SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkanımızla İstişare Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2017-06-09 20:41:53
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’ya gelen Battalgazi ilçesi eski kaymakamlarından  Tunceli Valisi Osman Kaymak ile birlikte ‘Battalgazi’de Ramazan Bir Başka Güzel’ etkinliklerine katıldı. Programda, Malatya’nın zengin kültürünün yanı sıra Battalgazi Belediyesi’nin hizmetleri konuşuldu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’ya gelen Tunceli Valisi Osman Kaymak ile birlikte 15 Temmuz Millet Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Battalgazi’de Ramazan Bir Başka Güzel’ etkinliklerine katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Kaymak ve Başkan Gürkan, ilk olarak etkinliklerin canlı olarak yayınlandığı televizyon programına katılarak, Ramazan ayının önemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Burada konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Malatyalıların Ramazan ayını tebrik ederek, “1995-1998 yıllarında Battalgazi Kaymakamı olarak değerli başkanımla beraber mesai yaptık. O zamanlar Milli Eğitimde şube müdürümüzdü. O günden beri dostluğumuz devam ediyor. 3 yıl burada görev yapınca biz Malatya'yı ve Malatyalıları çok seviyoruz. Buradan herkesin Ramazan'ını tebrik ediyorum. Allah tuttukları oruçları kabul etsin. Şu anda Tunceli'de 3 yıldır görev yapıyorum. Zor şartlarda orada operasyonlarımız devam ediyor. Değerli Malatyalılardan dua bekliyoruz. Askerlerimiz, polislerimiz için. Onlar canları pahasına ciddi bir mücadele veriyorlar. Buradaki dostların duası ile Allah'a şükür çok güzel işler çıkarıyoruz. Operasyonlar ile örgütü çökertmek üzereyiz İnşallah. Türkiye'nin selameti için, birlik beraberliğimiz için ciddi bir şekilde operasyonlarımız devam ediyor. Buradan canlarını bizim için veren şehitlerimize rahmet diliyorum. Askerlerimizi tebrik ediyorum.  Malatyalılarımızın Ramazanını kutluyorum” dedi.

Vali Kaymak, Başkan Gürkan’ı yakından izlediğini belirterek, “Başkanımızı bende izliyorum. Kendisi ta o yıllarda belediyeciliğe karşı ilgisi vardı, imreniyordu. Bende yüreklendirirdim, senden iyi belediye başkanı olur derdim. Gerçekten bir kardeşiniz olarak onun başarılarını görmekten çok mutlu oluyoruz. Ben her gelişimde Battalgazi'yi çok farklı görüyorum. Fırsat bulunca da hizmetleri geziyoruz. Aslında bende şu an hem Tunceli'de Valiyim, aynı zamanda da belediye başkanlığı yapıyorum orada. Kayyum belediye başkanıyım. Başkanımızla zaman zaman istişare ediyoruz. Tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyorum.  Başkanımız gecesini gündüzünü Battalgazi'ye bir şeyler vermek için çalışıyor gördüğüm kadarı ile. Allah onu mahcup etmesin. Şüphesiz amacımız insanlara hizmet etmek. Allah’u teala ne diyor: ''İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır''. O manada bir sıkıntıyı çözmek, insanların hayatını kolaylaştırmak dinimize göre yoldan bir taşı kaldırmak bile ibadetlerin en sevaplı olanlarından bir tanesi” diye konuştu.

Vali Kaymak, son olarak Malatya’nın çok zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek, Malatya yemeklerini çok beğendiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, Malatya’nın kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi. Malatya’nın zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Biz kültürü bir bütün olarak görüyoruz. Yemeğimizde kültürün bir parçasıdır. Herkes bir alanda, bir sektörel bazda veyahut ta kendi miğferinde çalışması gerekiyor. Zeki kardeşimizde bu konuda Malatya’yı tanıtımı noktasında, yemeklerin ve ağız tadının ve Malatya mutfağının sunulması noktasında önemli işler yapıyor” dedi.

Katılımcı belediyecilik anlayışının önemine vurgu yapan Başkan Gürkan, “Katılımcı belediyecilik anlayışı dediğimiz, temelimiz olan ve bizim yol haritamız ve yön pusulamızın belirlenmesinde, vatandaşlarımızdan aldığımız görüş ve önerilerdir. Onların bize sunmuş olduğu görüş ve öneriler bizim yol haritamızı ve yön pusulamızı belirtiyor. Bu anlamda ben Malatya’nın kadirşinas halkı hemşerilerimi tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel örnekler sunuyorlar. Fikir anlamında bize çok güzel katkılarda bulunuyorlar. Bizim çalışmalarımız hakikaten Türkiye'de rol model olan ve Türkiye'de lokomotif görevi olan çalışmalar yapıldı. Kültürel anlamda, sosyal anlamda. Bugün Antalya EXPO'da 63 ülkenin, 10 büyükşehir katıldığı ve tek ilçe Battalgazi’nin katıldığı yerde yabancı jüriler içerisinde kültür ve sanat ödülünü alan Türkiye’deki tek yegâne yer Battalgazi ilçesi oldu. Dolayısıyla biz bunları yaparken Battalgazi kültürüyle büyüdük ve biz bu bilgi birikimini Battalgazi, Malatya halkına borçluyuz. Bu anlamda Malatya halkının kadirşinaslığı hakikaten her zaman, her yerde tebrik edilecek bir durumdur. Biz şehrimizin her yönüyle kalkınmasını, her yönüyle geçmişte nasıl Anadolu'da hep örnek bir yapı oluşturmuşsa, günümüz ve gelecekte de o örnek yapının müzesini taşıması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü evlat atayı geçmek zorundadır. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alandaki arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Onlarda mesai kavramı gözetmeden, evlerini düşünmeden, sadece sadece Malatya halkının refah seviyesinin daha rahat yaşama noktasındaki gayret ve çabalarını tebrik ediyorum. Çınar Parka gittiğimizde orda çalışan arkadaşlarımız gördük. Ve bu alanda da arkadaşlarımızın özverili çalışmalarını görüyoruz” diyerek, Türkiye’de rol model olacak ve aynı zamanda rekor düzeyde hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Vali Kaymak ve Başkan Gürkan, program sonrası Örüşkü İlahi Grubunun konserini izledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız