SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkandan Örnek Taksi Şoförüne Teşekkür

0
Güncellendi - 2018-07-20 02:50:47
Başkandan Örnek Taksi Şoförüne Teşekkür
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da il merkezinde almış olduğu yolcusunu Yakınca’ya götüren bir taksici, geri dönüş yaparken yanında küçük bir çocuk bulunan bayan dur işareti yaptı. Duran taksiciye, otizm hastası 6 yaşındaki çocuğun ateşinin yükseldiğini, hastaneye götürülmesi gerektiğini, ancak üzerinde parası olmadığını söyledi. Taksici ise bayanı ve yanındaki çocuğu araca aldı. Ancak yolda otizm hastası çocuğun ateşi yükselince taksici, yol üzerindeki bir özel hastaneye giriş yaparak çocuğun kayıt işlemlerini yapıp, aynı zamanda hastane masrafını da karşılayıp, geçmiş olsun diyerek hastaneden ayrıldı. Bir gün sonra Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını arayan bayan, başından geçen olayı anlatarak, taksiciyi tanımadığını, hem teşekkür etmek istediğini, hem de ücretini ödemek istediğini söyleyerek yardım istedi. Ulaşılan taksi şoförü, o esnada kendisine teslim edilen bir çocuğa Allah rızası için yardım ettiğini ve her hangi bir ücret talep etmediğini bildirdi.

Aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olan MESOB Başkanı Şevket Keskin, taksiciyi arayarak tebrik edip, taksi şoförü Ali Arı’yı ve bayanı Oda’ya davet etti.

İsminin açık yazılmasını istemeyen bayan, taksi şoförüne yapmış olduğu yardım ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

Taksi şoförü Ali Arı, “Yolcumu bırakmış geri dönüyordum, bir abla beni durdurdu ve parasının olmadığını söyleyerek, çocuğun ateşinin yükseldiğini ve hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Bende hiç düşünmeden aracıma aldım. Devlet Hastanesi’ne götürüyordum, ancak çocuğun ateşi yükselince özel hastaneye dönüş yaptım. Ancak abla, özel hastane için parasının olmadığını söyledi. Bende özel hastanede çocuğun giriş ücretini de ödeyip, ayrıldım.” dedi.

Aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Ben örnek bir davranışı yapan Ali Arı kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bütün şoför kardeşlerimizin, bütün sürücü kardeşlerimizden bu tür davranışları bekliyoruz. Hasta bir yavrumuzu ücret almadan hastaneye yetiştirmesi ve hastanenin de giriş ücretini yatırıp hiçbir karşılık beklemeden ayrılması gerçekten örnek bir davranış, insanı bir hareket. Bayan kardeşimizin de Odamızı arayarak, ‘Şoför kardeşimiz bize yardımcı oldu, bizden para almadı, ama ben hem teşekkür etmek, hem de ücretini ödemek istiyorum’ diyerek, ikinci örnek bir davranışı yaşatmıştır. Aynı anda iki ayrı güzel ve örnek davranışın yaşanmasına şahit olduk. Taksi şoförü kardeşimiz teklif edilen ücreti almamıştır. ‘şoför esnafı olarak aslı görevimi yerine getirdim’ demiştir. Bu güzel davranıştan dolayı taksi şoförü kardeşimizi tebrik ediyorum. İnsanı bir davranışta bulunmuştur. Önümüzdeki Trafik Haftasında şoför kardeşimizi ödüllendireceğiz. Şoför esnafımız kendisine emanet edilen can, mal ve namusa her zaman kendi namusu olarak sahip çıkar. Tüm şoför esnafımızdan aynı örnek davranışları bekliyoruz.” dedi.

Otizm hastası 6 yaşındaki çocukla bundan sonra her zaman ilgileneceklerini belirten Keskin, “Malatya’daki bütün bayan kardeşlerimiz gönül rahatlığı ile binebilirler. Herkes gönül rahatlığı ile ailesini, çocuklarını taksici esnafa teslim edebilirler. Taksici esnafımız, can ve namus taşıdığının farkındadır.” diye konuştu.

Keskin, örnek davranışlarda bulunan esnafları ödüllendirdikleri gibi, vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate aldıklarını ve şikayet edilen esnaflara ulaşılarak uyarıların yapıldığını da belirtti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • CeM Ağaoğlu (5 yıl önce)
    Güzel memleketimiz bu tür haberler ile anılsın isteriz; Allah razı olsun güzel kardeşimizden..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Senin Allah'ına gurban gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Karakuş (5 yıl önce)
    İşte Malatya’ya yakışan davranış helal olsun sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genç (5 yıl önce)
    Rabbim sayısını arttırsın böyle kardeşlerimizin..
    0
    0
    Yanıtla
  • satılmış karataş (5 yıl önce)
    şoför kardeşimize insani kaliteli duyarlılığından dolayi teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (5 yıl önce)
    Allahım işini gücünü rast getirsin ..Oda başkanı bu arkadaşı ödüllendirilmeli.Allah razı olsun senden..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Helal olsun hemşerime, MALATYALIYA da, bu yakışır......................
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    ADAMSIN SEN
    0
    0
    Yanıtla
  • barancan (5 yıl önce)
    Rabbim seni yetiştiren Ana Babadan razı olsun,bu kadar olumsuz haberlerin, olayların olduğu bir dönemde böyle bir haberi duymak ilerleyen günlere umutla bakmamızı sağladı,sağol varol.
    0
    0
    Yanıtla
  • BİLGEHAN (5 yıl önce)
    Otizmli bir çocukla hastanede hem de tak başına Allah böyle iyi insanları çoğaltsın. Başkana da helal olsun yeri gelip millete laf sayıyor ama yeri gelincede teşekkür etmeyi de biliyor. Gerçek esnaf ahilik kültürü böyle yaşatılıyor işte... tebrikler herkese bunu haber yapan bize ulaştıranlarada ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (5 yıl önce)
    Tebrik ederim taksici kardeşimi, arabasının sadakasını ifa etmiş, Rabbim kazalardan belalardan muhafaza etsin İnşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (5 yıl önce)
    Helal olsun Allah merhamet vermiş Allah yolunu açık etsin kardeşim ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (5 yıl önce)
    Seninle aynı memlekette yaşamak ve aynı havayı solumak bizim için büyük şans koca yürekli adam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (5 yıl önce)
    işte Bu...??
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    ALLAH HAYRINI KABUL ETSİN, İNŞALLAH BU GİBİ İYİ NİYETLİ İNSANLARIN SAYISI HIZLA ARTSIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafak (5 yıl önce)
    Allah razı olsun. Allah kaza belaadan korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    O KADAR ÇOK OLUMSUZLUKLAR VE MİDE BULANDIRAN HABERLERİ OKUYINCA TAKSİCİ KARDEŞİMİZİN DUYARLI DAVRANIŞI İÇİMİZİ ISITTI.TEŞEKKÜRLER ALİ ARI KARDEŞİM.İNSANLIĞIN ÖLMEDİĞİNİ HATIRLATTIĞIN İÇİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Nasıl inandın?Bu zamanda cesaret ister.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kırkdort (5 yıl önce)Erol isimli kullanıcı yorumuna
    Ne cesareti kardeş.sen iyimi sin?
    0
    0
    Yanıtla
  • KAVLAK (5 yıl önce)
    ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. İNŞALLAH SENİN GİBİ İMANLI VE VİCDANLI ADAM GİBİ ADAMLARIN SAYISI ARTAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkücü (5 yıl önce)
    Allah razı olsun.Böyle örnek davranışlar görmek mutlu ediyor insanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Helal olsun .Allah böyle duyarlı insanları başımızdan eksik etmesin.herşey para değil.ne kadar tebrik edilse azdır
    0
    0
    Yanıtla