SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Başkanım.. Malatya Mutlu Değil!''

A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret ederek, gündemdeki sorunları dile getirdi ve Malatya halkının mutlu olmadığını söyledi. Gökçe, bu ziyaret sırasında kendisine yöneltilen bir soru üzerine de, bir süre önce aralarında kendi partisinin 2 milletvekilinin de bulunduğu 7 Malatya milletvekiline yönelik eleştirilerini tekrarladı ve "Ben Malatya için siyaset yapıyorum, birileri için değil.." diye konuştu. Belediye Başkanı Akın da, Gökçe'nin dile getirdiği sorunlarla ilgili yanıt verdi.

"MALATYA MUTLU DEĞİL.."
Anavatan İl Başkanı Gökçe, kendisi gibi avukat olan Belediye Başkanı Akın'ı ziyareti sırasında özetle şu sorunları dile getirdi:

" * Bugün makamınıza şahsınızdan dolayı sevinerek geliyorum. Çünkü şahsınızı çok seviyorum. Ancak Malatya mutlu değil. 30 Eylül itibarıyla Malatya’da doğalgazın dağıtılacağı, yüzde 40’a yakın kesimin doğalgazdan yararlanmaya başlayacağı yönünde hem PEGAZ, hem Belediye Başkanlığınızda açıklama yapıldı. Bugün Kasım ayı geldi. Kasım ayı gelmesine rağmen doğalgaz dağıtımı yapılmadı. İnsanlar doğalgazdan faydalanamıyor. Binasını, evini, apartmanını doğalgaz tesisatına geçiren kömür yakma şansı olmayan vatandaşlar kış ayları başladı soğuk altındalar. Böyle bir durum ki vatandaş araçlarını yakar haline geldi. Ulusal basında haber oldu. Belediye ile vatandaş arasında iletişim kopukluğu var.

* Galericiler sitesi esnafı taşındı. Ama sorunları bitmek bilmiyor. Merkezdeki Rent A Car’lar 2. el araç satışı yaparak haksız rekabet yaratıyorlar. Bu da galericiler sitesi esnafımızı mağdur ediyor.

* Belediye binasının betonarme bir şekilde, trilyonların orada iskelet bir yapı şeklinde kalması Malatya olarak bizi üzmektedir. Burası belediyeye mi, vatandaş adına başka bir kamuya mı tahsis edilecek? Bunların çok açık ve net bir şekilde açıklanması lazım.

* Arıtma Tesisi, radaki halkı ve çevre yi tehdit etmeye devam ediyor.

* Yeşiltepe’deki şuyulandırma vatandaşları sıkıntıya itti.

* Sümerbank’ın yerinin park yapılacağı bir çalışma söz konusu. Ben orada bir çalışma yapılacaksa, oradaki ağaçların, yeşil alanın neden ortadan kaldırıldığını bir Malatyalı olarak merak ediyorum.

• AKP iktidarının Malatya Belediye Başkanını yalnız bıraktığını görüyorum. AKP teşkilatının, AKP milletvekillerinin bugün Malatya Belediye başkanına destek olmadığını, çok açık ve net bir şekilde benim gördüğüm gibi tüm kamuoyu da görmektedir. Mademki sizin milletvekilleri gerekli destekleri vermiyorlar. İl teşkilatı da gerekli destek vermiyorsa, sorunların çözümü için elbirliğiyle ve yanınızda olacağınızı bildirmek istiyorum."

7 VEKİLE ELEŞTİRİ..
Gökçe'ye, burada bir süre önce 3'ü AKP'li, 2'si CHP'li, 2'si de Anavatan Partili 7 milletvekiline yönelik eleştirilerine karşılık, kendi partisinden herhangi bir tepki ve işleme muhatap olup olmayacağı konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

"Benim yapmış olduğum açıklama son derece açık. Siyasetin bir hizmet aracı olarak yapılması gerektiğine, siyasetin halkla yapılması gerektiğine inanan biriyim. Ben siyaseti halkla yapacağım. Falan kişiye göre siyaset yapmak benim kişiliğime yakışmaz. Ben bir siyasi partinin il başkanıyım diye benim partimin milletvekillerini, genel başkanını eleştirememe gibi bir kanun olamaz. Doğruyu söyleyebilmek bir cesaret ve erdemliliktir. Ben onu yaptım. Bunun bedelini ödemeye hazırım. Yani görevden alınmamı bekliyor muyum? Böyle bir beklentim yok. Ben partimin, demokratik bir yapıya sahip olduğuna inanıyorum. Ben Malatya için siyaset yapıyorum, birileri için değil. Ben Soner Gökçe Anavatan il başkanı olarak kalsın diye siyaset yapmıyorum. Soner Gökçe bu makamında Malatya kamuoyuna, halkına ve kente faydalı olabiliyor mu? Bunun için siyaset yapıyorum. Bunun için bedel ödemem gerekiyorsa, ödeyeceğim. Ama doğru bildiğimi söylemekten, doğru bildiğim uygulamaları yapmaktan çekinmeyeceğim."

BELEDİYE AÇIKLAMASI..
Gökçe'nin yaptığı ziyaretle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bültende, Akın'ın yanıtları yeraldı.

Belediyenin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"..Anavatan Partisi Malatya İl Başkanı Soner Gökçe Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. 31 Ekim Salı günü gerçekleşen ziyaret sırasında Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe, Malatya ile ilgili bazı sorunları görüşmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için ziyarette bulunduğunu belirtti. Gökçe, başta doğalgaz olmak üzere bazı sorunları gündeme getirdi.

Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe, ayrıca kendilerine zaman ayırdıkları için Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür etti.

Demokrasilerde en etkin unsurlardan birisinin, muhalefet unsuru olduğunu belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, iktidarın icraatlarının denetlenmesi, eksiklerinin dile getirilmesi, yapılan güzel işlerin anlatılması noktasında muhalefetin fonksiyonunun önemli olduğunu söyledi.

Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe’nin gündeme getirdiği konular ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, özetle şunları söyledi:

“Bize verilen son bilgilere göre, 30 Eylül 2006 tarih itibariyle doğalgaz verilmeye başlanan Bostanbaşı beldesine ek olarak Karakavak, Turgut Özal, Özalper, Şeyhbayram, Zaviye, Cevat Paşa, Samanlı, Abdulgaffar ve Aşağı Bağlar Mahallesinde bina girişlerine bırakılan servis kutularına kadar gaz verilmiş durumdadır. Pegaz’a abone olan, iç tesisat dönüşümlerini tamamlayıp, Pegaz’a onaylatmaları halinde doğalgazı kullanabileceklerdir.

Ayrıca 1 Kasım’dan itibaren Aslanbey, Atabey, Büyük Mustafa Paşa, Çukurdere, İnönü, Hacı Abdi, Küçük Mustafa Paşa, Kavaklıbağ, Koyunoğlu, Niyazi, Nuriye, Şıkşık, Şifa, Zaviye, İsmetiye ve Hamidiye Mahallelerine kademeli olarak doğalgaz verilmeye başlanacak” dedi.

Yeni Belediye Hizmet Binası ile ilgili bilgiler de veren Başkan Akın, Yeni Belediye Hizmet Binası’nın kendinden önceki Belediye Başkanı döneminde II. Kısım inşaat ihalesinin yapıldığını, ancak ihaleyi kazanamayan diğer firmaların şikayeti üzerine ihalenin Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildiğini, ardından yeni bir ihale açtıklarını ve ihaleyi kazanan firmanın sözkonusu edinimlerini yerine getirmediği için kendilerine ihtarname çektiklerini konunun karşılıklı olarak yargıya intikal ettirildiğini ve hukuki sürecin devam ettiğini ve son sözü yargının söyleyeceğini ifade etti.

Başkan Akın, Yeni Belediye Hizmet Binası ile ilgili olarak 2007 yılı içerisinde İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunacaklarını ve yeniden ihalesinin yapılarak inşaatına başlanması için çalışacaklarını söyledi.

Galericiler Sitesi esnaflarının sorunlarına da değinen Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Galericiler Sitesinin Türkiye’deki 81 il içerisinde en iyi sitelerden biri olduğunu belirterek, esnafların özellikle şehir merkezinde hala kaçak olarak oto alım satımının yapıldığına dair şikayetleri olduğunu ancak, şehir merkezinde plaza türü galerilerin bulunduğunu ve buraların yasal olarak şehir dışına çıkarılmalarının mümkün olmadığını belirterek, “Bu plazalarda ikinci el oto alım satımı yapıldığı takdirde buralara da Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından müdahale edilmekte ve gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Ayrıca, yine kaçak oto alım satımı yapan bazı yerler de tespit edilerek buralar hem mühürlenmiş hem de para cezası uygulanmıştır” dedi.

Sümerparkta sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Bahsetmiş olduğumuz parkta, şehircilik ve parkçılık anlayışı içerisinde gerekli olan tek bir ağaca dokunulmamıştır. Orada işçi ve memur evleri dediğimiz evlerin etrafında bulunan kayısı, dut gibi meyveli ağaçların bir kısmı oradan taşınan kişiler tarafından alınıp, götürülmüştür. Sökülmemiş olsa dahi, bir park tanzim edilirken, meyveli ağaçlara yer verilmemektedir. Kaldı ki burada diğer bütün ağaçlar duruyor. Oradaki tek bir ağacın zarar görmesini biz istemeyiz ve bunun engellenmesi için de elimizden gelen gayreti sarfederiz” dedi.

Atıksu Arıtma Tesisinin faaliyete girmesiyle birlikte Karakaya Baraj gölüne temiz su akıtıldığını ve artık barajdan yakalanan balıkların gönül rahatlığıyla tüketilmeye başlandığını belirten Başkan Akın, “Burayla ilgili olarak ürediği söylenen sinek ve haşereyle ilgili araştırma yapan arkadaşlarımız oldu. Bu konuda alanında uzman olan İnönü Üniversitesinden Prof. Erkan Pehlivan sözkonusu aksaklıkların arıtma tesisinden meydana gelmediğini raporlarıyla da açıkladı” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız