SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanı Ölümle Tehdit Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:05
Başkanı Ölümle Tehdit Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 62. duruşmasında sanık Varol Bülent Aral, mahkeme başkanını “Kafana sıkacam senin” diyerek tehdit etti.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 62. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Duruşmaya; olayın tutuklu sanıkları Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir ile birlikte olayın "azmettirme ve terör örgütü" boyutunun tutuklu sanıkları Varol Bülent Aral, Malatya eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Adem Gedik ve Hüseyin Yelki katıldı. Sanıklardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise Malatya’daki duruşmalara katılmazken, sanık Emre Günaydın da duruşmaya gelmedi.

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, MİT’ten istenen belgelerle ilgili olarak istenen belgelere verilen cevapta, söz konusu belgelerin TBMM Başkanlığına verildiğini aktarıldığını aktarırken, sanık Ruhi Abat’ın haber elemanı olup olmadığı ile ilgili sorulara ise Jandarma, MİT ve Emniyet’in böyle bir kayıtlı haber elemanlarını olmadığını yönünde bilgi gönderdiğini söyledi.

Duruşmada faaliyette olmayan Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, jandarmanın yaptığı dinleme olayı nedeniyle mağdur sıfatıyla ifade verdi. Veysel Şahin, Jandarma istihbaratına 1995 yılında Van Yüzüncüyıl Üniversitesi’nde okurken, çalışmaya başladığını anlatarak, bunda üniversitede ülkücü reis olmasını ve vatan-millet duygularının etkili olduğunu kaydetti.

Veysel Şahin, kendisini hukuksuz olarak dinleten Jandarma’dan şikayetçi oldu.

Veysel Şahin ifade verirken, oturduğu yerde konuşan sanık Varol Bülent Aral, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa tarafından uyarıldı. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa’nın “Konuşma, herkes konuşursa burada yargılama yapılamaz” uyarısı üzerine Sanık Varol Bülent Aral, “Siz yargılamıyorsunuz, yargısız infaz yapıyorsunuz” karşılığını verdi. Mahkeme Başkanın tüm uyarılarına rağmen sanık Varol Bülent Aral konuşmasını sürdürünce, duruşma salonundan çıkartılması talimatı verildi. Jandarma görevlilerince salondan çıkartılan Sanık Varol Bülent Aral, mahkeme başkanına yönelik olarak, “Yargısız infaz yapıyorsunuz. İkinci kez kafana sıkacağım senin. Basın bunu görsün” dedi. Bu esnada araya giren Veysel Şahin, “İçeride şişletirim seni” diye konuştu.

Salondan çıkartılan Varol Bülent Aral, “Şerefsiz” diye bağırırken, ağır küfür ifadeleri kullanmaya devam etti.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, sanık Mehmet Ülger’e dönerek, Varol Bülent Aral’a kağıt gönderiyorsun, sanığı mahkemeye karşı kışkırtıyorsun. Buradan her şeyi görüyorum. Siz ne zaman kağıt gönderseniz, ortam geriliyor. Siz ne zaman bir şey gönderseniz, adam bize hakaret ediyor” diyerek, uyarı da bulundu. Sanık Mehmet Ülger ise söz konusu kağıtları avukatına gönderdiğini belirterek, sanık Varol Bülent Aral’dan kendilerinin de rahatsız olduğunu ve duruşma salonunda kendilerine uzak oturtulmasını talep etti.

Veysel Şahin, Malatya İl Jandarma’nın bir önceki dönemin Cumhuriyet Başsavcı Vekilini kamera ve fotoğraf makinesi ile takip etiğini ileri sürdü. Şahin, Mehmet Ülger’i “Ülkücü düşmanı“ olarak tanıdığını ileri sürdü.

Sanık Mehmet Ülger, Veysel Şahin’in kendilerine getirdiği bir ihbar üzerine operasyon yaptıkları Battalgazi ilçesindeki aslen Ermeni olan bir demirci ustasını üzdüklerini söyleyerek, “Bundan dolayı utanıyorum” dedi.

Sanık Mehmet Ülger, “Zirve olayını ülkücü kesime yıkmak istediler, beceremediler. Beceremeyince de Jandarma’nın üzerine yıktılar” ifadesini ileri sürdü. Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Duruşmanın ikinci bölümünde hukuk dışı yollarla dinlendiği gerekçesiyle mağdur sıfatıyla ifade veren Veysel Şahin, 2005 ile 2006 yılları arasında ortaklığını yaptığı kitapevinde İncil de sattıklarını belirterek, “Kendilerinin jandarma istihbaratından geldiğini söyleyen bazı kişiler kitapevindeki kameraları İncil’in bulunduğu standa çevirmemizi isteyerek, gelip gidenleri bu yolla kontrol etmek istediler. Şahıslar jandarma olduğunu söyledi, kimliklerini görmedim” dedi. 

Mağdur avukatının “Ergenekon davası ile Zirve davası sanıkları arasında bildiğiniz herhangi bir bağ var mı?” sorusu üzerine Şahin, Ergenekon davası denilmesine tepki göstererek, “Ergenekon şerefli bir destandır” dedi. Şahin, Ergenekon isminin bu tür davalarda kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi. Bunun üzerine avukat, sorusunu Ergenekon kelimesini kullanmadan sordu.

Veysel Şahin’in, Levent Ersöz’ün cinayetlerden önce Malatya’ya geldiğini ve Mehmet Ülger ile görüştüğünü söylemesi üzerine söz alan Mehmet Ülger, “Levent Ersöz ile hiçbir zaman görüşmedim. Levent Ersöz Malatya’ya gelmedi. Hurşit Tolon’u Malatya’ya gelişinde karşılamaya gitmedim” diye konuştu. 

Mahkeme, duruşmayı yarına erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız