SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkandan Habersiz!

A- A+ PAYLAŞ

Belediyeye bağlı şirketler ya da belediye işleri yapan şirketlere, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bilgisi haricinde eleman alındığı, bu alımlardan bir belediye başkan yardımcısı ile bazı daire müdürlerinin bilgisinin ve katkısının olduğu öne sürüldü.

MEZARLIK ÜZERİNDEN..
Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş’a bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü’nün cenaze taşıma, yıkama, defin ve mezarlıkların temizliği işini alan İnka A.Ş bünyesine geçtiğimiz günlerde yaklaşık 40 eleman alındı. Alınan elemanlar, Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde değil Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ait işlerde görevlendirildi.

İnka Şirketi’ne alınan elamanlardan 5 tanesi, yaklaşık iki ay önce, Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş ile tartıştığı gerekçesiyle Park Bahçeler Müdürlüğü görevinden alınan Mehmet Küçükşahin’in yerine atanan İdris Alan’ın soyadını taşırken, alınanlardan üç kişinin de yine İdris Alan’ın akrabaları olduğu öne sürüldü. Müdürün soyadını taşıyanlar ile akrabalarının yanı sıra alınan diğer personelin Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde başta sulama, fidan ve çiçek dikimi olmak üzere çeşitli işlerde görevlendirildiği kaydedildi.

Ahmet Çakır, göreve geldikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında, özellikle Cemal Akın’ın görev süresinin son üç aylık döneminde alınan elemanların belediyeye yük oluğunu ve ‘Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma yaptıktan sonra bu yeni alınanların durumunu değerlendireceğiz’ diye açıklama yapmasına karşın, gerek belediye şirketleri gerekse hizmet alım ihaleleri aracılığı ile eleman alımının devam ettiği gözlendi.

Özellikle, görevinin henüz birinci ayında Park Bahçeler Müdürü’nün soyadını taşıyan birçok kişinin direkt belediyeye olmasa bile belediyeye iş yapan şirketler aracılığı ile işe alınması etik bulunmazken, benzeri eleman alımlarının diğer müdürlükler bünyesinde de yapıldığı, “Elbistan” orijinli bazı kişilerin de bir başka birimde,daire müdürünün bilgisi dahilinde işe alındığı iddia edildi.

Belediye Başkanı Çakır'ın, bu alımlardan haberdar olduktan sonra alınan kişilerin işten çıkarılmasını istediği de öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız