SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkana Rüşvet Davası

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Malatya Şube Başkanı ve Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yalçın ile 5 hastane personeli hakkında ‘Rüşvet Almak ve Vermek, İhaleye Fesat Karıştırmak’ suçlamasıyla dava açıldığı öğrenildi.

İLK DURUŞMA 2 ARALIKTA
Edinilen bilgiye göre, Yavuz Yanar isimli şahsın şikâyeti sonucunda Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Malatya Kızılay Şube Başkanı Dr. Ali Yalçın, Malatya Devlet Hastanesi’nde görevli diyetisyenler Jale D., Emire K., sağlık memurları Doğan Ö., Ali B. ve aşçı Mehmet Ö. hakkında ‘Rüşvet Almak ve Vermek, İhaleye Fesat Karıştırmak’ suçlamasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Oğuz Yanar, Muhammed Yasir Çiçek, Barış İzci, Emin Ercan ve Murat Yavuz’un tanık olarak gösterildiği dava 7 Eylül 2010 tarihinde açıldı. 6 sanıklı ağır ceza davasının ilk duruşmasının 2 Aralık 2010 tarihinde yapılacağı bildirildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ZENGİN:SATINALMA BİRİMİNİ DR. YALÇIN’DAN ALDIK
Malatya İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yalçın hakkında dava açılmadan dava konusuna yönelik şikayetlerin kendilerine ulaştığını belirterek “Bu şikayetlerden sonra Malatya Devlet Hastanesi Satın Alma Birimi’ni Dr. Ali Yalçın’ın görev alanından çıkardık” şeklinde konuştu

Dava sonuçlanıncaya kadar Dr. Ali Yalçın’ın Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden alınıp alınmayacağı konusundaki sorumuza ise Dr. Hacı Bayram Zengin “Söylediğim gibi buna yönelik şikâyetleri ilk duyduğumuzda satın alma birimi kendisinden alındı. Şu anda satın alma birimine bakmıyor. Olayın işleyişi esnasında görev değişimi olduğu, satın alma biriminden alındığı için böyle bir tasarruf söz konusu değil. Olay artık savcılığa intikal etmiş bir konu. Sonucunu beklemek zorundayız. Yargının sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.

KIZILAY GENEL MERKEZİ DR. YALÇIN’I ARAYIP BİLGİ İSTEDİ
Öte yandan Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinin yanı sıra Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Ali Yalçın ve 5 hastane personeli hakkında ‘Rüşvet Almak ve Vermek, İhaleye Fesat Karıştırmak’ suçlamasıyla açılan davanın basında yer alması üzerine Kızılay Genel Merkezi’nden bazı yetkililerin Dr. Ali Yalçın’ı arayarak davaya ilişkin bilgi istedikleri öğrenildi.

Türk Kızılayı Genel Merkez yönetiminin konuyla ilgili inceleme başlatabileceği ve dava sonuçlanıncaya kadar Dr. Ali Yalçın’ı görevden uzaklaştırabileceği ifade ediliyor.

YEMEK ŞİRKETİ ŞİKAYET ETMİŞ
Dr. Ali Yalçın ve Malatya Devlet Hastanesi’nin 5 personeli hakkındaki davanın, hastanenin yemek ihalesine girdiği belirtilen Malatya merkezli Tuğra Yemekçilik şirketinin ortaklarından Yavuz Yanar’ın yaptığı şikâyet üzerine Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldığı öğrenildi.

Tuğra Yemekçilik şirketinin daha önce Tüm-Er Güvenlik Temizlik ve Hizmet Pazarlama Ltd.şti unvanı ile faaliyet gösterdiği, bu unvanını 2007’de Tuğra Yemekçilik Gıda Temizlik Ltd.şti olarak değiştirdiği öğrenildi.

DR. YALÇIN: AVUKATIM AÇIKLAMA YAPACAK
Bu arada dava konusunda konuştuğumuz Dr. Ali Yalçın, ‘Avukatım konuyla ilgili yarın (Cuma günü) bir açıklama yapacak’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız