SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkandan Av Sezonu İçin Uyarı

0
Güncellendi - 2016-08-28 21:25:47
Başkandan Av Sezonu İçin Uyarı
A- A+ PAYLAŞ

Uçar Avcılık ve Atıcılık İhtisas ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Avcı, 13 Ağustos’ta açılan 2016 av sezonunda avcıların, dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili açıklama yaptı.

Uçar Avcılık ve Atıcılık İhtisas ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Avcı, Milli Parklar Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, 2016 yılı av sezonunun kaçak avla mücadele yılı olarak belirlendiğini ifade etti. Avcı, “Kaçak avcılığa maruz kalmamak için derneğimize üyelerin müracaat edip, avcılık belgelerini çıkartmaları gerekir. Cumartesi günü av sezonumuz bıldırcın avı ile başlayacaktır, bıldırcın avımızın bu yılki limiti 10’dur. Avcılardan ricamız limitleri aşmamaları, aştıkları taktirde ceza alacaklarını bilmeliler” şeklinde konuştu.

Avcı, avcıların karşılaştığı sıkıntıları ve neler yapması gerektiği hususunda da tavsiyelerde bulundu. Avcı, “Dernek üyelerimizin, Arguvan bölgesinde avlanamadıklarını, köylülerin müdahalesi ile karşı karşıya kaldıklarını duyuyoruz. Her avcı ava gitmek için Türkiye geneli 110 TL, il için ise 70 TL pul parası veriyor. Vergisi ile birlikte bir avcıya 380 TL’ye mal oluyor. Dernek üyelerimizin, o bölgeye avlanmaya gittiklerinde jandarmaya isimlerini ve hangi bölgede avlandıklarını bildirmesini, köylülerin müdahalesi karşısında köylülere müdahale etmemelerini, direk jandarmaya bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız