SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkana Hapis Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu Belde Belediye Başkanı Necati Benli, önceki görev dönemi ile ilgili olarak görevini kötüye kullanmak iddiasıyla açılan davada 1 yıl 8 ay hapis ve 1.666 TL adli para cezasına çarptırıldı.  

 

AKP’li başkan Necati Benli ile birlikte yargılanan Kurşunlu Belediyesi Muhasip Vekili Yalçın Mutlu, belediye başkâtip vekili Ali Karaoğlu ve belediye encümen üyeleri Aliseydi Aslan ile Aliseydi Ayık da ayrı ayrı aynı cezalara çarptırıldı. Mahkeme sanıklara verilen cezanın ertelenmesi halinde ilerde suç işlemekten çekinecekleri hususunda kanaat oluştuğu gerekçesiyle verilen mahkûmiyet hükmünün ertelenmesine karar verdi.

 

Edinilen bilgiye göre, şu anda da Kurşunlu Belediye Başkanı olarak görev yapan Necati Benli ve belediye bürokratları Yalçın Mutlu, Ali Karaoğlu ile encümen üyeleri Aliseydi Aslan ve Aliseydi Ayık hakkında Necati Benli’nin eski görev döneminde inşaatına başlanan belediye hizmet binasının yapımında çeşitli usulsüzlükler olduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine Hekimhan Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı ve soruşturma sonucunda Hekimhan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 

Hekimhan Cumhuriyet Savcılığı, 2005 tarihli iddianamesinde, adı anılan sanıkların suç tarihinde Kurşunlu Belediyesi hizmet binası yapımında ve inşaat malzemelerinin satın alınmasında 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 Kamu İhale Yasası hükümlerine uymadan işi ihale etmeksizin, encümen denetiminde gerekli malzemelerin satın alınarak binanın işçiliğinde araya müteahhit ve taşeron girmeksizin belediye encümenince yaptırdıkları, bu suretle sanıkların atılı suçu işledikleri gerekçesiyle ilgili sevk maddelerine göre ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.

 

BAŞKAN BENLİ VE DİĞER SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

İddianameyi kabul ederek yargılama sürecini başlatan Hekimhan Asliye Ceza Mahkemesi yargılama sürecini 2010’da sonuçlandırdı. Belediye Başkanı Necati Benli yargılama sürecindeki savunmasında ‘Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, diğer sanıkların belediye encümen üyesi olduklarını ilgili komisyonu zaman ve personel çalıştıramadıklarını’ belirterek beraatini talep ederken, diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini istedi.  Yargılama sürecinde duruşmaya katılan 2004-2009 dönemi Kurşunlu Belediye Başkanı Ömer Levent de belediye olarak sanıklardan şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini söyledi.

 

MAHKEME: KURŞUNLU BELEDİYESİ 15. 953 TL ZARARA UĞRATILDI

Kurşunlu Belediyesi hizmet binası yapımında ve malzeme alımında yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle başlatılan yargı süreci 5 yıl sürdü ve geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

 

Hekimhan Asliye Ceza Mahkemesi, 2009 tarihli uzman bilirkişi raporları, sanıkların savunması, sanıkların mali ve toplumsal durumu ve yapılan keşiflere ait raporlara dayanarak sanıkların, uzman bilirkişi raporunda belirttiği gibi Kurşunlu Belediyesi’ni 15.953 TL zarara uğrattıklarını, böylelikle sanıkların üzerlerine atılı ‘Görevi kötüye kullanma suçu’nu işlediklerinin anlaşıldığına hükmetti. Mahkeme,  765 sayılı TCK’nın 240. maddesi gereğince meydana gelen zararı göz önünde bulundurarak sanıkların takdiren ayrı ayrı 2 yıl hapis ve 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

 

Mahkeme, sanıkların duruşmadaki iyi hallerini gözeterek verilen cezayı 1/6 oranında indirerek ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis ve 1.666 TL adli para cezasına dönüştürdü ve sanıklara verilen cezanın ertelenmesi halinde ileride suç işlemekten çekinecekleri yönünde kanaat oluştuğu gerekçesiyle bu cezaların infazını erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız