SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanı Sinirlendirdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:34:03
Başkanı Sinirlendirdiler
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Günnur Tabel, Malatya Belediyesi tarafından şehrin birçok yerinde yapılan yol ve kaldırım düzenlemesi çalışmaları kapsamında kullanılan kaldırım taşlarının yapıldıktan çok kısa bir süre sonra bozulduğunu belirterek ‘Yapılan işler, neden sağlam, kaliteli ve uzun yıllar dayanacak şekilde yapılmıyor?’ diye sordu

Belediye Meclis toplantısında içmesuyu borularının katodik koruma projesi kapsamında korunmaya alınması için hazırlanan proje için İller Bankası’ndan 354 bin TL kredi kullanılması için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün teklifi kabul edilirken, geçtiğimiz ay da meclis gündemine gelen ve komisyona havale edilen şehrin muhtelif yerlerindeki parklara şehitlerin isimlerinin verilmesi yönündeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün teklifi yine komisyona havale edildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP’li üye Günnur Tabel tarafından gündeme alınması istemiyle verilen soru önergesinde, Malatya’nın kanayan yarası haline gelen kaldırım taşlarının bozulmasının nedenleri soruldu.

Önerge Gündeme Bile Alınmadı

Tabel önergesinde, Malatya’nın cadde ve sokaklarına döşenen kaldırım taşlarının, üzerlerinden kısa bir süre geçmeden tahribata uğradığını karoların yer yer çıktığını, kırıldığını ve düzensiz yapıldığının gözlendiğini belirterek şu soruları yöneltti: 

‘Kaldırım taşlarının nasıl döşeneceği, alt yapısının nasıl olacağı bilinmiyor mu?

Bu alınan taşların kalitesi ve Malatya şartlarına uyup uymadığı incelenmedi mi? Neden yapılan işler, kaliteli, sağlam ve uzun yıllar dayanacak şekilde yapılmıyor?’ diye sordu.

Tabel’in önergesinin gündeme alınması AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

‘Ya meclise dikkat kesilin ya da mecliste bulunmayın!’

Tabel’in önergesini okuttuktan sonra gündeme alınıp alınmayacağının belirlenmesi üzerine Ahmet Çakır, meclisin oyuna sundu. Ancak meclis üyeleri ne ‘evet’ ne de ‘hayır’ diye el kaldırmayınca, Çakır ikinci kez oylamaya sundu. Ancak bu kez de kullanacakları oy konusunda meclis üyelerinin kararsız kalması üzerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır meclise dönerek ‘Arkadaşlar, kim evet diyor, kim hayır diyor anlamıyorum. Ya meclise dikkat kesilin ya da mecliste bulunmayın’ diye uyardı.

Çakır'ın uyarısı üzerine üçüncü kez yapılan oylamada Tabel’in önergesinin gündeme alınması AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Belediyeye Borçlanma Yetkisi 

2013 yılının Ocak ayında yapılan toplantısında gerek Tram-bus projesinin gerekse Stratejik Plan’da ön görülen proje ve yatırımların hayata geçirilmesi için kredi kullanma ve borçlanma noktasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a adeta ‘Padişah yetkisi’ veren Belediye Meclisi,  yine Malatya Belediyesi’ne borçlanma yetkisi verdi.

İçmesuyu çelik borularının ‘Elektrik verilerek korunması ve daha uzun süre dayanıklılığının sağlanması’ şeklinde açıklanan Katodik Koruma Projesi’nin uygulanması için İller Bankası’ndan 300 bin TL +KDV oranında kredi kullanılmasını içeren Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün teklifi de görüşülerek kabul edildi.

Park İsimleri Ertelendi

Mecliste bir önceki toplantıda gündeme gelen ve komisyona havale edilen şehrin muhtelif yerlerindeki 62 adet parka şehit isimlerinin verilmesine ilişkin Park Bahçeler Müdürlüğü’nün teklifi dünkü toplantıda da ertelendi.

‘Park ve Bahçeler'den Şikayetçiyim’

Parklara isim verilmesi konusu görüşülürken söz alan CHP’li Meclis Üyesi Doğan Ağdaş, Park ve Bahçeler Müdürü Çetin Bozkurt’u meclise şikayet etti. Milyarlık fidanları müdürlüğe ait bahçede kurumaya terk eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün parklara bakım yaparken kullandığı çim biçme makineleriyle ağaçların köklerini oyduğunu ve bunun da ağaçlarda kurumaya neden olduğunu belirten Ağdaş ‘Sadece benim evimin önündeki parkta bulunan 20 ağacı bu şekilde kuruttular. Gelin, hep birlikte gidip bakalım. Sözde parklardaki çimi biçerken ağaçların köklerini oydukları için bu ağaçlar kuruyor. Bu işleri bilmeyenler yapıyor. Bu durumdan şikayetçiyim’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından parklara isim verilmesi konusu ikinci kez komisyona havale edildi.

İmar Maddeleri

Meclisin İmar Komisyonu  tarafından hazırlanan gündem maddeleri arasında; inşaat ruhsat harçları, nizam değişikliği, cins değişikliği, kat artışı gibi maddeler ertelenirken, ek yoğunluk talebi, kat artışı, cins değişikliği gibi maddeler reddedildi. Kabul edilen önergeler arasında ise değişik mahallelere trafo alanı tahsisi,  Tecde mahallesinin bazı bölgelerinde revize imar planlarının yapılması, Beydağı ve Yavuz Selim Mahallelerinin su ihtiyacının karşılanması için depo alanı olarak belirlenen alanın Belediye Hizmet alanı olarak tescillenmesi gibi maddeler yer aldı.

Ölen Üye Akıllarına Bile Gelmedi!

Bu arada Malatya Belediye Meclisi'nin Mayıs toplantısında, geçtiğimiz hafta sonunda Darende yakınlarında kaldığı bir otelin odasında kendisini av tüfeğiyle başından vurarak yaşamına son veren, 2004- 2008 yılları arasında AKP'den Meclis Üyeliği görevinde bulunan 36 yaşındaki Mehin Aydın gündeme dahi gelmedi. Genç kadının ölümü nedeniyle, Malatya Belediyesi'nden ve AKP İl Başkanlığı'ndan herhangi bir başsağlığı açıklaması yapılmazken, 4 yıl görev yaptığı Belediye Meclisi de "bir başsağlığı dileği dile getirme" gereği bile duymayarak sessiz kalmış oldu.

HABER: Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız