SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkana TSE Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

TSE Malatya Bölge Müdürü Mehmet Demir ile yardımcısı, 15 Mart Tüketiciler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ziyarette bulundular.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Türk Standartları Enstitüsü Malatya Bölge Müdürü Mehmet Demir, beraberinde Müdür Yardımcısı İsmail Özden ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

15 Mart Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan TSE Malatya Bölge Müdürü Mehmet Demir, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle bir takım ziyaretlerde bulunduklarını, amaçlarının ekonomiye daha fazla katkıda bulunmak olduğunu, bu çerçevede görüş ve düşüncelerini almak için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türk Standartları Enstitüsünün tüketiciyi korumak adına çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, “TSE tüketiciyi korumanın yanı sıra, kaliteli ürünlerin de ortaya çıkmasına vesile olmaktadır. Aynı zamanda ülkemiz ekonomisine de önemli ve ciddi katkılarda bulunuyor. Bugün Çin ürünlerinin standardı olmadığı için sağlık anlamında riskler taşıyor. TSE, Tüketicilerin bilinçlenmesinde de önemli sorumluluklar üstleniyor” dedi.

Ziyaret sırasında TSE Bölge Müdürü Mehmet Demir, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek ve şilt de takdim etti."

"SORUNLAR DEVAM EDİYOR.."
Öte yandan Malatya Tüketici Koruma ve Bilinçlendirme Derneği yöneticisi Umut Yalçın, satıcı ile tüketiciler arasında sorunların hala devam ettiğini bildirdi.

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Avukat Umut Yalçın, "Hizmet sunan sektörlerin hizmet kalitelerinin de artmasını sağlayan tüketici hareketleri Sivil toplum bilincinin gelişmeye başlaması ile doğmuş olup tüketicilerin hakkını araması bilinci ilimizde de derneğimizin yapmakta olduğu tüketici bilinçlendirme çalışmaları ile birlikte her geçen gün artmaktadır. Toplum içindeki bireylerin birleşerek kurdukları sivil toplum örgütlenmeleri sayesinde haklarına sahip çıkmaları olarak vücut bulan derneğimiz tüm gücü ile tüketici ile satıcı arasında yaşanan sorunlarda
tüketiciye yol göstermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde 23 Şubat 1995 tarihinde T.B.M.M'de kabul edilen 4077 Sayılı "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" ile tüketici hakları yasal güvence altına alınmış olup ilimizde, tüketici hakları bilinci halen istediğimiz düzeyde yeteri kadar yaygınlaşamadığından dolayı satıcı ile tüketici arasında sorunlar yaşanmaya devam etmektedir" diyen Yalçın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Şunu unutmayalım ki tüketici haklarının yine tüketicilerin oluşturduğu sivil toplum örgütleri ile korunabileceği bir gerçektir. Tüketici hakları kavramı aynı zamanda tüketicilere sorumluluklar yüklemektedir. Sorumluluk bilincinin gelişmediği durumlarda hakların korunması yalnızca yasal düzenlemelerle yerine getirilemez. Bu sorunun aşılması ve uluslar arası düzeyde bir nitelik ve standarda ulaşılması, bilinçli tüketici ve tüketici haklarına saygılı üretici sayısının artırılması ile mümkün olup tüm Malatyalıları bu çabamızda derneğimizin çatısı altında faaliyetlerimize destek vermeye davet etmekteyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız