SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanın Eşinden Uyarılar!

A- A+ PAYLAŞ

Engelliler Haftası nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen "Engellilik ve Gençlik" konulu konferansta konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, engellerle başetmenin yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.

İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansla ilgili olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Engelliler Haftası nedeniyle üniversitemizde “Engellilik ve Gençlik” konulu bir konferans düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve konuşmacı olarak Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan’ın katıldığı konferansı, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel,Vali H. İbrahim Daşöz’ün eşi Nilgün Daşöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör yardımcılarımız, öğretim üyeleri, öğrenciler ve negelli vatandaşlar ile aileleri dinledi.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan konuşmasında şunları söyledi. “Biz hiç kimsenin etnik kimliğine bakmadan milli mücadeleyi kazanmış bir toplumuz.Bizi millet yapan, etle tırnak gibi yapan bu ruhtur.Sahip olduğumuz ortak değerlerimizin, etnik kimlik veya başka nedenlerle bozulmaya çalışılması milli mücadeleye en büyük darbedir.Ulu önder Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Türkiye halkına Türk milleti denir’ sözünde Türk milleti kavramının etnik bir ayrışmayı değil birleştirmeyi içerdiğini anlıyoruz. Türkiye’de herkes kanun ve hukuk karşısında eşittir.Ancak bazı yetersizlikler nedeniyle herkes bu haklardan yararlanamıyor. Fiziksel ve zihinsel engelliliğin bir ayrışma nedeni olarak görülmemesi gerekir. Engellerle baş etmenin yolu eğitimden geçer.

Engelliler ancak eğitimle hayatlarının kendilerine ait olduğunu hisseder. Her engellinin kendi durumuna göre uygun eğitim şansına ihtiyacı var. Engelli olmayan insanlarında engellilere nasıl yaklaşması gerektiği noktasında eğitime ihtiyacı var. Engellinin eğitimi noktasında, yasalarımız her türlü imkanı sağlıyor. Ancak uygulamada problemler yaşıyoruz. Aslında Engelliler konusundaki girişimlerimiz Avrupa Birliğindeki bir çok ülkeden daha iyi konumdadır. Engellilerimize her vatandaşın sahip olduğu yaşam standardını sağlamak hepimizin asli görevi olmalıdır.”

Konferansın bitiminde, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan’a Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından yapılan bir vazoyu üniversitemiz adına Vali H. İbrahim Daşöz’ün eşi Nilgün Daşöz takdim ederken, konuğumuz Saime Toptan’da Üniversitemiz Kütüphanesine konulmasını istediği bir kitabı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’e armağan etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız