SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkanın Yaptığı Ortada"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:46
A- A+ PAYLAŞ

Sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine devam eden Malatya Belediye Başkanı ve AKP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ile Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Türkiye’de AKP ile birlikte bir dönüşümün başladığını belirten Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ülkedeki istikrarın korunması anlamında, 30 Mart seçimlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye’nin karanlık günleri geride bıraktığını vurgulayan Başkan Çakır, “Türkiye’nin hangi sıkıntılardan kurtularak buralara geldiğini biliyoruz. Bu zorlukları milletçe yaşadık. İş adamlarımız ve şehit yakınlarımız bu gerçeği daha net görebiliyorlar. Halkımız bu oyunları daha önceden seyretti. Olaylara bakış açıları ve sağduyulu yaklaşımları fevkalade iyi. Artık kimin iyi kimin kötü olduğunu vatandaşlarımız biliyor. Bize düşen görev güzel hizmetleri yapmaya devam etmektir. 5 yılda hiç durmadık. İnsanlığa hizmet için var gücümüzle her yere gitmeye, her insana ulaşmaya gayret ettik. Göreve gelmeden önce ortaya koyduğumuz hizmetlerin üzerinde projeler yaptık. Hizmetlerimizi itibarsızlaştırmak isteyenleri, kirli siyaset yapanları halkımız biliyor. Biz çamur siyasetinin içinde olmayacağız. Birilerini karalayarak göz boyamayacağız. Gezilerimizin asıl amacı Malatya’yı konuşmak, sorunların çözümü için ortak akıldan faydalanmak. Malatya artık büyükşehir. Şehrimizi bu süreçle birlikte sağlıklı planlamalar yaparak modern bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Malatya’da 2011 yılından beri faaliyette olduklarını belirten TÜMSİAD Malatya Şube Başkanı Kerem Aktan, “Derneğimizin 47 ülkede temsilciliği var. Türkiye’de yaklaşık 20 bin üyemiz var. Adaylığınız Malatya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminin örnek gösterilecek seviyelere geldiğini söyledi.

Son açıklanan ekonomik verilere bakıldığında Türkiye ekonomisinin AKP iktidarları döneminde güven ortamının nasıl oluşturulduğunun kanıtı olduğunu vurgulayan Tüfenkçi, sözlerine şöyle devam etti:

“2002 yılında IMF’ye bugünün değeri ile 50 Milyar TL borcu olan, yatırım yapamayan Türkiye, 2013 yılında IMF borcunu ödemiş, IMF’nin borç istediği ülke konumuna yükselmiştir. 2002 yılında yüzde 65'lerde olan enflasyon, AK Parti döneminde tek haneye kadar geriledi. 2013 yılının son verilerine göre de yıllık enflasyon, yüzde 7.40’lara kadar düştü. Kişi başına düşen milli gelir 2002 yılında 3 bin 492 dolar iken bu rakam 2013 sonunda 10 bin doları aşmıştır. Türkiye şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisi. Milli gelir satın alma gücü paritesine göre hesaplandığında, gördüğümüz tablo dünyanın 16. büyük ekonomisi. Ancak tarıma baktığımızda, tarımsal gayrisafi yurt içi hasılaya baktığımızda şu anda Türkiye dünyada 7. sıraya yükselmiş bir ülke. Turizm gelirlerinde, daha doğrusu gelen turist sayısında dünyada altıncılığa yükselmiş bir ülkedir.”

Tüfenkci, “Önce 5-10 ağacı ve sözde yeşili bahane ederek aylarca bu millete ve ülke ekonomisine zarar verdiler. Bazı gruplar bir araya gelerek Mayıs ayında Gezi olaylarıyla başlamak üzere hükümeti devirmek için çeşitli entrikalar ortaya koydular. 17 Aralıkla devam ettiler. Farklı amaç ve emeller peşindeler. Şimdi de Türkiye’nin en büyük projelerinin inşaatlarını yapan iş adamlarımıza saldırıyorlar. AK Parti üzerinden Türkiye’ye zarar vermeye çalışıyorlar. Yapılanların seçim öncesine denk getirilmesi de farklı bir anlam teşkil ediyor. Millete anlatmak istediğimiz gerçek şu ki bu seçimde sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz. Türkiye’nin de geleceğine yön vereceksiniz. Malatya ilk defa büyükşehir statüsünde seçime giriyor. Başkanımızın Malatya için yaptıkları ortada. Spor yaşam merkezi, yeni nikah salonu, yeni semt konakları, Kernek projesi, sanat sokağı gibi bir çok proje yakında halkın hizmetine sunulacak. Trambüs projesiyle Malatya trafiği rahatlayacak” şeklinde konuştu.

Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyareti sırasında da Malatya Belediyesi’nin önemli katkıları olduğunu belirten Dernek Başkanı Muharrem Kıbrıs, “Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın hizmetlerinden çok memnunuz. Adaylığınız hayırlı olsun. Halk yaşananlardan sonra gereken dersi verecektir” ifadelerini kullandı.

AKP heyeti, STK ziyaretlerinin ardından heyet, Milli Egemenlik Caddesi ile İnönü Caddesi esnafını da ziyaret etti ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız