SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanın Hilmioğlu Şerhi

A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon adı verilen davada tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi'nin eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun hastalık nedeniyle tahliyesini isteyen mahkeme başkanının oyuna karşın, diğer 2 üye karşı oy kullanınca tahliye gerçekleşmezken, başkanın "şerhi" Milliyet Gazetesi'nde Melih Aşık'ın köşesinde yayınlandı.

Milliyet'teki yazı şöyle:

"TAHLİYE TALEBİ
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Çanak’ın hayati tehlike gerekçesiyle tahliyesini istediği Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, iki karşı oy yüzünden tahliye olamadı.

Başkan Çanak’ın şerhi şöyle:

“Sanığın saygın mesleğinden öte, karaciğer kanseri riski olduğu ve siroz olduğu Haseki Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Adli Tıp Kurum Başkanlığı raporlarından anlaşılmaktadır. Sanık hayati tehlike ile karşı karşıyadır. Çoğunluğa katılmıyor ve tahliye talep ediyorum.”

Tutukluluk hali hasta insanları daha hasta ediyor. Morallerini bitiriyor. Devlete 8 yıl üniversite rektörü olarak hizmet vermiş olan Prof. Hilmioğlu, hasta hakkı olarak tahliye bekliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız