SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkanım, Böyle Olmaz!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Belediye başkanı Cemal Akın başkanlığında ve üyelerin katılımıyla toplanarak gündemdeki konuları komisyonlardan gelen haliyle tartışılmasına fırsat vermeden oylayarak karara bağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, Şubat ayı toplantısına ait karar özeti okundu ve oylandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde PKK Terör Örgütüne yönelik düzenlenen Kara Operasyonu sırasında Malatya’nın iki evladını şehit verdiğini belirterek, “Hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. İki şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. Operasyonda şehit olan askerlerden, Piyade Komando Uzman Onbaşı Murat Doğru Malatya'da, Kuluncaklı olduğu öğrenilen astsubay üstçavuş Hüseyin Doğan ise ailesinin isteği üzerine Ankara'da toprağa verilmişti.

Ardından gündem dışı verilen, aralarında kent bilgi sistemi- e bilgi sistemi- yağmur suyu drenaj derelerin ıslahı gibi konular olmak üzere bazı belediye hizmetlerinin 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 35 (a) maddesi gereğince ihale edilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki teklif okunarak kabul edildi.

Gündem maddelerinin ilk sırasında yer alan ve Kırım-Kongo kanamalı hastalığa yol açan kene ile mücadelenin kent merkezinin yanı sıra Bulgurlu, Çamurlu, Hacı Halil Çiftliği, Karagöz, Kendirli, Özal, Samanlı, Üzümlü, Yeni Köy, Fatih, Duruldu köylerinde de yapılması hakkındaki teklif de okunarak kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi; 2007 yılı içerisinde su sayacı taktığı halde İçmesuyu abonesi yaptırmayıp, yapılan işlemler neticesinde icralık olan abonelerin su bedellerinin 2008 yılı tarifesi üzerinden ücretlendirilmesi hakkındaki teklif Plan Bütçe Komisyonunun raporu doğrultusunda kabul edildi. Buna göre; Mesken, turistik belgeli oteller ve turizm işletmelerinden beher m3 için 2 YTL, Abonesiz su kullanıpta zabıt tutulanlar hakkında uygulanacak yasal işlemler dışında alınacak para cezasının da 40 YTL olarak alınması uygun görüldü.

2008 yılı otogar ücret tarifesi; Malatya’dan diğer illere yolcu taşıyan büyük taşıtlar (yerli) 30 YTL, Transit olarak geçen ve otogardan yolcu alan taşıtlardan (Yabancı firmalar) 10 YTL, Yolcu indirmek ve bindirmek için garaja her giriş yapan araçlardan a) Midibüsler için 4 YTL, b) Minibüsler için 3 YTL, c) Taksiler için de 2 YTL olarak kabul edildi.

Sayaç tamir ve bakımı ücret tarifesi hakkındaki teklif görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Norm Kadro İlke ve Standartlarına ilişkin Yönetmelik doğrultusunda dolu-boş kadroların derece ve unvan değişikliklerinin yapılması hususundaki teklifi ve Belediyenin, İller Bankası veya finans kurumlarıyla yapacağı kredi sözleşmeleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki teklif de kabul edildi.

İmar Maddelerini içeren maddelere geçilirken Belediye başkanı Cemal Akın, “”Bundan sonraki bölüme vekil arkadaşımız devam edecek” deyince, MHP’li üye Latif Yıldırım; “Başkanım, her toplantıda böyle olmaz ki. İmar konuları da önemli” diye sitem etti ve Akın'ın meclis toplantılarını yarıda bırakıp gitmesini eleştirdi.

Akın “Meclisteki arkadaşların liyakatinden ve ehliyetinden eminin. Ayrıca Komisyonumuz zaten konuları inceliyor” diye yanıt verdi ve ayrıldı.

Başkan ayrıldıktan sonra çoğunluğu AKP’li olan üyeler de salonu terk etti ve mecliste kalan üye sayısı 17’ye kadar düştü. Muhalefetin; "karar alma sayımız yoktur" itirazlarına meclis başkanvekili AKP'li Süleyman Erkuş “Çoğunluğumuz vardır” diye yanıt verdi ve imar konularını içeren maddelere geçildi.

Gündemin ilk iki sırasında İnönü Mahallesi 3787 ada 2 nolu parsel (Kavuklar petrol) ve Şifa Mahallesi 2240 ada 10 nolu parsel eski garaj (Aksoğan petrol) bulunan akaryakıt istasyonlarına LPG istasyonunun kurulması, Çilesiz Mahallesi 1105 ada 2 nolu, 1096 ada 1 parsel ve 347 ada 3 no lu (Fahri Kayahan bulvarı) parseller hakkındaki değişiklik, Koyunoğlu mahallesi 580 ada 505 nolu parsel ( Sabancı Kültür merkezi bitişiği) İlk öğretim alanı olması komisyon raporları doğrultusunda oylanarak karara bağlandı.

Gündemde bulunan 3 madde önümüzdeki toplantıya ertelenirken, 1 madde önerge sahipleri tarafından geri çekildi ve kalan 20 maddenin İmar komisyonuna havalesi kararlaştırıldı.

Nisan Ayı toplantısının 2 Nisan Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız