmenlere teşekkür etti.

Hülya Selçuk başta olmak üzere eğitim yıllarında kendisine yol gösteren tüm öğretmenlere büyük saygı duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat, öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu ifade ederken, organizasyonun düzenlenmesinde büyük emek sarfeden Şeker İlkokulu Müdürü Nihat Telli’ye teşekkür etti.

BAŞKAN POLAT, “ ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ ”

Öğretmenliğin çok kutsal ve değerli bir meslek olduğunu hatırlatan Başkan Polat, “ Öncelikle bizleri ve çocuklarımızı yetiştiren, ülkemizin geleceğini hazırlayan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. Ben hem bizleri yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum, hem de şu anda çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere teşekkür ederek sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllar diliyorum. Bizleri yetiştirip bugünlere getiren öğretmenlerimizin hakkını ödememiz mümkün değil. Onlara ancak minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz. Bize bu kadar şey öğreten öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Malatya ziyareti sırasında ‘ Sizler okuduğunuz dönemde Milli Eğitim Bakanınızın adını biliyormusunuz?’şeklinde bir soru yöneltti tabiki kimse bilemedi. Milli Eğitim Bakanının adını bilmiyoruz ama bizi yetiştiren öğretmenlerimizi anne ve babamız kadar yakından tanıyoruz.Öğretmenler bizim hayatımızda çok özel bir yere sahiptir.Bugün ayrıca aramızda Yeşilkonak Hizmet Binalarında görev yapan öğretmenlerimizde bulunuyor.Onlara da verdikleri mücadeleden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşması sırasında okul yıllarında yaşadığı bir anıyı paylaşan Polat, “ Şeker İlköğretim Okulunda Boztepeliler, Karakavaklılar, Şeker Fabrikası ve Demiryollarında yaşayan memur çocukları ve yurttta kalan çocuklar okuyordu.Tam bir Anadolu gibi bir karışım söz konusuydu.Her kesimden gelen çocuklar  olarak aynı sıralarda okuyorduk.Ailem Boztepe’de yaşıyordu ve her sabah buradan okula geliyordum. Boş zamanlarımda ise istasyonda ayakkabı boyacılığı yapıyordum. Bir gün boya sandığını eve bırakıp okula döndüm ve elimi yıkamayı unutmuştum. Öğretmenimizde tırnak kontrolü yapıyordu bende elim boyalı olduğu için utana sıkala elimi gösterdim. Başarılı bir öğrenciyim, öğretmenimde beni çok seviyor. Öğretmenim elimdeki boyayı gördü, bana kızacağını düşündüğüm anda başımı okşadı ve tahtaya çıkararak benimle ilgili ‘ Arkadaşınız hem okuyor hem çalışıyor, aferin’ diyerek çok güzel sözler söyledi. Bunun gibi bir çok anımız var.Yıllar sonra hayatımda özel bir yere sahip öğretmenlerimle, sınıf arkadaşlarımla biraraya geldiğim için ayrı bir duygu yaşıyorum,  tarif edilemeyecek bir heyecan içerisindeyim. Bana küçüklüğümden beri ne olacaksın diye sorduklarında hep öğretmen olmak istiyorum yanıtını verirdim.Esenlik Genel Müdürlüğünü yaptığım sırada mezun olduğum okulda bir yıl dışardan öğretmenlik yaptım.Öğretmenlik benim için en büyük ideal, en önemli meslektir” dedi.

Başkan Polat konuşmasının sonunda emekli öğretmen Hülya Selçuk’a çiçek takdim etti. Hülya Selçuk’ta, aynı zamanda öğrencisi olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, böylesine anlamlı ve özel bir gecenin düzenlenmesini sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik etti.

“ ÖĞRETMENLİK, DÜNYAYI DÖNÜŞTÜREN MESLEKLERİN ANA GÖVDESİDİR”

Tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Kaymakam Babahanoğlu, “  Öğretmenlik dünyayı değiştiren ve dönüştüren mesleklerin ana gövdesidir.Dünyayı çekip çeviren herkesin bir öğretmeni vardır. Cenab-ı Allah Peygamberlere Peygamberlik görevi yüklerken aynı zamanda öğretmenlik vazifeside yüklüyor, çünkü tüm Peygamberler insanları eğitiyor,değiştiriyor ve dönüştürme işini yapıyor. Ülkeleri ve milletleri etkileyen bilim adamları ve filozoafların çoğu öğretmen kökenlidir.Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kara tahta başına geçer ve öğretmenlikle devrimlerini ve ülkemize yapılacak dönüşümleri bir öğretmen edasıyla işler.Öğretmenliğin manevi hazzı hiçbir şeye karşılık gelmez.Çağları kapatıp açanları yetiştiren öğretmenlerdir.Eğer toplumuzda bir eksiklik varsa bilinizki öğretmenlerimizin biraz daha gayretli olmaları gerektiği ortaya çıkar.Toplumdaki güzelliklerin bir çoğuda öğretmenlerimizin eliyle oluşur” dedi.

“BAŞKAN POLAT’I VEFALI TAVRINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında hayatın her anında vefa ve kadirşinaslığın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Emekli öğretmenlerin yanısıra şu anda aktif olarak görev yapan öğretmenleri bir araya getiren Belediye Başkanı Polat’ı vefalı davranışından dolayı tebrik eden Bakan Tüfenkci, “ Hayatımızda vefa ve kadirşinaslık önemlidir.Öğretmenlerimizle biraraya gelmemize vesile olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum Öğretmenlik benimde ideallarim arasında yer alan mükemmel bir meslektir.Taşa, elmasa, mücevherata şekil veren, insan yetiştirendir öğretmenlerimiz. İmzanızı yetiştirdiğiniz insanların karakterine vurmuş oluyorsunuz.Ülkemizin bu noktaya gelmesinde büyük emek sarfeden bugünki yöneticileri yetiştiren sizlersiniz.Hepimiz öğretmenlerimizin izlerini taşıyoruz, öğretmenlerimizin yapmış olduğu görev sıradan bir memurluğun çok ötesindedir.”dedi.

BAKAN TÜFENKCİ, “ AK PARTİ OLARAK EĞİTİME ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ ”

AKP’nin eğitim alanında büyük reformlar yaptığına dikkat çeken Bakan Tüfenkci,  “ 14 yıl içerisinde eğitim alanındaki araç ve gereçler noktasında kıyas kabul edilemeyecek seviyelere ulaştık. Üçlü eğitimden inşallah 2019 yılına kadar tüm ülkede tekli eğitimlere geçeceğiz.Malatya tekli eğitime geçecek kentler arasında ön sıralarda yer alıyor.Eksik kalan okullarımızın ihtiyaçlarını gidereceğiz.İdareci ve öğretmen kadrolarına baktığımız zaman Malatya şanslı iller arasındadır,  hiçbir branşta öğretmen açığı bulunmuyor.Malatya’nın eğitim seviyesini hep birlikte bir kat daha yükseltmemiz ve biraz daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor çünkü Malatya’ya bu yakışır.Eğitim ortalamasına baktığımız zaman bir çok şehrin bizim üzerimizde olduğunu görüyoruz.Malatya ilk 10 veya ilk 5’te olmaya yakışır.Eğitim kalitemizi öğretmenlerimizin çabasıyla daha yukarıya çıkartacağız.Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın açıkladığı rakamlar itibariyle öğretmenlerimize maddi anlamda 2002 ile bugün arasında en az üç katı ilerletmişiz ama bu yeterli mi değil.Biz öğretmenlerimizi maddi anlamda daha ileriye seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz.Malum ülkemizin geçmiş olduğu durumları hepiniz malumu. 15 Temmuz darbe girişimi yaşadık ve akabinde bunun artçı depremlerini yaşıyoruz.Yurt içi ve yurt dışında Türkiye’ye müthiş bir saldırı var.Rabbim dirliğimiz, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığı sürece kısa sürede bu saldırıları atlatıp önümüze bakacağız.2023 hedeflerini sizlerin gayretiyle tutturmuş olacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Şeker İlkokulu Müdürü Nihat Telli ve İlkokul Öğretmeni Hülya Selçuk’a Belediyenin hizmet anlayışını ifade eden ‘elif-vav’ tablosu hediye etti.

Program yemek ikramıyla sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

__________

*ELİF VAV SEMBOLÜ: İnsan vav şeklinde doğar, bir ara doğrulunca kendini elif sanır.İnsan iki büklüm yaşar, oysa en doğru olduğu gün ölmüştür.Kulluğun manası vavdadır, elif uluhiyetin ve ehadiyetin simgesidir.O yüzden Lafz-ı ilahi elifle başlar. Elif kainatın anahtarıdır, vav kainattır.

haciugura

haciugur4

haci1elf

 

haciugur2

haciugur3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • orhan (7 yıl önce)
    Maşallah Hoca hanım başkandan genç duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet KARALI (7 yıl önce)
    Hacı Uğur Polat gerçekten çok kaliteli bir siyasetçi. Tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla