SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanın Sözü 'Hava-Civa' mı?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:15:20
Başkanın Sözü 'Hava-Civa' mı?!
A- A+ PAYLAŞ

Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği 2. Başkanı Şinasi Sucu, Sarıcıoğlu Mahallesi’ne adını veren Sarıcıoğlu Sokağı’nın Halfettin Mahallesi’ne bağlanmasına sert tepki göstererek, ‘Malatya Belediyesi, mantıklı hiçbir gerekçe göstermeden keyfi biçimde sokağımızı başka bir mahalleye bağlamıştır. Bunun adı sokak gaspıdır’ dedi. 

Sarıcıoğlu Sokağı’nın Sarıcıoğlu Mahallesi’nden  alınıp Halfettin Mahallesi’ne bağlanması konusundaki kararın geçmişinin 2 yıl öncesine dayandığını hatırlatan Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Sucu, “Yaklaşık 2 yıl önce böyle bir karar çıktığını öğrenince Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Milletvekilleri ile görüşerek kararın yanlışlığını izah ettik. İzahımız sonrası ikna olan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır AK Parti Milletvekillerinin de kendisiyle görüşmesinden sonra bizzat bana, Sarıcıoğlu Sokağı’nın Halfettin Mahallesi’ne bağlanmasından vazgeçildiğini, yine eskisi gibi Sarıcıoğlu Mahallesi’ne bağlı olmaya devam edeceğini söyledi. Ancak iki gün önce bir evrak vesilesiyle yaptığım araştırmada, belediye adına tarafımıza verilen sözün koca bir yalan olduğunu öğrenmiş olduk” diye konuştu. 

Sarıcıoğlu Sokağı’nın Halfettin Mahallesi’ne bağlanmasının geçerli ve mantıklı hiçbir nedeni olmadığını söyleyen Muhtar Şinasi Sucu sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Sarıcıoğlu Sokağı’nın Sarıcıoğlu Mahallesi’ne bağlı olmasının Halfettin Mahallesi’ni böldüğünü ileri sürüyor. Koca bir çevreyolu bile Halfettin Mahallesi’ni bölmezken, bizim mahallemize bağlı bir sokak mı Halfettin Mahallesi’ne bölüyor? Böylesine akılcılıktan ve gerçeklerden uzak bir kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Malatya Belediyesi’nin Malatya tarihini, kültür dokusunu ve mahallelerinin kendine özgü kültür ve tarihini bilmeyen yöneticileri tarafından alınan bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız” 

“Sarıcıoğlu Sokak Sarıcıoğlu Mahallesi’nin ayrılmaz temel parçasıdır. Bu nedenle Malatya Belediyesi bu yanlışından dönmek zorundadır” diyerek belediye yönetimine çağrıda bulunan Muhtar Şinasi Sucu, Malatya Belediyesi yönetiminin yanlışlığı düzeltmediği takdirde, konuyu İçişleri Bakanı Muammer Güler ve gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşıma iradesine ve gücüne sahip olduklarını vurguladı. 

Muhtar Şinasi Sucu, sokaklarının iadesi için demokratik çerçevede hak arayışı için gereken her çalışmayı yapacaklarını da söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız