SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkandan Başkana Sorular

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, bir süre önce basın toplantısı düzenleyerek bazı açıklamalar yapan AKP İl Başkanı Ahmet Çakır'a sorular yöneltti.

Berktaş'ın Çakır'a eleştirileri ve soruları şöyle:

"AKP İl Başkanı Sayın Ahmet Çakır geçtiğimiz günlerde AKP’nin sözde icraatlarına dair basın açıklaması yaptı. Sayın AKP İl Başkanının açıklamalarına baktığımızda hiçbir somut adımın atılmadığını ve kayda değer bir hizmetin yapılmadığını görüyoruz.

Söz verilmiş , söz alınmış, Sayın Bakan Malatya’yı ziyaret etmiş…

Allah aşkına bunlar iş mi? İcraat mı ? Çalışma mı ?
Birlik beraberlik içinde çalışıyorlarmış. Teşekkür ederiz, birlik beraberlikleri bozulmasın, böyle devam etsinler ama Malatya’ya da hizmet anlamında bir şeyler yapsınlar.

Şimdi soruyorum !
1- Temel atma töreni iki kez yapılan Beyler Deresi köprüsü ne oldu ? Bu köprünün akıbeti de Yoncalı Barajı gibi mi olacak ?

2- Barajlara yapılacak ödenekler ne oldu ? ( Sadece 1 baraja 1000 YTL ödenek ayrıldı ) bunu biliyoruz.
Bu baraj Arguvan İlçesi sınırları içerisinde diye mi buraya 1000 YTL ödenek ayrıldı ? bu sorumun altı milletvekili tarafından cevaplandırılmasını istiyorum.
2002 yılından itibaren baraja bütçeden İz. Ödenek ayrılarak yatırım durdurulmuş oldu. İz. Ödenek demek kaynağı olmayan veya gözden çıkarılan yatırım demektir. İz. Ödenek 1000 YTL’dir. SİZ BU BARAJI GÖZDEN Mİ ÇIKARDINIZ ? EĞER ÇIKARMADIYSANIZ NEDEN 1000 YTL GİBİ KOMİK BİR ÖDENEK ÇIKARDINIZ ?

2008 yılı bütçe görüşmelerinde Malatya’daki barajlara 21 Milyon YTL. Ödenek ayrılmıştır.

Ödeneğin barajlara göre dağılımı ;
ÇAT Barajına 9 Milyon YTL.
KAPIKAYA Barajına 4 Milyon YTL.
BOZTEPE Barajına 4 Milyon YTL.
GÖKPINAR Barajına 4 Milyon YTL.
YONCALI Barajına Bin YTL.

Şimdi YONCALI Barajına harcanan 15 Milyon YTL çöpe mi atıldı ?

Rakamlara dikkat edecek olursak Arguvan Yoncalı Barajına üvey evlat muamelesi yapıldığı ve Arguvan halkına da ayrımcılık yapıldığı açıkça görülmektedir.

3- Bu günlerde Malatya’da bulunan PTT Baş Müdürlüğü gidecek söylentileri var. Bu söylentiler doğruysa ayıp olmuyor mu Sayın Vekillerim . Bu Malatyalı size Malatya’da bulunan Bölge Müdürlüklerini başka illere taşımanız için mi oy verdi, yoksa Yeni Bölge Müdürlüklerini Malatya’ya getirmeniz için mi oy verdi ? buradan giden Bölge Müdürlüklerine sesiniz çıkmadı. Buna da mı sesiniz çıkmayacak ?

4- Sağlık konusunda Devlet Hastanesi için Şeker Fabrikasından yer isteniyor. Malatya’da hastane yapılacak yer mi kalmadı da Şeker Fabrikası içinden yer isteniliyor ? Biz hastanenin yapılmasına karşı değiliz ama yer olarak o yeşil alanın Malatya’nın akciğeri olduğunu biliyoruz. Hastanenin de gelişmeye müsait bir yere yapılmasını istiyoruz.

5- Devasa yapısıyla ve yapmış olduğu önemli operasyonlarla Malatya’mızın gururu olan Turgut Özal Tıp Merkezi varken , buraya destek vererek çalışma şartlarını iyileştirmek varken, buraya verilecek kadro konusunda inatlaşacağınıza gelin hep beraber burayı Ortadoğu’nun Tıp Merkezi haline getirelim ? Malatya bunu hak etmiyor mu ?

6- Neden bu inat ? neden Kadro Kanunu’nu çıkarmıyorsunuz ? böyle sözde söylemeyle , laf atmayla hizmet olmaz. Malatya sizden icraat bekliyor.

7- Eğitim , eğitim diyoruz !
Ne yapıldı Eğitim’ e dair Eğitim Kurumlarında kadrolaşmadan başka ? Bu kadrolaşma yapılırken liyakat mı , tarikat mı ön plana çıktı bunu bütün Türkiye biliyor. Milli Eğitim Bakanı 21 bilgisayar vermiş, gelecekmiş. Bizim milletvekilimiz Sayın Mevlüt ASLANOĞLU 2000’e yakın bilgisayar dağıttı. Sayın Milletvekilimiz muhalefet partisinin milletvekili olarak sizden daha çok hizmet etti, yatırımlar yaptırdı. Eğitime katkısı ortada. Ama devletin Milli Eğitim Bakanı’nın 21 bilgisayar verme sözü büyük bir olaymış gibi lanse ediliyor. Bu bizleri derinden üzmektedir.

8- Kayısı kayısı diye diye dilimizde tüy bitti. Kayısıya ne yaptınız ? bir Kayısı Birliğimiz vardı onu da kapattınız. Kapısına kilit vurdunuz. Diyorsunuz ki iyi yönetilmedi. Peki iyi yönetilmediyse Devlette sizsiniz, hükümette sizsiniz . Gereği neyse onu yapınız. Neden yapmadınız ? Burada kayısı üreticilerinin günahı ne ? neden birkaç kayısı tüccarının eline düşsünler ?

9- İşsizlik başını almış gidiyor. Bu konuda ne yaptınız ? şu anda resmi olarak 10.860 kişi iş kurda kayıtlı. Malatya’da İşsiz olan vatandaşımızın sayısı kayıtlı olmayanlarla birlikte 40-50 bini buluyor. İşsizlikle ilgile ne yapacaksınız ? Çıkın bunları anlatın. Popülist Politika yapmayın.

10- Hava Alanı diyoruz. Neden bir sivil havaalanı arayışına girmiyoruz ? Yarın yanı başımızdaki Elazığ Havaalanı pisti büyütülüyor eğer çalışmalar biterse uçaklar her gün oradan kalkacak. Malatya bu anlamda geride kalacak. Malatya’nın 7 milletvekiline de sesleniyorum. Bu işe el atın. Gereken çalışmayı başlatın. Malatya bir Sivil Havaalanına kavuşsun.

11- Duble Yollar konusunda neden bu kadar geride kaldık. Darende-Malatya arası hala bitirilemedi. Bu konuda birilerinden söz almakla olmuyor. 2008 yılında bu yolların bitirilmesi lazım. Bununla ilgili çalışmalara hız verilmesini istiyoruz.

12- Malatya’da bir başhekimler meselesi aldı başını gidiyor. Ne oluyor ? Bu skandallar neden oluyor ? Başta söylediğim gibi liyakat arıyorsanız ve bunu uyguluyorsanız Malatya neden böyle durumlarla karşı karşıya geliyor ? Yoksa bu işlerin arkasında başka dolaplar mı dönüyor. Bunları kamuoyunun taktirine bırakıyoruz. Bu olaylar yargıya intikal ettiğinden ve yargı süreci devam ettiğinden dolayı fazla bir şey söylemek istemiyorum.

13- Şaibe uyandıracak ihaleler neden şeffaf yapılmıyor ? ilgilileri göreve çağırıyorum. Şeffaf yapılırsa yandaşlara ayıp mı oluyor ?

Yeter artık ! Malatya her iki seçimde de size sahip çıkmıştır. Sizde Malatya’ya sahip çıkın. Boş icraatlar anlatacağınıza somut adımlar atın.

Geçtiğimiz dönem Malatya hep kötü olaylarla anıldı.
• Çocuk Yuvası olayı ile tüm dünyaya rezil olduk.
• Övündüğümüz o tertemiz suyumuzun kirletilmesi ile yine rezil olduk.
• Yaz aylarında toz yuttuk.
• Kış geldi Malatyalıya duman yutturuluyor.
• Çevre düzenlemesi ve çevre temizliğinde gerilerdeyiz.

Belediyemiz bunun için gereken çalışmayı yeterli derecede yapamıyor.

Hani her zaman övünüyoruz ya ilimizden iki Cumhurbaşkanı çıkarttık diye.

Acaba iki rahmetli Cumhurbaşkanına yakışır bir Malatya’da mı yaşıyoruz ?

Sonuçta buradan sesleniyorum.
• Esnafımız rahat mı ? senedini, çekini ödeyebiliyor mu ? borcu olmayan, kredi almayan bir esnafımız var mı ?
• İşçiye sesleniyorum. Aldığın maaş evini geçindiriyor mu ?
• Bağ-Kur emeklisi hayatından memnun musun ? aldığın maaş hayat standartlarına yetiyor mu ?
• Memura sesleniyorum. Ek iş yapmadan karnını doyurabiliyor musun ?
• Çiftçiye sesleniyorum. Hasadını satıp cebine koyduktan sonra çektiğin eziyeti karşılıyor mu ? Yoksa yine borçlumu kalıyorsun ?

Yoksa GÖZÜNÜ TOPRAK DOYURSUN diyen Başbakanın sözlerine boyun mu eğiyorsun ?
• Rektörleri azarlıyorsunuz !
• Irak’ta askerimizin başına çuval geçirttiriyorsunuz!
• Gözü dönmüş terörist başına Sayın diyorsunuz !
• Yüreği Yanmış şehit annesine Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri değil diyorsunuz !
• Kapkaç olayları,
• Hırsızlık olayları,
• Adam öldürme olayları
• Dolandırıcılık olayları almış başını gidiyor .
ÜLKEYİ BÖYLE Mİ YÖNETİYORSUNUZ?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız