SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanın Duvar Rahatsızlığı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:52:48
Başkanın Duvar Rahatsızlığı
A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı DES olan Demokratik Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, merkezdeki bazı okulların çevre duvarının yüksekliğinin, adeta cezaevini andırdığını, özellikle geceleri, bu okulların bahçelerinin bağımlıların mekanı haline gelerek tehlike oluşturduğunu öne sürdü ve duvarların Milli Eğitim'in yeni standartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Birçok velinin, eğitim ve öğretim saatlerinde öğrencileri, serseriler, çeteler, uyuşturucu satıcısı, yabancı kişiler, sağlıksız gıda satıcıları, kontrolsuz dışarı çıkışlar vs. gibi tehditlere karşı çocuklarının güvenliğini sağladığını düşündükleri "yüksek okul duvarları" konusunda, DES Başkanı Fırat'ın eleştiri ve iddiaları ise şöyle:

"Hiç bir şehirde cezaevleri şehir merkezinde değildir. Ama Malatya’da üç  okul şehir merkezinde ve bu okulların yanından geçerken insanların içi ürperiyor. Çünkü bu okulların öyle bir ihata duvarları var ki, oralardan geçerken kendinizi Guantanamo Kampı’nın yanından geçtiğinizi hissediyorsunuz.  Malatyalılar hemen anlamıştır bu okulların  Battalgazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi,  Battalgazi Hasan Varol İlkokulu ve Battalgazi Hasan Varol Ortaokulu olduğunu. Bu okulların ihata duvarları cezaevlerinin ihata duvarlarını andırmaktadır. Çağdaş şehir anlayışlarında böyle okul mantığının yeri yoktur. Bu duvarlar çocuklarımızı ve okullarımızın bahçesini toplumdan ayırmaktadır. Çağdaş bir şehir görünümü kazanmaya çalışan Malatya, bu okulların duvarları yıkılıp Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni standartlarına uygun yapılmadığı sürece çağdaş şehir görünümü hiçbir zaman kazanamayacaktır. 

Bu okulların çevresinde yaşayan Malatyalılar çok iyi biliyorlar ki, özellikle geceleri buralardan geçmek ürperti veriyor. Yüksek ve aşılmaz duvarlar kendi içinde saklı ve zula bir yer oluşturduğu için okul bahçeleri bağımlıların mekanı haline gelmiş durumda. Normal bir vatandaş bu duvarları aşıp okul bahçesinden yararlanamadığı için geceleri buraların sahibi maalesef  belli kişiler olmuş durumda. Bu durumdan emniyetin haberinin olduğunu biliyorum. Ama çözüm üretilemiyor. Tek çözüm ihata duvarları bakanlık  standartlarına  uygun yapılarak okul bahçelerinin zula bölge olmaktan çıkarılmasıdır. Bunun en güzel örneği valiliğin arkasındaki Vilayet Çay Bahçesi’nin halka açılmasıyla yıllanmış sorunların çözülmesidir. Özellikle Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin ihata duvarı 5 metreye yakın yüksekliğiyle olası bir faciaya davetiye çıkartmaktadır. Bu yüksek duvarların hiç beklenmedik anlarda kendiliğinden yıkılmasıyla nelere sebep olabileceği deneyimlerle sabittir. 

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak eğitim yuvalarının bu görüntüsünün değişmesini en başta Battalgazi Belediyesi’nden bekliyoruz. Başkanımızın öğretmen olması sebebiyle, okullara cezaevi görüntüsü veren bu duvarların belediyenin imajına yakışmayacağını düşündüğünü tahmin ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Battalgazi Belediyesi, hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız için el ele vererek  bu okulları moderleştirmelidir.

 DES olarak biz gördüğümüz eksiklikleri bildirerek görevimizi yapıyoruz. Eksiklikleri tamamlamak da  yetkililerin işi. Bu sorunun özellikle belediyenin iradesi ile hızlıca çözüleceğine DES olarak umut ediyor ve izliyoruz.  Çünkü okul, mahalle ve öğrenci vatandaşındır, belediye de vatandaşa hizmet için vardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız